Reklama

Reklama

Neviditelné hledí

(seriál)
  • Východní Německo Das unsichtbare Visier (více)
Východní Německo, (1973–1979), 21 h 29 min (Minutáž: 60–117 min)

Režie:

Peter Hagen

Hrají:

Armin Mueller-Stahl, Siegfried Loyda, Hannjo Hasse, Helga Göring, Walter Niklaus, Jessy Rameik, Klaus Gehrke, Marie Málková, Alfred Struwe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál produkovala televize NDR ve spolupráci se studiem DEFA pro celovečerní filmy. Hlavním hrdinou je Werner Bredebusch (Armin Mueller-Stahl), který pod krycím jménem Achim Detjen pracuje v SRN pro rozvědku NDR. (sator)

Recenze (11)

Flego 

všechny recenze uživatele

Vo Východnom Nemecku bol seriál veľmi populárny, lebo miešal atraktívne žánry - politicko špionážny akčný thriller. Pochopiteľne sme mali možnosť podeliť sa s nimi o dojmy v našej televízii. Treba uznať, že v socializme boli podobné seriály veľmi úspešné ( u nás Zeman, v Poľsku Klos, v Rusku Stirlitz ). Tento bol azda najodvážnejší vo vyzdvihovaní vlastnej štátnej bezpečnosti ( STASI ), taktiež sa, ak si dobre pamätám odohrával na exotických miestach a bol atraktívne natočený. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi vybavuje díl, kdy Werner řešil atentát na dopravní letadlo v Portugalsku. A když pak pátral v muzeu masek, bylo to docela děsivé. Seriál hodně dobrý a dávám za čtyři hvězdy. Možná si někdo všiml, že první díl začíná stejně jako 30 případů. Hlavní hrdina se taky vrací vlakem do vlasti ze zajetí. Akorát z té druhé strany. A nesmím zapomenout na úvodní znělku, ta je taky výborná. ()

Reklama

mikroslar 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem Achima Detjena fakt obdivoval- bylo mi tak sedm a lepil  jsem modely letadel a chtěl být agentem. Bývalý letec, co se stal agentem splňoval všechny moje představy o správném vzoru- Na rozdíl od Majora Zemana v něm bylo méně ideologie a natočen byl přece jen trochu moderněji než Kapitán Klos (k Bondovi jsem se v 74´ ještě nedostal). Nedávno jsem si pár dílů pustil na DVD- odhlédnouce od nostalgie se na to kupodivu dalo koukat. Je to dramatičtější než Major Zeman a Armin Mueller Stahl měl své charisma i v době kdy někteří Němci měli ve státním znaku kružítko s kladivem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušný špionážní seriál, ale jen do 9. dílu. A to proto, že pak zde již nehraje Armin Mueller-Stahl a že díly už nepsali Bonhoff se Schauerem, ani se na nich nepodíleli. Tato autorská dvojice totiž dokázala ještě vyvážit, kdy co říct, aby to nebyl komunistický patos, měla smysl pro napětí i určitou logiku věci. Achim Detjen jakožto v podstatě trojitý agent byl takový východoněmecký Bond, ale řemeslně šlo o velmi slušně odvedenou práci. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série byla produkovala televize NDR ve spolupráci se studiem DEFA pro celovečerní filmy. Hlavním hrdinou je Werner Bredebusch (Armin Mueller-Stahl) , který pod krycím jménem Achim Detjen pracuje v SRN pro rozvědku NDR. Propagandistický 16 ti dílný seriál se připravoval ve spolupráci se STASI, německou státní bezpečností a vznikal od roku 1973 do roku 1979. Pro seriál bylo napsáno volné pokračování, už jako celovečerní snímek pod názvem Feuerdrachen, ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Tato série vyšla v Československu pod názvem „Tajemství masek“. (sator)
  • Někteří herci v průběhu seriálu ztvárnili různé postavy. Nejnápadnější jsou zde Siegfried Loyda, který hraje majora Braunbacha a později je Bornův (Wolfgang Greese) asistent Herzog, a Marion van de Kamp, která vystupuje jako profesorka Godiva a později hraje špiónku Felicitas Eichhofer. (sator)
  • Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (M.B)

Reklama

Reklama