Reklama

Reklama

Dave Chappelle: Sticks & Stones

(pořad)
Trailer
Komedie / Stand-up
USA, 2019, 65 min

Režie:

Stan Lathan

Scénář:

Dave Chappelle

Účinkují:

Dave Chappelle
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Sticks & Stones je americká stand-up komediální show z roku 2019, kterou napsal a hrál komik Dave Chappelle a režíroval Stan Lathan. Speciál, který produkovali Chappelle i Lathan a distribuoval Netflix, je podrobně popsán jako provokativní pohled na přílivovou vlnu skandálů celebrit, krizi opioidů a dalších vymožeností současné doby. (sator)

(více)

Recenze (24)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Osobní názor? Být za každou cenu anti-PC mi přijde stejně tak stupidní, jako tu politickou korektnost dodržovat od rána do večera. Lidi to přehání, oba tábory, až to začíná být unavující. Přesně z toho důvodu jsem byl co se týče Chappellova čerstvýho kousku dost skeptickej, nakonec to ale nebylo tak hrozný. Nějaký ty homo urážky, občasná obrana Michaela Jacksona, nic, z čeho bych skákal na střechu, ale zároveň dost vynalézavě podaný, takže vlastně pobavilo. Ty čtyři hvězdičky jsou spíš tři a půl, ale vem to čert, Dave je přes to všechno sympaťák a navíc část s potratama - goddamn right! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Chappelle je sympaťák a zvlášť v dnešní vysoce zblázněný, ultra-pohoršitelný, sněhovločkatě safe space Americe cením jeho nespoutaný projev a záměr provokovat, upřímně ale, je to jen průměrně dobrý, zábavný a vtipný. A před pár lety by nebyl žádný povyk... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Možno by bolo dobré určiť, kedy stand-up už prestáva byť stand-upom a stáva sa prak*kotskou prednáškou. On Chappelle sa okrem svojich politických názorov totiž k ničomu inému nedostal a ťažko povedať, čo z toho nebolo myslené vážne. Ale tak aspoň to mal vypointované. A miestna potrhlá projacksonovská aktivistka ChArLeNe sa v tom aspoň našla. Musí mať dievča ťažký život. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. Tradične. Sticks and Stones sa v mnohom dotýkajú vecí, ktoré Dave rozoberal vo svojich standupoch už v roku 2017. Nestavia tieto problémy do nového svetla, len si k nim vymyslel pár nových vtipov. Viem si predstaviť ako z toho môže byť niekto pekne nasraný. A to ma vo svojej podstate veľmi teší. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Niekto tu nechápe humor, ako BoredSeal, čo sa týka alphabet people vtipu. V komunite je hierarchia ako opisoval, a navzájom sa nevedia akceptovať. Chapellová pointa čo sa týka vtipkovania o pedofílii mala ukázať absurdnosť toho, žeby 20 rokov nikomu nepovedali, že mali také "zážitky" s najslávnejšou osobou na svete. Tu je to vysvetlené lepšie. Zaujímavé, že LN nevzbudilo pobúrenie ako sa snaží normalizovať pedofíliu slovami "sex, milenci, medové týždne" a oprah, ktorá vypustila, že "keď máš 7 a niekto ti hladí penis, tak je to príjemné", ale keď komik o tejto kauze vtipkuje pretože im neverí, tak to zrazu nie je v poriadku. A BoredSeal, vtipy o černochov pričom komik je beloch také už boli - 1, 2, 3, 4. Nejde o to, či je komik beloch či černoch a rozpráva vtipy o druhej rase, ale o to, či ten vtip je dobrý a či ho vie dobre podať. Černosi o sebe vtipkujú neustále, George Carlin vtipkoval o belochov a dokonca povedal rasovú nadávku na N. Podľa mňa vtipy o druhej rase vedia černosi podať lepšie, preto je ich viac a sú akceptovanejšie. // Mne osobne sa páčilo ako Dave spieval pesničku svojho kamaráta Princa. Čo mi vadilo, bolo, že stand-up bol krátky, a potrebovalo to viac sa pustiť do cancel culture a metoo. Tiež sa nedotkol rôznych hlúpostí, ktoré robí lgbt komunita a čím veľa ľudí štve proti sebe (aj veľa samým alphabet ľuďom sa to nepáči), mohol byť na ne prísnejší no viac sa pustil do RKellyho - a ja teraz poviem nepopulárny názor: "RKelly vinný" je presne to, čo média, cancel culture a metoo chcú aby ste si mysleli, pretože vedia, že ľudia sú leniví a mienku si vytvoria na základe bulváru a jednostranných "dokumentov". Nie je žiadna nová videopáska, je to tá istá páska (len pravdepodobne rozdelená na 2 časti), ktorá prešla rukami príliš veľa ľuďmi kým sa dostala k polícií, aby sa mohla považovať za dôveryhodnú. Ak tá páska je detská pornografia, tak prečo sa predávala a šírila bez toho aby polícia zatvárala tích, čo ju predávali a šírili? Tie ženy priznali, že klamali o svojom veku a používali falošné občianske. Jedna z nich povedala, že mala trojku so 14-ročnou, tak prečo proti nej nie sú vznesené žiadne obvinenia? Chcú len RKellyho a to smrdí. | Vidím, že dr.horrible svoju osobnú nenávisť voči mne pretláča aj do svojich komentároch, musí mať chlapec ťažký život. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Stand-up comedy and jejich predstavitele me nikdy nezajimali a o tomhle cernochovi jsem nikdy predtim neslysel. Pustil jsem si jeho special na Netflixu v praci a docela jsme se jeho vtipkum, miricim hodne na stereotypy dnesni doby, zasmali. Kdyz mluvil o tech teplousich nebo obetem pedofilie, nijak me to nepohorsovalo, ale zaroven jsem si rikal, ze tohle urcite nejakou negativni reakci vygeneruje - coz se vlastne i stalo, dle kritiku paty special Sticks & Stones rating 30%, dle divaku (obycejnych lidi) kolem 90%. To asi hovori za vse... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se nesmál. Vtipů tam moc není (vtipná je pedofilní pasáž o údajných obětech MJ, která ale není nijak vypointovaná na vyšší úroveň, jen by prostě děti měly být vděčné, pokud je zprzní Majkl; což je vlastně ten temný podtext celé kauzy, že boháčům vše projde, který Chapelle nijak nezpracoval). Celé je to vlastně povídání bohatého stárnoucího černocha o tom, jak ho děsí moderní trendy v Americe, které nerozumí. Chybí tomu nějaký cíl, něco, co ze všech keců udělá nějaké vyšší poselství, fakt tam nic není. Vrchol debility je asi čtvrthodinová pasáž, kde DC vtipkuje na adresu "alphabet people" a vysolí metaforu auta, ve kterém jedou zástupci písmen, opět o hovně. Představte si, kdyby ty vtipy někdo předělal na černochy a byl bílý, to by se ta hala v Atlantě posrala. Fakt úplně mimo celej standup. ()

sator

všechny recenze uživatele

Sticks & Stones je americká stand-up komediální show z roku 2019, kterou napsal a hrál komik Dave Chappelle a režíroval Stan Lathan. Special, který produkovali Chappelle i Lathan a distribuuje Netflix, je podrobně popsán jako „provokativní pohled na přílivovou vlnu skandálů celebrit, krizi opioidů a dalších vymožeností současné doby. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Na rovinu přiznám, že mě překvapila míra toho, z čeho všeho si někdo dovolí v Americe dělat srandu a eště to protlačit na Netflix. Občas je tlačení na pilu zbytečné, občas jsem se kvůli neznalosti některých reálií nechytal, ale jinak tuhle show můžu doporučit každému, kdo má rád kvalitní a hlavně nekompromisní stand-up. Dave Chapelle se s nikým a ničím nepáře a dost často se trefuje do černého (někdy i doslova). (Netflix, orig.) ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jako vždy Vice, Daily Beast a všechna americká levicová média jsou na nohou. Všichni samozřejmě doporučují vyhnout se tomuto odpornému stand-upu obloukem, a právě proto bude nesmírně populární. Pohled typického zastánce politické korektnosti je jasný: pokud se tomu směješ, schvaluješ to. A to je samozřejmě hloupý nesmysl. Chappelle schválně natůroval do ještě okatějšího extrému, aby tahle média naštval. Je evidentní, že mu jde o svobodu slova a že toto vystoupení nelze brát jako názor na cokoliv. Tenhle stand-up není terapie ani politický komentář. Dokonce si Dave v mnoha pasážích protiřečí. Nejprve tvrdí, že nevěří obětem M. Jacksona, a posléze vtipkuje 5 minut na téma Jackson mi vykouřil péro. Z toho je zřejmé, že brát ho za slovo je nesmysl. Chtěl udělat stand-up o svobodě slova. Velké FUCK YOU všem SJW strážcům morálky. A to se mu podařilo. DODATEK: Daveovi se povedlo, to co chtěl. Jeho stand-up se stal určitým symbolem doby. Několik pravicových novinářů upozornilo na fakt, že kritika vesměs hodnotí jeho stand-up jako odpad. Chappelle ukazuje na neuvěřitelně tlustou bariéru mezi levicovými novináři a diváky. Jak americká levice vězí ve své bublině a marně hledá k lidem cestu skrze to, že lid poučuje, jaký by měl být. Jistě byste mohli argumentovat Babovřesky, tedy nějakým filmem, které publikum miluje a kritika zatracuje. Jenomže tak jednoduché to není, Chappellovi fandí mnoho vzdělaných lidí, kteří mají vkus, takže ta hranice vězí jinde. Ta hranice je politická. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa, napriek tomu, ze som od Dave-a videl lepsie kusky. Mnoho trefnych a pravdivych poznamok o tom, ako sa od dobroty "ubijame vlastnou demokraciou". ;) Kto ma nadhlad a trochu rozumie pomerom, o ktorych pan "tocil", ten si to uzije. Velmi sa mi pacila myslienka pri interupciach, v ktorej ku vysostnemu pravu zien prisiel Chappelle s originalnym pravom muzov v tejto veci. ;) Dufam, ze ti ostatni si casom rozsiria obzory mimo ich vlastnu bublinu. Odporucam. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Dave Chappelle je mistr timingu a zvládá kráčet na hranici toho, co je ofenzivní. Feministky křičí, protože řekl: "Your body, your choice. But my money, my choice." Ale kdo má rozum, tak mu nemůže nic vyčítat. Žádná sodoma-gomora se nekoná, naopak je to závan svěžího větru. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Kromě nudné LGBT pasáže vše parádní. Pěkně si vzal na paškál a bez servítků tu dnešní podělanou sluníčkovou Ameriku. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Jako leftist/cuck/snowflake/liberal/scum musím říct, že Chappelle umí zvolit úhel a tón, kterým o citlivých tématech mluví. Nikdo si neřekne že jde na věc moc zlehka, ani neodradí jednostrannou propagandou. Přemýšlí o věcech z různých stran. Jako jednomu z mála černých komiků se mu daří tématy oslovit i evropany. Chválím i vhodný název. Problém je jen v tom, že si tak moc dává záležet na vyznění, až vlastně není moc vtipný. Nejsem z těch, kterým k spokojenosti stačí charisma a nesmlouvavá attitude. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Nebere si servítky, jak moc to je hrané, posuďte sami. Ale že se dotýká citlivých témat, jde přes čáru a zpět, to mě baví (krom narážek na děti, ale i takový je svět). ()

Reklama

Reklama