Reklama

Reklama

Má země: Nový věk

(seriál)
  • Jižní Korea Naeui nara (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Na konci období Korjo bylo slyšet volání po vyhlášení nového věku a obyčejní lidé riskovali úplně všechno. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tyhle historický filmy a seriály z tohoto kouta světa já prostě miluju a ani tentokrát se na tom nic nezmění. Perfektní strhující jízda o boji o moc, plná šarvátek, intrik a osobních soubojů, která diváka nenechá ani na okamžik vydechnout. Ústřední dvojice bojovníků je vážně dokonalá a ten závěr to je prostě hodně silnej mazec, jak po bojové stránce tak po té emoční. Tohle se prostě povedlo a nohu jinak než to doporučit. Pro toho kdo má rád historické filmy a souboje na meče, tak tohle je jasná volba. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Na herce Do-hwan Wooa se odteď zaměřim, to co předvedl se svojí postavovu Nam Sun-hoa... všimla jsem si ho už v seriálu Král: Věčný panovník, ale tady měl daleko víc možností jak vyniknout a patřičně toho využil. Vlastně to hlavně on mě držel u tohohle seriálu, kor v první polovině série. Hyeok Jang taktéž předvedl působivý výkon. Postava Se-jong Yanga mě, především v první polovině, moc nebavila a postava Seolhyun mi byla vyloženě protivná. Tu jejich lovestory jsem vůbec neprožívala, takže za mě jedině dobře, že jí tam bylo méně a mohlo tam toho být ještě míň. Příběh jako takový sem tam pokulhával, ale herecké výkony to celé vytahují o level výš. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že někdo obsadí neskutečného Jang Hyuka, k němu božího Do-hwana, a pak tam šoupne do hlavní role herce, který v divákovi nedokáže vzbudit jedinou emoci a na hlavní roli očividně nestačí? Logicky k sobě dostane podobně nadanou kolegyni, se kterou si jedou tu nejnudnější a nejutrápenější love story, jakou si dokážu představit. Tam nikdo neprožil nic. A ještě mě tam každou chvíli iritují flashbacky. Přesně naopak to bylo s bojovými scénami, na které bylo i díky dokonalému hudebnímu doprovodu radost pohledět (ačkoliv by se seriál mohl jmenovat Nesmrtelní). Tohle v kombinaci s Jang Hyukem mě udrželo u sledování. Příběh jako takový mě jinak nudil. A tím, že tam chyběla pořádná romantická linka nebo nějaký vztah, neměla jsem nic, co by mě do něj vtáhlo. Takže jsem v podstatě jen čekala, kdy už se na scéně objeví Bang Won se svým úžasným výstupem. V takových chvílích jsem začínala věřit, že se dívám na něco povedeného, že teď se to rozjede, teď začne pořádná jízda. Jenže střih, a já zase padla do uslzené nudy. Pro mě bohužel asi zatím nejslabší historický seriál z korejské tvorby. 2* ()

RhiannonEsme 

všechny recenze uživatele

Nadherny Do-hwan byl jednicka od prvniho okamziku, absolutne jsem nechapala, co dela v hlavní roli nudný a uplne prumerny Se-jong. A ano, romantika byla uplne zatlacena do pozadí. Pribeh samotny byl ukrutne zdlouhavy a casto nudny, uplne by mi stacilo tech 12 dilu do zabiti hlavniho padoucha. V podstate se shoduji s ostatnimi recenzenty. Obsazeni hlavni role hercem bez spetky charismatu, nudna romantika, prilis dlouhy a nezazivny pribeh. ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Až na výtečného Hyuka Janga a hudbu která mi moc líbila mne tato korejská verze tří mušketýrů zcela minula. Kostýmní seriály, kde ženy bojují s pomocí informací a muži  zbraněmi (a nikdy jim nedocházejí šípy) jsou zpravidla skvělé. Historickou kvalitu tohoto seriálu neumím posoudit.  Zde mne velmi rušil především a) threshold 120 mrtvol a více v každém dílu,  b) nepřehlednost intrik v kombinaci s délkou seriálu a c) v podstatě i představitel hlavní role.  Musela jsem ale ocenit řemeslo v rámci daného žánru - osobní souboje byly skvělé a uvěřitelné, krev stříkala a kapala ve správnou dobu a správným směrem, výborná volba exteriérů atd. a  tak nakonec ani lehce ošizená výprava nebyla vůbec poznat. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama