Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Li se svou jednotkou rozpráší v přístavu bandu tajemného gangstera Čun-taa a zabaví rozsáhlou sbírku čínského umění, kterou chtěli propašovat z Hongkongu. Ten má za několik dnů přejít pod správu Číny. Druhý den se Li loučí na letišti s jedenáctiletou Su-jang, dcerou svého přítele Chana, který odlétá do Spojených států jako nový konzul. O dva měsíce později je však dívenka cestou do školy unesena Sungem, který chladnokrevně zastřelí její ochranku. Chan trvá na tom, aby byl k vyšetřování případu povolán také inspektor Li. Agenti FBI Russ a Whitney musí na podmínku přistoupit, přesto však nehodlají dovolit, aby se cizinec pletl do jejich vyšetřování. Pověří svérázného černého poldu Cartera úkolem, aby ho držel stranou od vyšetřování. To se mu však nepodaří, protože Li mu při první příležitosti uteče a pronikne ke konzulovi. A když mu Russ a Whitney vynadají, dosáhnou jen toho, že se ctižádostivý černoch pustí se svým nedobrovolným asijským parťákem do vyšetřování. Zjistí, že se v čínské čtvrti objevil nový zločinec z Hongkongu a že někdo skupuje zbraně a výbušniny. Stopa je postupně přivede až do Čun-taovy restaurace Foo Chow, kde se střetnou se Sungem a bandou zabijáků. Bitka skončí zkázou podniku a FBI má konečně záminku, aby se mohla zbavit obou nepohodlných policistů. Zklamaný Li se chce vrátit do Hongkongu, Carter ho však přemluví, aby pokračovali v pátrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (284)

Terva 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela velké zklamání, že k tak dobrému Jacki Chanovi osud přivál Chrise Tuckera. Tuckerův humor je tuctovej a strašně uměle vyvolávanej. Ten člověk se snaží vypadat vtipně, ale ve mně budí dojem blbce. Na ten film jsem se chtěl podívat hlavně kvůli Jackimu, nebýt tam on v životě bych si Křižovatku smrti v půjčovně nepůjčil ani se na ní nikdy v televizi nepodíval. CITÁT : Můj táta by kopl toho tvého, že by přistál na Velký zdi. Nakonec to nebylo tak hrozné, Jackiho scény drží tento film hodně nad vodou. V závěrečných titulcích jsou opět nepovedené scény a na bonusu dvd jsou scény vynechané. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia skúsili riskantné spojenie aziata s černochom a čuduj sa svete, celkom im to vyšlo. Zábava je na celkom dobrej úrovni, čo ale nevyšlo je dej. Niečo tak kŕčovitého dlho nebolo k videniu. Snímka sa snaží byť obvyklou popkornovou zábavou, ale jeden nestačí zízať s otvorenou pusou, čo že sa to pred ním deje. Inak Jackie Chan stavia na osvedčenú kartu a predvádza svoje vylepšené a svojské karate, zatiaľ čo Chris Tucker stavia zase na osvedčenú kartu množstva černochov v komédiách a teda na svoju držku, ktorá je k nezastaveniu. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

huusty, tendle film nema eště žadnej komentář......(...dodatek: trochu sem nad tim popřemejšlel a došlo mi, že muj původní komentář byl ubohej,bezzubej,syrovej...proste jalovice....vzhledem ktomu ze to má být první subjektivní názor, který bude zastupovat celou zdejší komunitu..mělo by jít o něco inteligenčně na úrovni, něco důstojnýho, srozumitelnýho,,,a hlavně něco hodně hlubokýho...... k zamyšlení,,,prostě poselství pro budoucí generace...takže ehm ehm.." ČLOVĚK JE DE FACTO TOLIKO MOBILNÍ, EVOLUCÍ VYTUNĚNÁ FABRIKA NA EXKREMENTY RŮZNÝCH KONZISTENCÍ " .....není to sice mariánskej příkop, ale je to od srdce a nic víc nesvedu...) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zábavná a nenáročná akce s výborným Jackiem Chanem a ucházejícím Chrisem Tuckerem. Pro bojové a akrobatické kousky mistra Chana je zde vyhrazeno přiměřeně prostoru, je třeba vzít v potaz, že film se netočí jen kolem něj. Chris Tucker zvládá být neotravný a v závěru doplní Jackieho Chana do docela obstojné dvojky. Jen příběh poněkud ustrnul v 80. letech... 6/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Sice se jedná jen o stokrát ohranou směs vykrádaček z filmů Eddie Murphyho a podobných, ale aspoň se na to dá dívat a Jackie Chanovi to kope ještě pořád dobře. Zápletka obyčejně nejobyčejnější, ale co už? Občas se člověk zasměje a Tuckerovi ta huba jede, že já být na místě jeho šéfa nebo kolegů nebo kohokoliv v jeho okolí, tak ho asi zapíchnu sám. A to podotýkám, že Juřička v českým dabingu tu jeho výřečnost naprosto nestíhá a to včetně toho, že je ukecanej strašně. V originále je to ale něco neuvěřitelnýho a asi bych tomu dal mnohem horší hodnocení, kdybych to neviděl nejdřív dabovaný. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (21)

  • Poznávací značka auta detektiva Cartera (Chris Tucker) se shoduje se značkou dodávky, ve které je držena konzulova dcera. (SG-1)
  • Snímek byl natočen za 33 milionů amerických dolarů a dokázal vydělat 244 milionů dolarů, tedy téměř osminásobek svého rozpočtu. (NifKor)

Související novinky

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

12.05.2019

Chris Hemsworth (Thor) a Tiffany Haddish (Night School) si zahrají netradiční policejní dvojku v akční buddy komedii Down Under Cover, ve které se vydají po stopě záhadných lupičů kasin. Těmi by… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

18.11.2012

Francouzský megahit, který celosvětově utržil přes 400 milionů dolarů (z nichž 10 mu stačilo na pozici nejúspěšnějšího neanglicky mluveného filmu v USA za letošní rok), byl od začátku odsouzen na… (více)

Reklama

Reklama