Reklama

Reklama

Ztraceno v překladu

  • USA Lost in Translation (více)
Trailer 1

Jak se asi řekne japonsky „Stojí to za..."? Moderní Tokio ve své supervelkoměstské anonymitě. Agresivní, pulzující, nevšímavé, fascinující, zábavné i odtažité... Cizí – alespoň pro dva Američany, kteří se tady náhodou ocitnou ve stejnou dobu – a ve stejném hotelu. Herec Bob má v Tokiu natáčet reklamu na whisky, o hodně mladší Charlotte doprovází manžela fotografa. Oba si tady připadají ztracení, nerozumějí jazyku, kultuře; oba mají spoustu času – a oba trpí nespavostí. Náhodné setkání, pár společných dní a pocit blízkosti pomáhají oběma překlenout osamění v neznámém prostředí – a možná oba dva získají i něco navíc... (Česká televize)

(více)

Recenze (1 212)

Ville183 

všechny recenze uživatele

Dost podobný styl jako Jarmuschovy filmy. Minimalistický snímek o všedních problémech obyčejných lidí. A konec, opět podoba s Jarmuschem, skončil poněkud cynicky. Hodně mě překvapila Scarlett Johansson, jednak je dost pěkná a taky dost dobře hraje. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Milá Sofie toho pochytila, či zdědila opravdu hodně. Film je inteligentní a nabitý úžasným smyslem pro humor. Jeden ze dvou snímků, kde se mi S. Johansson líbí, a co se týče B. Murraye, tady snad není co dodávat. Ten je naprosto úžasný a s mladou Scarlett se skvěle doplňují. Velmi sem se u filmu nasmál. ()

pasqviL 

všechny recenze uživatele

Docela rozporuplný film, který drží nad vodou hlavně Bill Murray. Zdálo se mi že hodně scén byla improvizace od Murraye. ()

E-Fox 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si už, jak jsem se k tomuhle filmu dostala, ale rozhodně jsem nevěděla, kdo ho natáčel a slavné jméno mě tedy nijak neovlivnilo. Tenhle snímek jsem si naprosto zamilovala jenom pro to, jaký je. Ukazuje ženu, a to strašně skutečnou ženu s mužem, kterého si nikdy neměla vzít, ztracenou v cizím městě a cizí kultuře. A tam se setká s hercem, co vypadá neméně otráven nejem prostředím, ale taky sám sebou a taky mu japonské prostředí nedá po nocích spát. Já strašně smekám před oběma představiteli hlavních rolí, protože právě ve filmu, kde nejsou dramatické scény a plyne jemným tempem, ukázali schopnosti dát tam v pravou chvíli ten pravý výraz, jemnou nuanci v úsměvu a v tónu hlasu tak precizně, že se jim to nedá nevěřit. A nejvíc se klaním před Sofií Coppolo, jak docházala zachytit takovýhle případ přátelství mezi mužem a ženou, ty specifické citové vazby, drobná úskalí a emocionální zkraty. Můžu to vidět kolikrát chci a vždycky to budu muset obdivovat. ()

Aazy 

všechny recenze uživatele

Tokio. Město vysokých mrakodrapů, po jejichž lesklých stěnách běhají sloni z reklamy. Svět lidí, kteří neumí vyslovit „r“. Říše karaoke, suši a kimon. Škoda, že Sofie Coppolová do jednoho z tokijských hotelů přivezla kromě úžasného Billa Murraye a Scarlett Johansson i Annu Faris. Jako jediná mi kazila výsledný dojem z jinak skvělého filmu. Stereotypních pitomých blondýn, co zpívají falešně, mám už plné vy-víte-co. O to víc mě nadchnuli oba sexsymbolové v hlavních rolích. Vsadím boty na to, že se mi dnes bude zdát o neodolatelném Lodžijovi Můrovi v tuxedu s panákem ledového čaje v ruce. A se Scarlett jsem se dokonale ztotožnila. „Dneska jsem byla v chrámu. Byli tam ti mniši a mumlali písně. A... nic… nic jsem necítila… Zkusila jsem i ikebanu. Ale pořád nic.“ Byla jsem s ní v chrámu a poslouchala mnichy. Zkusila jsem i ikebanu. A nemůžu říct, že jsem nic necítila. Na jednu a půl hodinu filmu toho bylo víc, než dost. ()

SenFlxr 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Nádherně ztvárněné odcizení a nepochopení s okolím. Nejen s tím co mluví naprosto nesrozumitelným jazykem, ale bohužel i s tím co na první poslech mluví řečí stejnou... Obsazení hlavních dvou postav je skvělé. Bill čím je starší tím je lepší a Scarlett je nádherná i výborná herečka. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Sice chápu, o co režisérce šlo, jenže to na mě moc nefungovalo. Když chce někdo natočit film o tom, jak se dva lidé nudí, měl by si dát pozor, aby se nenudili i diváci. A já se nudil, i když ne celou dobu. Teprve v poslední zhruba půlhodině mě příběh chytil, sbližování obou hrdinů začalo být zajímavé a poutavé. Ale to už bylo pozdě. Pravda je, že příběh i jeho hrdinové jsou přesvědčiví, takhle nějak to v životě opravdu chodí. Možná je problém v tom, že hrdinové trávili většinu času odděleně a ne spolu. Taky z tohoto důvodu se mi mnohem více líbil film s podobným námětem Před úsvitem. ()

me3x® 

všechny recenze uživatele

úplne súhlasím s tým, čo napísala Galadriel. Bezpochyby je to skvelý film ale nič moc sa v ňom nedeje... veď možno práve o to išlo... . ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Sám a sama v úplně cizím světě, v mezní situaci života, kdy oba přemýšlejí co bude dál a oba cítí že by měli dělat něco jiného než zrovna dělají, v soukromých vztazích jim to taky moc nehraje, vůbec se k sobě navzájem nehodí a v tom neurčitém vzduchoprázdnu se potkají. Trochu divná výchozí situace, z níž vznikl snad nejsilnější (ne)milostný příběh, který jsem kdy viděl. Nezapomenutelný film. ()

akcul 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s laskavým humorem a se specifickou emocionální stopou ve vás. Scarlett Johansson byla fajn, avšak Bill Murray neodolatelný. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Překrásný snímek s opravdu povedeným hereckým obsazením, které naprosto padne do role. Soundtrack je velmi příjemný a naprosto hodící se pro tak krásně natočený film. Scénář dojemný a přitom vtipný. To co má být vtipné tomu sem se prostě zasmál a to co mě mělo dojat dojalo. Bill Murray předvedl opravdu snad dokonale zahranou roli stejně tak jako Scarlett Johanssonová. Snímek velmi mile překvapil a neměl bych co vytknout. Po celou dobu příjemně bavil až do samotného konce. Uklidňující, příjemný, dojemný a jemně vtipný film s padnoucími rolemi. Nemám co bych více vyjádřil krom gratulace slečně/paní Sofii. Nádherný snímek. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Asi najfilmovejší film predostierajúci skutočnú realitu a asi najcitlivejšie natočený film o citoch aký som kedy videl... Keď to rozdýcham možno prehodnotím aj svoju TOP 10... (●) ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla ale nuda. Jednu hvězdičku snad jen za Murrayho, který je excelentní, ale to je tak asi všechno. Pořád jsem čekal na ten neskutečný konec, jak se o něm snad každý zmiňuje, protože celý film je nudný a táhne se jak nudle a pak teda došla řada na ten grandiózní konec a nic. Pro mnohé skvělý fim, pro mě nuda a votom to je. ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je prostě frajer, tento film to je potvrzuje. Jako scéna s japonskym režisérem mě fakt dostala..:D stejně jako průsvitné kalhotky Scarlett Johansson. Chválim Giovanniho Ribisi. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Bob Harris pronesl několik zásadních myšlenek. Ta o dětech byla zoufale pravdivá. A je pravděpodobné, že tato myšlenka mu hrála v hlavě, když dokázal udržet vztah k tak milé dívce na rovině přátelství, potažmo platonické lásky. Nebýt ní nebyl by film ke koukání, ale to je přece jasné, neboť každého asi provázela alespoň někdy v životě touha po něčem, čeho se pak skoro bojíme dotýkat.... ()

Související novinky

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

28.11.2019

Redakce BBC Culture nedávno požádala 368 filmových expertů z 84 různých zemí, aby jí pomohli vybrat 100 nejlepších snímků všech dob režírovaných exkluzivně ženami. Anketa probíhala tak, že každý… (více)

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama