Reklama

Reklama

Queen: A Night at the Odeon

(koncert)
  • Velká Británie Queen: The Legendary 1975 Concert (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2009, 63 min

Obsahy(1)

Unikátní záznam koncertu kapely Queen živě odvysílaného na Vánoce v roce 1975... Píše se rok 1975 a z kapely Queen se stává celosvětový fenomén. Po úvodních deskách přichází ta přelomová. „A Night At The Opera“ udělala z členů kapely opravdové hvězdy. Nezpochybnitelným vrcholem celé desky je dnes už ikonická skladba „Bohemian Rhapsody”. Píseň, vybočující svou bezmála šestiminutovou stopáží a úchvatným videem, dobývala hitparády po celém světě. Kapela podpořila úspěch alba beznadějně vyprodaným turné po Velké Británii, které vyvrcholilo vánočním koncertem v Hammersmith Odeon. Později kytarista Brian May přiznal, že vystoupení bylo pro Queen opravdu výjimečné. Jednalo se totiž o jejich první kompletní koncert vysílaný živě v televizi a rádiu. Původní materiál se povedlo zremasterovat a fanoušci můžou opět obdivovat kapelu Queen na počátku jejich skvělé kariéry. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velkolepá a neskutečně parádní show, na které mi vadilo jenom to, že trvala jen hodinu. A to, že kromě Duran Duran a BR jsem žádné jiné skladby neznal, je taky pozitivní. Konečně jsem kromě Live Aid viděl v celku i nějaký další koncert originál Queenů i s Freddiem. A své chvíle slávy tu měl nejen Brian May, ale i Deacon a Taylor. Prostě neskutečnej nářez. Díky ČT za uvedení a doufám, že podobných koncertů bude víc. 100%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na mladičkou verzi pozdějších hitmakerů. 1) Tehdejší produkce Queen mi příliš nevyhovuje (s výjimkou nesmrtelné Bohemian Rhapsody), jsem spíš fanoušek té popovější, mainstreamovější části jejich tvorby._____ 2) Nelze ale nevidět profesionalitu celého vystoupení - hudebníků, zpěvu, zvukařů, osvětlovačů... Výkon tehdy plně srovnatelný se studiovým výstupem._____ 3) Dobové výstřední kostýmy i celá sedmdesátková prezentace pobavila._____ 4) Koncertovali 29letý Freddie Mercury, 28letý Brian May, 24letý John Deacon a 26letý Roger Taylor._____ 5) Zajímavý koment: bohemia_regent*****. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Queen ve vrcholné formě. Ne že by o deset let později hráli a zpívali hůř, ale v 70. letech byli na tom z hlediska kvality repertoáru tak, jako už nikdy potom, protože poctivý (glam-, hard-) rock začal v následující dekádě ustupovat popovým vlivům, což se dělo hlavně "zásluhou" Freddieho. Samozřejmě to pořád byla velmi dobrá a inteligentní muzika, ale bohužel už bylo znát zacílení na upřednostnění popularity před někdejší názorovou nekompromisností. -------- Zde uvedený rok výroby je pravdivý jen částečně. Koncert se uskutečnil na Štědrý den 1975 a ještě o týchž Vánocích se jeho část objevila v britské televizi v rámci hudebního programu The Old Grey Whistle. Restaurovaná podoba záznamu v délce 50 minut byla odvysílána v roce 2009 a konečně kompletní záznam se stopáží 63 minut pochází z roku 2015. -------- V titulcích pořadu dále uvedeno: český i originální název Queen: A Night At The Odeon Hammersmith 1975. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Skupinu Queen mám rád, okrem iného aj preto, že ako jediná ma spája s príslušníkmi dvoch generácií nasledujúcich po mojej. Nemôžem sa stotožniť s nekritickým obdivom k tomuto koncertu. Poznal som veľmi málo skladieb a Bohemian Rhapsody nebola interpretovaná podľa môjho gusta. Ale som rád, že som koncert videl, lebo mám o tvorbe a vystupovaní skupiny plastickejší obraz. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama