Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době útoku na americkou ambasádu přijíždí do Hongkongu na dovolenou losangeleský detektiv James Carter. Jeho přítel, zdejší policejní inspektor Lee, se domnívá, že explozi má nejspíše na svědomí gang Rickyho Tana. Večer jdou společně do nočního podniku, který patří Tanovi. Zatímco Lee pátrá v zákulisí, Carter se dobře baví. Lee zahlédne v klubu obávanou gangsterku Hu Li. Pokusí se ji pronásledovat, ale žena unikne. Krátce nato se stává cílem útoku hongkongská policejní stanice. Lee se domnívá, že Carter zahynul v troskách. Ten se pustíl do pronásledování Rickyho Tana až k jachtě, kde se právě začíná večerní párty. Dostane se na palubu a seznámí se tam s Isabellou, milenkou amerického milionáře Reigna. Pak narazí na přítele, který na loď tajně pronikl. Jsou zajati a předvedeni před Tana. Chce, aby mu Lee pomohl opustit město, je však náhle zastřelen Hu Li. Rozzlobený policejní náčelník odvolá detektiva z vyšetřování a přikáže mu, aby Cartera dovezl na letiště a posadil do nejbližšího letadla směrem do Spojených států. Muži se dohodnou, že budou pokračovat v pátrání. Než se jim podaří případ uzavřít, čeká je ještě řada životu nebezpečných situací, nečekaných zvratů a překvapení. (TV Nova)

(více)

Recenze (223)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dvojice Chan-Tucker je překvapivě docela fajn. V ideálním případě bych viděl hláškujícícho Tuckera neustále jen stát a sledovat všude kopajícího Jackieho, který se neusměje. Občas je mit o splněno a mé srdce plesá, občas není a má nechuť ke klaunovské póze Jackieho se vrací. Jen nechápu, že když ve dvojkách má být všeho více, proč akce je tu méně a povídání naopak víc. Opačně by to nejeden divák jistě ocenil. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Pokracovani, ktere dosahuje stejne kvality jako prvni dil, ale stale se jedne pouze o prumerny filn okoreneny jen obcasnymi bravurnimi kousky Jackie Chana. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky pro Jackieho. Ten debilní Tucker si ale asi myslí (nebo scénáristé), že když bude mluvit hodně, je to vtipné bez ohledu na to, co říká. Po tomto filmu ho definitivně řadím mezi své nejneoblíbenější herce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lalo Schifrin: 1. Area Codes ,2. Mine, Mine, Mine ,3. Umg Sequence V1 T3 ,4. No ,5. He's Back ,6. Love Again ,7. Keep It Real [Tell Me] ,8. Crazy Girl ,9. How It's Gonna Be ,10. Paper Trippin' ,11. You Make Me Laugh ,12. Mercedes Benz ,13. Blow My Whistle ,14. Figadoh ,15. I'm Sorry ,16. Brollic ,17. The World Is Yours , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Len som ich pozval na kávu.“ – „Povedal si im, aby sa vyzliekli a obetovali malého capa.“ Netajím sa dvoma vecami: neznášam rutinéra Bretta Ratnera a milujem jeho prvú KRIŽOVATKU SMRTI. Mala vynikajúcu akciu, skvelé dialógy, svižné tempo a chémiu medzi brutálne rozdielnou buddy dvojkou: sympatický ázijský mudrc Jackie Chan verzus otravne urečnený Afroameričan Chris Tucker. Nebol dôvod netešiť sa na dvojku. Bohužiaľ, vytratila sa z nej akákoľvek radosť. Akčné scény sú prekvapivo nevýrazné a nelogické (banda kriminálnikov uteká pred dvoma policajtami po BAMBUSOVOM LEŠENÍ? Prečo proste nezahli do najbližšej uličky?), tempo zdĺhavé, scenár nestojí ani za sopeľ (skutočne by ste ako bez masky išli na luxusnú loď, kde mafián usporadúva oslavu, pričom deň predtým si objednal vašu smrť a teda VIE, ako vyzeráte?), dramaturgické naschvály (snáď každá z postáv v priebehu deja aspoň raz "zomrie") a tentoraz to schytali už aj herci. Vzhľadom k minulým zážitkom sú Jackie a Chris už relatívnymi priateľmi, takže ich doberanie je na rozdiel od „nenávistnej“ prvej časti už len kamarátske podpichovanie. Nemožno tomu ale uprieť určitú remeselnú istotu a pokus o slušné hlášky („Nakopem ťa, že poletíš do dynastie Ming.“) sa nedá, ale to je asi tak všetko. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jednička mi přišla mnohem vtipnější, tady mohu jen ocenit geniální Chanovi choreografie, které prostě nemají chybu! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, ale pořád jsem se bavil dobře. Jackie na 47-letého chlapíka převádí slušnou podívanou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Shodili mě z baráku, zmlátili mě, svlíkli mě do naha a ty se mě nezastaneš." Tak s takovým parťákem bych rozhodně nechtěl viset vysoko nad zemí na čínském bambusu, ale možná bych s ním mohl navštívit masážní salón Nebe na zemi. Tam se mi totiž líbilo, hláškovací pošťuchování mezi drzým potomkem otroků a prťavým rákosníkem mě taky bavilo a při karatistickém souboji podpatků moje béčková filmová duše vyloženě vrněla blahem. A taky jsem přesvědčen o tom, že běžný heterosexuální chlap by nejméně jednou denně potřeboval, aby se mu agentka Isabella Molinová prokázala svým služebním odznakem umístěným v podprsence. Ano, tak snadno a lacině mě může film dostat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je skoro stejně dobrý jako první díl, je sice pravda že většina situací už byla v jedničce, ale mě to rozhodně neomrzelo a zase jsem se skvěle bavil.Jackie Chan i když už je pěkně starej, tak je pořád pekelně rychlej a Chris Tucker mi taky nepřipadal zas tak špatnej jak tady všichni řikaj, podle mě se na ukecanýho, zbabělýho poldu, kterej nic neumí, pořád se jen vychloubá a schovává skvěle hodil a jako protipól k Chanovi dobře zapad. Jak už je zvykem u filmů jackiem Chanem, tak i tady jsou ty souboje a celková jejich choreografie výborný, teda až na to co tam předvádí Tucker to vypadá jako když tancuje u tyče, než že by bojoval, ale to bylo spíš hozený do komiky a aspoň se střídalo bojový umění s vtipnýma scénama v podání tuckera. Jediný co se mi moc nelíbilo, byl hlavní záporák, ten spíš vypadal jako nějakej rákosník z tržnice než pořádnej kruťák z triády, ale jinak si nemůžu stěžovat ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tucker bronz, mluviti stříbro, mlčeti zlato.. Ratnerův tradičně pěkný vizuál a na něm navlečené latexové rukavičky pro zachování sterility. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

V podstate sa tu stavia na to isté, ako v jednotke, len s iným príbehom. Chan a Tucker sú výbornou dvojicou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ešte stále silné a neopozerané hláškujúce kombo, skombinované so slušnou akciou. Veľmi pozerateľné pokračovanie. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Jackie Chanom, ktorý patrí do jeho slabého priemeru. Má celkom dobrý príbeh o nelegálnej výrobe peńazí, pričom dochádza aj k bombovým útokom a to samozrejme duo Jackie Chan a Chris Tucker nemôžu nechať bez povšimnutia. V porovnaní s predchádzajúcim dielom je toto pokračovanie po všetkých stránkach lepšie. Akcie je tu dosť, súboje majú dobrú choreografiu a sú aj nápadité. S Hong Kongskou tvorbou Jackieho Chana sa nemôže porovnávať, ale v rámci americkej patrí medzi to lepšie. Potešia hlavne súboje v masérni, na lešení alebo v kasíne, ale aj tak sa mi na celom filme najviac páči záverečný skok z okna. Dobrých vtipných scén sa tu tiež dosť nájde, hlavne Chanova jazda v aute pri pesničke alebo Tuckerov spev v klube. Veľkým plusom v porovnaní s predchádzajúcim dielom je prenesenie deja do Hong Kongu, ktorý je podstatne zaujímavejší ako San Francisco a kvôli tomu je tu aj podstatne zaujímavejšie herecké obsadenie, hlavne Ziyi Zhang, ktorá síce mohla dostať viac priestoru, ale aj tak poteší. V rámci americkej tvorby Jackieho Chana považujem tento film spolu s tretím pokračovaním za to najlepšie, ale aj tak natočil mnoho lepších filmov. 72% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, scenarista by si zasluzil poriadne nakopat do zadku. Vela krat som mal pocit, ze sa proste nic nedeje....avsak. Avsak akcia dostala oproti jednotke poriadnu davku proteinov a ked sa nieco roztoci, tak to stoji za to. Ci uz je to masazny salon, alebo finale v kasine, akcia ze vezie vo velkom style. A jackie bol v dobe natacania v USA podstatne vacsia hviezda ako v dobe prveho dielu - a z toho vyplyva ze priestoru ma podstatne viac ako v jednotke. Skoda ze nepredviedol nieco zo svojho "drunken boxu", to by tam urcite seklo :) Bavil som sa skvelo, ale scenar je proste sracka. Do akej miery to ma vplyv na film, necham na jednotlivcov. (8/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

O sto procent méně akčnější a o sto procent více ukecanější. To věru není dobrá kombinace a když se k tomu přidají již poněkud vyčpělí a opotřebovaní hrdinové, kteří cedí naprosto stejné hlášky jako před pár lety, nesympatičtí hlavní záporáci a neslaně nemastně natočená akce, nevznikne z toho žádné veledílo. Potěší sympatická agentka tajná služby a několik otoček a chvatů hvězdy východu, ale jinak opravdu není důvod vidět tento film jednou, natožpak vícekrát. ()

Reklama

Reklama