Reklama

Reklama

Jonghahamyeon urineun

(seriál)
  • Jižní Korea 좋아하면 울리는
Jižní Korea, (2019–2021), 12 h 12 min (Minutáž: 42–71 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Ve světě, kde vás aplikace upozorní, když je do vás někdo v blízkém okolí zamilovaný, prožívá Kim Jojo mladistvou lásku a přitom bojuje s nepřízní osudu. (Netflix)

Recenze (12)

eileen9 

všechny recenze uživatele

Dávám seriálu 5*, protože děsnou 2. sérii jsem se rozhodla ignorovat. Takhle velké zklamání jsem opravdu nečekala. SPOILER: Nechápu, jak mohla hlavní hrdinka skončit s postavou, která mi tam celý seriál připadala tak trochu navíc. Jeho věčné dolejzání bylo neskutečně otravné. Chemie naprosto žádná. Přitom mezi druhou dvojicí to tak krásně jiskřilo při každé společné scéně. Pro mě je to tedy jedno obří WTF??? ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem naštvanej. Děj posledních tří epizod vymýšlel nějakej blbec, s velmi naivní představou o fungování vztahu. Charakter kamaráda, kterej se furt cpal hlavní hrdince do života, přestože ho nikdy nechtěla, byl extrémně otravný. Do toho z prstu vycucaný zvrat v jednání hlavní hrdinky a úplný konec, který mě vytočil (přestože to mohlo dopadnout i hůř). Jsem naštvanej, protože ústřední dvojice měla chemii, vůbec nebyli špatní a myšlenka alarmu, který zazvoní, když je v okruhu 10. metrů někdo, kdo vás má rád, byla velmi zajímavě propracovaná a unikátní už i tím, že tento prvek finálně ovlivňuje a mění chování celé společnosti (ne vždy pozitivně - lidé místo o klasickém vyznání lásky hovoří o zazvonění na Love Alarm, což by ještě šlo, ale celebrity sbírají počty zvonění a někteří lidé si nezvonění na svém mobilu berou příliš osobně). Velmi dobré. Akorát to na konci pokašlali. ■ Edit: Wikipedie i AsianWiki zmiňují sezónu 2. Ta by mohla zachránit dojem. ()

Reklama

LilinkaW 

všechny recenze uživatele

Seriál Jonghahamyeon urineun přichází s neotřelou moderní zápletkou. Ústředním motivem je vznik aplikace Love Alarm, která upozorní uživatele, pokud se v okruhu 10 metrů objeví někdo, kdo je do něj zamilovaný. Děj se dotýká zajímavých sociálních témat (jaké negativní vlivy taková aplikace má? co se může stát s člověkem, kterého aplikace neuspokojí? co lidé, co aplikaci odmítají?), bohužel jen velmi okrajově, ačkoliv takové situace výborně dokreslují melancholický až dramatický nádech seriálu. Z mého pohledu se jedná o nenaplněný potenciál. Tvůrci se rozhodli zaměřit se spíše na romantickou zápletku ústředního milostného trojúhelníku a aplikace samotná je spíše na okraji. To z něj bohužel ale dělá další fádní seriál o vztazích a jejich úskalích. Hlavní hrdinka (So-hyeon Kim) je sympatická, ale ničím výjimečná, její role jí ani příliš příležitostí k výjimečnosti nepřináší. Podobně jsou na tom i oba hlavní hrdinové (Ga-ram Jeong a Song Kang), kde zejména Song Kang na mě působil neskutečně jednotvárně. Vznik druhé řady je u korejského seriálu tohoto typu sice spíše nezvyklý, ale ani tato řada nerozvíjí původní motiv žádným zajímavých způsobem a jediným zásadním bodem je tu vyvrcholení romantické zápletky (kterého ze dvou mužů si hlavní hrdinka vybere?). Ani celkový umělecký nádech (animované vsuvky, snové scény, návraty do minulosti) bohužel nedokáží celkovou unylost seriálu pozvednou natolik, aby se v hodnocení dostal výše než na průměrnou hranici. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám vražda romantického seriálu.  WTF? Přiznám se, byla jsem to schopná sledovat do 2 dílu druhé serie....pak už se to nedalo.  Ještě k tomu když mám takovou úchylku se podívat na konec posledního dílu, abych se ujistila,  že skončí s tím s kým by měla...a ejhle,  ono to tak neskončí. Tak se snažím teda koukat chvíli po tom, co už ho poslala k šípku a zjistím,  že vlastně ani žádný racionalní důvod neměla,  že je prostě jen kráva.  A tak si říkám, že třeba on je nějakej vadnej,  ale ne....on je naprosto normální,  sympatický pohledný kluk který ji dává dokola a dokola najevo,  že o ní opravdu stojí a ona ho dokola a dokola posílá do hajzlu. Škoda mluvit....musela jsem přestat a pustit si něco lepšího s mým milovaným Song Kangem. ()

Dragoon 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky dávám jen proto, že první série byla skvělá a hlavní hrdinové (Song Kang a Kim So-hyen) seriálu byli úžasní a skvěle se k sobě hodili. Bohužel druhá série po dvouletém očekávání pro mě byla velikým zklamáním. Nikdy jsem nepochopila proč Kim Jo-jo použila štít a rozešla se s Hwang Sun-ohem. Bylo to šokující a zbytečné, ale očekávala jsem, že později nám vyjasní proč to udělala, ale vlastně to nikdy pořádně nevysvětlili. Popravdě mě velice zklamalo s kým nakonec Kim Jo-jo skončila a právě proto jsem nedala pět hvězd. SPOILER - Přišlo mi velice nevkusné, když jsem zjistila, kdy se vlastně Kim Jo-jo zamilovala do Lee Hye-yeonga. Cheon Duk-gu vysvětlil, že v okamžiku kdy se zamilujete, tak vaše jméno zmizí ze seznamu lidí, do kterých se zamilují. A právě tehdy mi došlo, že její jméno ze seznamu Lee Hye-yeonga zmizelo ve chvíli, kdy jí políbil Hwang Sun-oh. Bylo to velice netaktní. ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama