Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partia kamarátov zo školy sa vyberie na chatu do riedko osídlenej oblasti. Prístupovú cestu však z jednej strany blokuje zavalená cesta a z druhej strany lesný požiar. Snažia sa nájsť miesto, v ktorom by prenocovali, lenže všetko je opustené. Od miestnych sa dozvedia o bývalej psychiatrii Blackburn, ktorej pacientka spálila celú budovu, a zostali po nej len trosky. V tých však vraj prebýva niečo temné. Napriek mnohým správam o záhadných zmiznutiach urobí skupina tú najväčšiu chybu. Rozhodnú sa vybrať do opustených trosiek Blackburnu, kde ich nečaká nič dobré. (Marceloo)

(více)

Recenze (10)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V soutěži neambiciózních, tupoučkých hixploitation vyvražďovaček, které míří rovnou na DVD nebo do televize, je Blackburn jedním z těch snesitelnějších kousků. Zhlédnuto bez újmy - celkem rychle se jde na věc, opuštěné doly jsou atmosférické, vzezření záporáků OK, pořád se něco děje, takže mě to svou demencí nestačilo začít srát. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Co čekat od režiséra-kaskadéra, jehož posledním snímkem byl odpadový akčňák se Stevenem Seagalem? Určitě žádné velké zázraky. Přesto jsem se uvolil dát hororu Blackburn šanci, no a nyní tohoto promarněného času velmi lituji. Trénované oko hororového experta hned v úvodu zaznamená, že režisér Chartrand se rozhodl vylepšit kvalitu daného díla prostřednictvím otřesného ADR (automated dialogue replacement). Zřejmě z důvodu, aby hlubokomyslné dialogy hlavních postav neztratily pranic ze své údernosti. Běžný hororový divák možná tuto zdánlivou maličkost vůbec nepostřehne, avšak hororový expert se smyslem pro detail by nejraději celý film okamžitě vypnul, jelikož je bez přestání otravován nekonzistencí, kterou se následně realita jednotlivých scén vyznačuje. Již po necelé půlhodině byl můj pracovní zápisník zcela zaplněn výtkami, které bych mohl k Blackburn směřovat. V tomto komentáři jejich výčet a obsah raději pro přehlednost sesumíruji do jediné věty, jelikož by bez problémů vydaly na dizertační práci. Blackburn je absolutně mizerným hororem, který od odpadu nemůže zachránit vůbec nic. Ani žhářství na mém černém zápisníku. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov zo školy sa vyberie na chatu do riedko osídlenej oblasti. Prístupovú cestu však z jednej strany blokuje zavalená cesta a z druhej strany lesný požiar. Snažia sa nájsť miesto, v ktorom by prenocovali, lenže všetko je opustené. Od miestnych sa dozvedia o bývalej psychiatrii Blackburn, ktorej pacientka spálila celú budovu a zostali po nej len trosky. V tých však vraj prebýva niečo temné. Napriek mnohým správam o záhadných zmiznutiach urobí skupina tú najväčšiu chybu. Kamaráti sa rozhodnú vybrať do opustených trosiek Blackburnu a tu ich nečaká nič dobré. - Viac ako ročné čakanie na tento horor dnes v noci konečne skončilo a som velmi sklamaný. V Blackburn som videl potenciál na oživenie stagnujúceho subžánru Hixploitation, ale ide skôr o menej snaživý projekt. Treba pochváliť masky, ktoré sú vždy krásnym oživením tohto subžánru, kvalitnú prácu s hudbou, dobre vymyslený príbeh o histórii Blackburn a fakt ideálne prostredie pre tento štýl hororu v Kanade. Dojem ale kazí zlé a dosť nesympatické herecké obsadenie, chabý scenár, nevhodné efekty, ktoré tu vôbec nemuseli byť a strašne málo gore, bez ktorého tento horor nemôže fungovať tak, ako má. Velká časť Blackburnu sa taktiež odohráva v tme a práca s osvetlením je naozaj mizivá, takže som po tom dlhom čakaní od toho naozaj očakával ovela viac. Dosť to zachraňuje fakt, že to nie je dlhé a že sa vo vedlajšej úlohe objavili najzvrátenejšie dvojičky na svete. + Soska Sisters + herec z Scary Movie + herečka z Leprechaun: Origins + herec z Final Destination 5 + herec z Wrong Turn: Dead End a Joy Ride 3 + herečka z Wolfcop a The Exorcism of Molly Hartley + herec z The Returned a Lost After Dark ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa jedná o tuctovú, ničím zaujímavú, nijak originálnymi prvkami poprepletanú žánrovku, kedy partia mladých príde do konfliktu s miestnymi buranmi, kľudne možno skonštatovať, že sledovanie tohto snímku by fanúšik hororu nemusel nijak mimoriadne banovať. Kto však z pohľadu násilia či gore očakáva viac, mal by preladiť na skromnú "notu" - 55% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Blackburn Asylum je nikterak originální slasher/hixploitation kterej jede podle x krát  viděné šablony. Nesympatická partička nedá na rady a zavítá do trosek bývalé neblaze proslulé psychiatrické léčebny Blackburn. Co bude následovat je asi jasný. Naháněčka a vybíjená. Killeři mají sice jakž takž obstojný masky ale vraždy nic moc. Tady se tvůrci moc neodvázali a tak gore není žádná sláva. Takže ve výsledku to není nic co bych mohl někomu s klidným srdcem doporučit. 2hvězdy ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Klasický neduh těchto neambiciozních a na hranici amaterských hororů. Nesnesitelné a nevýrazné postavy, které nepochopotilně paběrkuji z místa na místo a do toho nikterak originální zabijácí, kteří ničím originálním neosilní. První půlka se odvijí pouze ve žvanění a jediné co mě dostalo, byla otřesná scéna sesuvu půdy. Na druhou stranu se v druhé polovině docela daří nahánění tupců a jako slasher v zapomenutých dolech nabral slušné tempo. Rozhodně vraždění nebylo žádnou hitparádou, ale určitou atmosféru si dokázal držet až do konce.......3/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanadský snímek „The Blackburn Asylum“ se nesnaží na nic hrát, prostě je to hixploitation, pár vidláků, kteří to chtějí nandat lidem z města, co moc machrují. Nudné zachycení hororových stereotypů, které je ozvláštněno alespoň tím, že to zabíjení tu docela bolí, je to uvěřitelné, a jakmile se zrůdičky ukážou, stojí to za to. Přitom to nejsou vyloženě degenerované osoby, jak jsme někdy u hixploitation zvyklí. Ale normální taky nejsou. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Šablona tohoto dalšího slasheru v sérii filmů dané variace o cestě mládeže autem odněkud někam, kdy na určitém místě narazí na partu vizuálně poměrně nevzhledných masových vrahů, může být ve své představě již poněkud nudná, ale pro diváky neznalé podobných starších filmů proč ne. Příběh nás tedy zavádí do prostředí, kde stojí „Azylový dům Blackburn“, jak zní název snímku v českém překladu, kde se dějí věci vskutku bolestivě vražedné. Z pohledu diváka jsou bolestivé především viditelně špatné CGI, a to ani ne tak vizuální efekty, jako animace jednotlivých událostí. Lavina kamení hned na začátku vypadá jako z počítačové hry. Není od věci také vyzdvihnout poměrně velké množství dějových klišé, bez kterých se to prostě neobešlo. Ne, logika zde jako obvykle nemá místo, takže nemá smysl se pozastavovat nad chováním hlavních hrdinů v různých situacích a dějových zvratech. Plynulost se však drží a závěrečný souboj se zdá být atmosféricky i délkou přijatelný. Diskuze mládeže však mohla být promyšlenější ohledně daných situací. Řešení typických problémů a sporů hodných daného věku v tu nejnevhodnější dobu nepůsobí zrovna věrohodně. Výpravě není co vytknout. Už tak ponuré a temné prostředí benzinové pumpy na počátku děje by v každém vyvolalo nepříjemný pocit. Na nízkorozpočtovou produkci tedy film vypadá po vizuální stránce docela dobře, pomineme-li CGI animaci, takže alespoň v tomto ohledu je patrná tvůrčí snaha něco evokovat. Na poli filmové tvorby nic neobvyklého ani převratného, ale jako náhrada za tematicky starší, zrovna nedostupné, filmy za zhlédnutí stojí. ()

Reklama

Reklama