Reklama

Reklama

Ztraceno v překladu

  • USA Lost in Translation (více)
Trailer 1

Jak se asi řekne japonsky „Stojí to za..."? Moderní Tokio ve své supervelkoměstské anonymitě. Agresivní, pulzující, nevšímavé, fascinující, zábavné i odtažité... Cizí – alespoň pro dva Američany, kteří se tady náhodou ocitnou ve stejnou dobu – a ve stejném hotelu. Herec Bob má v Tokiu natáčet reklamu na whisky, o hodně mladší Charlotte doprovází manžela fotografa. Oba si tady připadají ztracení, nerozumějí jazyku, kultuře; oba mají spoustu času – a oba trpí nespavostí. Náhodné setkání, pár společných dní a pocit blízkosti pomáhají oběma překlenout osamění v neznámém prostředí – a možná oba dva získají i něco navíc... (Česká televize)

(více)

Recenze (1 212)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moc hezký příběh. Úžasně zahraný (Bill Murray podává životní výkon). Pokud byla vaše nálada před snímkem ZTRACENO V PŘEKLADU na bodu mrazu, po něm budete na příjemné dvacítce. Je to druh filmu, který dokáže naladit a zpříjemnit den. Nejspíš taky budete mít nutkání zajet si zahrát golf do Tokia. Aspoň já ho teda měl. ;-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príjemná exkurzia do Tokia v démonicky pomalom, uspávajúcom tempe s výborným Murrayom, ktorý tu náchádza po rokoch nudného manželstva oživenie v podobe o generáciu mladšej Scarlett. Žeby to medzi nimi veľmi iskrilo nemožno povedať, takisto žeby sa tu niečo významné dialo. Možno ako liek na depku to funguje, ale mňa to spoľahlivo uspalo. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Příběh o odcizení, které velmi dobře znám, i o tom, které si nepřeji nikdy poznat. Pocitovka, která mi doslova mluví z duše. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí, zajimavé herecké obsazení a brilantní scénář. Nečekejte nic nečekaného, ale snad jen velmi chytrého a uvědomělého. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lost in Translation je klenot, takový skromný film, co si na nic nehraje a o to větší zanechá dojem. Sofia Coppola jednou jedinkrát dokázala, že je dcerou svého otce, což se jí od té doby až doposud zopakovat nepodařilo. Zjevně čerpala ze svých zkušeností, což obvykle bývá první krok vytouženého úspěchu...ovšem geniální tah bylo obsadit Billa Murrayho a k němu Scarlett Johansson, ti dva si sedli neskutečně a na nich to celé stojí...95% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nalezeno v krasosmutnění. Žádný jiný film se nemohl více trefit do mého současného psychického rozpoložení, s žádnými jinými filmovými postavami jsem nemohl soucítit tak dokonale jako s Bobem a Charlotte. Nelze vytknou zhola nic. Vše je perfektní. Japonsko, Bill Murray, Scarlett Johansson, křehkost, odloučení, sblížení, smutek, radost, nostalgie, cit, přirozenost, zadumanost, čistota, hloubka, mnohoznačnost, umění... OPRAVDOVÝ filmový briliant, esence filmové poezie, pohlazení po duši. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Hezká, nenucená '' slaďárna '', musim ale uznat, že jsem si ji nepouštěl v té správné náladě - proto zůstanu u lehkého nadprůměru.. Bill Murray ( jak jinak ), perfektní - 65%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, asi jsem byl zrovna ve svém okoralém a cynickém období, protože "Ztraceno v překladu" mě zrovna nezasáhlo. A docela mě to mrzí, po tom, co jsem o tomhle filmu slyšel...Herecké výkony ústřední dvojice jsou bez debat výborné, pomalé tempo vyprávění mi nedělá problémy a scénář jakoby o ničem, ale přitom o něčem - to vše by mělo být zárukou skvělého zážitku. Nevím, kde se stala chyba, ale tenhle film se mě přes všechno zmíněné nedotknul...A poměrně silně mě odradil od návštěvy Japonska. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skor, nez zacnem vysvetlovat, preco sa mi film az tak nepacil, chcem podotknut, ze suhlasim s mnohymi uzivatelmi, ze je to krasny alebo pekny film. Problem je len v tom, ze do akej miery ma reziserka Sofia Coppola dokazala vtiahnut do deja bez toho, aby som sa musel premahat koncetrovat sa na dialogy medzi Murrayom a Johansson. Myslienky som mal kadekde inde a po par minutach som si uvedomil, ze film bezi dalej. Dost casto sa tam striedali sceny, ci uz v baroch, v hernach, v centre Tokya co este ako tak zachranovalo film, pretoze hlavne v druhej tretine filmu som sa pozeral na hodinky. Na druhej strane bolo celkom zaujimave divat sa na pre nas tak vzdialenu kulturu a moderne mesto, akym je prave Tokyo. Samozrejme, ze na par scenach som sa aj zasmial a koniec bol takmer dojimavy, pretoze rozlucky su vzdy tazke. Ale inak velka nuda, co je skoda a cim sa potvrdzuje aj pravidlo, ze nie vzdy sa mozem spoliehat na priemerne hodnotenie 82% pri 15.000 uzivatelov csfd. Marie Antoinetta od rovnakej reziserky sa mi viac pacila...02.07.2008 ______Bill Murray - (Bob Harris) +++ Scarlett Johansson - (Charlotte) +++ Anna Faris - (Kelly) +++ Giovanni Ribisi - (John) +++ Hudba: Kevin Shields ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli se vůbec dá slovy vyjádřit, jak moc tento film miluju. Scarlett Johanson, Bill Murray, Tokio a důkaz, že někdy je pár slov naprosto zbytečných. Jasná TOP 1! Mimochodem! Kdo vlastníte originální DVD, tak si pusťte vystřihnutou scénu "Charlotte with a robots". Opravdu nechápu, proč zrovna takováhle scéna, která by ještě více podtrhla atmosféru, byla vystřižena. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S hrdiny Sofie Coppoly bych se chtěl ztrácet rád a často. On své nejlepší kusy natočil už dávno, takže reklamy na whisky jsou vlastně dobrým jobem. Ona je čerstvá absolventka filosofie, v Tokiu doprovází manžela fotografa. Potkají se v luxusním hotelu. Jednou, podruhé, pak už cíleně. Nemůžou spát, jsou osamělí. A mají si co říct, zatímco okolo je řada neporozumění. Ostatní jsou za mimozemštany, divák vnímá jemné náznaky, unikavé okamžiky, citlivý přístup. Tvůrci nezapomněli na to, že k podobně laděné látce jsou potřeba svižně napsané dialogy a postavy, na kterých bude divákům záležet. Scarlett a Bill jsou přesní, uvolnění, normální. A to je sakra velký trumf. Náš hrdina v závěru vystupující z taxíku a šeptající naší hrdince cosi do ucha..... hmmm!! Kdo nemá doma na polici, jakoby nebyl.. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal víc, ale i tak jde o velice pozoruhodné okno do života obyčejných i neobyčejných Japonců a několika Američanů v něm pracujících a užívajících si. Místy velice vtipné, místy nezajímavé. Těžko říct, co si o filmu myslet, ale musím minimálně ocenit to, že autorkou režie i scénáře je žena a ruku na srdce: žen, které vytvářejí (vymýšlejí) umění (filmy, hudba, literatura apod.) zas tolik není. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ještě že je tu ta Galadriel, jinak bych si musel připadt, že jsem na tento film málo inteligentní, jak tady čtu ty nadšené ohlasy. Režie skvělá, Scarlett Johansson a Bill Murray úžasní, nálada člověka žijícího v cizím a nepochopitelném světě byla vyjádřena přesvědčivě a působivě. Ale co je to platné, mě tam prostě strašně chyběl nějaký děj. A i to málo, co se ve filmu děje je okaté, průhledné a předvídatelné. Snad se donutím podívat se na to někdy ještě jednou...Zatím slabé *** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Vopred upozorňujem : Prosím, aby ste ma nekameňovali !!! Doteraz som nenašiel na ČSFD film, kde by som sa tak RADIKÁLNE odlišoval od všeobecného názoru prítomných užívateľov...... Poďme od začiatku .... Po tom, čo som videl v recenziách, ale i v reakciách a hodnoteniach užívateľov, som sa NESKUTOČNE tešil na tento film ! Bill Murray vo "vážnej" úlohe a ešte nominovaný na Oscara ! Reči o tom, ako akademici obabrali tohoto herca, ktorého životná rola bola práve v tomto filme ! O tom, aký je to krásny film, plný nehy, citov a lásky ..... Ešte po posledných titulkoch som mal spadnutú sánku .... Celý čas som mal toriž pocit, že ja som sledoval nejaký úplne iný film, o ktorom bola reč .... Nie ! Práveže to BOL TEN ISTÝ !!! Po prvých 60 minútach som bol presvedčený, že 5* nemá šancu tento film odo mňa dostať, kvôli rozťahanému začiatku .... Ako som sa mýlil ! Začiatok vôbec nebol rozťahaný - celý film bol rozťahaný ! Nepochopil som niektoré prílišne dlhé scény ( cca 5 minút v herni, cca 8 minút na karaoke besnení, cca 1 minúta na golfovom ihrisku ) ktorých vystrihnutím by sa NIČ nezmenilo ! Podľa mňa je to najväčšie sklamanie, ktoré som kedy videl ... Ale možno som len úchyl a pošuk .... ale napriek tomu platí : nepáčilo sa mi to, ale ..... nekameňujte ma za to !!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Bez debat jeden z nejlepších filmů v celé historii kinematografie. Úžasný scénář, úžasný výběr lokací, úžasný výběr herců, celý film je prostě úžasný. Ta samota, která je zde velmi krásně podána, je snadno uvěřitelná. Hercům jsem věřil jejich nudu, jejich samotu, jejich odcizení v cizím městě plném cizích lidí. Tenhle film byl pro mne pohlazením po duši, opravdu nemám téměř ani slov. Bill Murray a Scarlett Johansson byly dobře zvoleni do hlavních rolí a úžasně to mezi nimi funguje. Jen škoda, že nevyzbyl Oscar pro Billa Murrayho, ale pokud se nemýlím, tak to byl rok, kdy na Oscarech bodoval s 11 soškami Pán prstenů a v hereckých kategoriiích bodoval film Tajemná řeka, ale alespoň, že na tento film zbyl ten Oscar za scénář, protože tenhle film si takové ocenění zaslouží. Už dlouho jsem neviděl takový milý lidský civilní snímek, který by mne takto dostal. Všem zúčastněným patří můj obdiv, můj dík, a můj velký neustávající doživotní potlesk a velká poklona za to, co se jim podařilo stvořit. Děkuji za nádherný filmový zážitek na hodně dlouhou dobu. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tohle jsem teď potřebovala. Nádherný film, kterému nic nechybí. Výborná režie Sofie Coppoly, která dokázala naprosto skvěle zobrazit všechny vnitřní pocity člověka a dokonale je přenést na diváka. Jsem typ diváka, který miluje velké věci (momenty, myšlenky, pocity...) ukryté v těch malých a přesně to tady je. Chvílemi jsem se usmívala, chvílemi se mi chtělo plakat, emoce jsou zkrátka ve filmu na každém kroku, ale podávané tím příjemným a nenásilným způsobem. Výborný výkon Billa Murraye, kterému jsem věřila naprosto všechno, rozhodně ale za ním nezaostává ani Scarlett Johansson. Ztraceno v překladu je krásný film, který já jen tak z hlavy nedostanu a myslím, že ještě dost dlouho budu muset o něm přemýšlet. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vím,že tento film má své jisté skryté kouzlo,kterým okouzlilo řadu lidí.U mě se toto kouzlo ovšem bojužel nedostavilo.Pravda první polovina se mi opravdu hodně líbila a vypadalo to na vynikající film s vynikající režií a geniální dvojicí hlavních hrdinů.Druhá polovina mi však už přišla zdlouhavá a občas (dyžtak mě i ukamenujte) jsem se i nudil.Dvojice Murray-Johansson se ale nemá za co stydět a hlavně Murray tu předvádí svůj životní výkon za který by si toho Oscara zasloužil.I tak natočila Sofia Coppolová poutavé dílko,které si získalo své milovníky a navždy zůstane mezi jejími nejvydařenějšími dílky.Mě ale víc oslovil její předchozí film Smrt panen ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Ešteže existuje funkcia ,,zastav,pretoč,pusti znova",umožňujúca človeku vrátiť späť pasáže,ktoré prespal,Krútim hlavou nad hodnoteniami popredných členov tejto stránky a pýtam sa,či som náhodou nevidela nejakú inú,slabšiu verziu.Pre mňa naprosto nudný film,ktorý som horko-ťažko dopozerala a nikdy viac sa už o to pokúšať nebudem. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

nadherna hudba, ocarujuce exteriery, vyborne herecke vykony, skvela praca kamery, zensky pristup k toceniu filmov.Zmiesanim tychto ingrediencii sa podarilo vytvorit "POHLADENIE NA DUSI"... ()

Související novinky

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

28.11.2019

Redakce BBC Culture nedávno požádala 368 filmových expertů z 84 různých zemí, aby jí pomohli vybrat 100 nejlepších snímků všech dob režírovaných exkluzivně ženami. Anketa probíhala tak, že každý… (více)

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama