Reklama

Reklama

John Wick: Kapitola 4

  • USA John Wick: Chapter 4 (více)
Trailer 3

John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to težší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele... (Vertical Entertainment)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (830)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jak mi udělala radost trojka, tak tady jsem seděl bez reakce. Je to opět stylová akce na stejný ražení, jenže tentokrát obsahově prázdná, studená a monotónní, bez vzrušivých postav (Scott Adkins budiž výjimkou) a lidsky smysluplných řečí. Ve finále příliš úmorný, vlastně mi to přišlo jako komplet vygenerovaný umělou inteligencí - příhodně pro aktuální OpenAI dění… ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Být Kill Kínu 4 o hodinu kratší, byla by to bývala byla, v hezkých kulisách velkolepě natočená, průměrná akční pičovinka. Takhle je to zase jen, sice v hezkých kulisách a velkolepě natočené, úmorně unylé a až nesnesitelně natahované válení sudů nesmrtelného dědy Rývse, u něhož při každé nekonečné a lobotomizačně furtdokolové akční sekvenci vaše prdel sténá, k čemu jste ji to, kurva, zase posadili. Na rozdíl od Letyče Stahelský atraktivně točit bitky fuckt neumí a ani důchodci Kínovi už to válení sudů věru dvakrát nejde. Momenty, kdy jeho protivníci několik sekund trpělivě staticky čekali, než se artritický Kínu pomalu a bolestivě svalil na zem, aby je přehodil přes hlavu, byly evidentně nechtěnou, ovšem až trapně komickou gerontovložkou. Abych nebyl zase až takový zmrd, musím docenit historicky první opravdovou hereckou kreaci prkenné baleríny Skokota Asskinse, který toho zlatozubého Lindemanna vystřihnul opravdu zábavně, a také tři vizuálně náramně vypečené momenty – kočkování na kruháči u Vítězného oblouku, pokojovou anihilaci v půdorysu a klauniádu na schodech k Sakrekér. Avšak i u těch jsem po deseti až patnácti minutách némlich toho samého převalování, uhýbání z metru před kulkama a digistřílení do hlav, musel otráveně chlácholit svůj gluteus maximus, že už se určitě během chvilky ti přitroublí cirkusáci konečně vyzabíjejí a ten středověk skončí. Ještěže je tak snadno lakovatelný, vždycky to bylo ani ne v polovině! K tomu si připočtěte nulový scénář „Kínu si prostě nezáživně tři hodiny klestí cestu čtyřiceti až padesáti porážkovými mantákovitými figuranty a mění se akorát pozadí“, který na dlouho nevytrhnou ani uhrančivé pařížské kulisy či vkusné džaponské zahrady, a co vám vyjde? Mně teda vyšlo 1,5000000000113, umocněných exponenciálním nasráním, že jsem na to, já kokot, v naději, že se to alespoň trochu přiblíží výborné a prdeli nehostilní dvojce, zase lezl do kina, když jsem si to mohl později pěkně pohodlně doma popřetáčet na vydržitelných 120 minut či méně. Když si vzpomenu, co dokázal Evans v Raidu za poloviční hrací dobu, s desetinovým rozpočtem, s pouhými dvaceti cigoši a jedním polorozpadlým barákem, musím tohle prohlásit za megalomansky dementní pálení peněz a přiblblou popkulturní monstrozitu pro instáčové debily. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Série John Wick ušla dlouhý kus cesty, čtyřka poté není jen nejlepším dílem série, ale platí i za vrchol v rámci akčního filmu jako takového minimálně v rámci 21. století. Silný zážitek, který by měl do budoucna fungovat jako příručka k tomu, jak v Hollywoodu do budoucna přistupovat  k akčním filmům. Díky Chade. Díky Keanu! (Viděno v kině: 2x) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pána Boha, to ako fakt? Ja rozumiem, že to má byť snímok, ktorý má v prvom rade zabaviť, pričom má človek absolútny priestor nato, aby vypol hlavu a nechal sa unášať jedným nezmyslom za druhým. Ale toto akože fakt naozaj?? Zaujímavé ale je, že kde to stolerovať dokážem, pri niektorých filmoch ani omylom. No a toto je práve jeden z nich, ktorý ma navyše dejovo úplne minul, pričom tá takmer trojhodinová stopáž, tomu taktiež nepomohla. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný technický zázrak od lokací, kulis a jejich designu, přes kameru, nasvícení, choreografii a barvy, až po kaskadérské kousky, nápady a záběry. Neuvěřitelně nádherný film, který je obří poctou všem akčňákům a kaskadérům. Tentokrát to není sólíčko Keanu, ale máme tu celý úžasný ansámbl, co si užívá svou přítomnost, dává do filmu maximum a pere se mezi sebou o místo na výsluní. Ovšem i dokonalých věcí, které jsou vypiplané se člověk může přejíst a o tom svědčí ubíjející délka akčních sekvencí. Primárně té v úvodu, která místy už stagnuje, nemá žádný cíl a napětí a je to jen ukázka kaskadérských kousků (Zbytek je víceméně adekvátně dlouhý). Samotný příběh v tomhle ohledu taky neuhrane. Bohužel nemůžu říct, že bych se na konci po té příběhové stránce cítil uspokojen, ani v rámci béčkové akční sféry a ani v rámci série Johna Wicka. Člověku přistane na mysli "A pro co to vlastně všechno bylo?". Ale i tak je to neuvěřitelná nálož pro kterou mám hlavně ocenění z řemeslné stránky, pro běžné diváky neholdující akčňákům to přece jen může být už příliš. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Tato série měla být původně trilogie, ale po úspěších předchozích dílů se tvůrci rozhodli, že chtějí tento svět a příběh rozšířit. (Sebule)
  • Producent Chad Stahelski o japonsko-britskej modelke a speváčke Rina Sawayama nikdy nepočul. Náhodne na ňu narazil na YouTube a napadlo mu, že keďže je popová hviezda a dobre tancuje, perfektne by zapadla do jeho filmu. Do 24 hodín jej zatelefonoval a ponúkol jej rolu Akiri. (Arsenal83)
  • V čase 34:32 můžeme slyšet legendární „Wilhelm Scream“. (OJan)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (více)

Reklama

Reklama