Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladá detektivka z Bogoty se vypraví do džungle, aby vyšetřila vraždy čtyř žen. Setká se tam s magií a zákeřným spiknutím a objeví svoje pravé kořeny. (Netflix)

Recenze (15)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka zasadeniu do domorodej komunity a jej prirodzenému prostrediu, originálne poňatá krimi séria, obohatená o množstvo mystických vsuviek. Mne osobne chvíľu trvalo kým som si zvykol (a nezvykol). Pokiaľ sa budem na seriál pozerať kritickejším pohľadom, tak ma po dejovej stránke nijak neobohatil, očakával som dynamickejšie tempo, pričom sa miestami dostavili pocity ľahostajnosti vo vzťahu k rozuzleniu, a to zrejme nie je najlepšia vyzitka. Každopádne, takéto forma spravovania síce je originalna, no určite nie je mojou šálkou kávy. Kde si iný nájde, druhý sa stratí ako pri Matovičovych prejavoch. Max priemer, ani o chlp viac. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa tešil. Temný seriál o tom, ako drsná policajtka vyšetruje masovú vraždu uprostred dusného, smrteľne nebezpečného pralesa je zápletka, ktorá ma baví už na prvé vypočutie. Bohužiaľ, napokon sa jedná o sklamanie a to také, že skôr väčšie, než menšie. Prostredie džungle atraktívne (ale vedel by som si predstaviť aj oveľa dych vyrážajúcejšie zábery...), ústredná hrdinka veľmi fajn (hrá ju skvelá Juana del Rio, ktorá sa nestratí ani v krčme plnej opitých kvázidrsňákov) a ponurá atmosféra prirodzene tiež poteší, detto prítomnosť mystického indiánskeho elementu (miestami je ho ale až príliš). No a to sú asi všetky plusy. Našťastie je to pomerne krátke nielen čo sa počtu epizód týka, ale aj minutáže (finálna časť má skromnú polhodinku). Ono to nie je nejaká veľká katastrofa, „len“ je to nudné a nezáživné, motá sa to od jednej liany k druhej a nič z toho nevyplýva, pričom na konci budete natoľko zbedačení (tým všetkým), že vás samotné vyšetrenie zločinu už ani nebude záujem, poviete si, že šak hádam to nejako vyšetrili... a pôjdete preč. Škoda. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nenápadná věc, která pomalu, ale jistě nabírá na obrátkách, až v závěru úplně přiková k židli. Určitě bych doplnil žánr mysteriózní, protože je úplně všude a vůbec nechápu, že se tady na něj zapomnělo. Je to možná až moc zelené, nebo greenpeasácké, ale kdoví, čeho se nejen v Amazonii za několik málo let dočkáme. Green Frontier je zatím jen memento, ale hodně, vážně hodně zručně natočené. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nebýt nedotaženého mystického závěru, dal bych tomuto mysterióznímu amazonskému krimi vyšší hodnocení. Škoda, protože minimálně šest epizod z osmi vypadalo super. Džungle je neokoukaným prostředím, pohledy na hnědé masy vod a nedotčenou přírodu až dokumentárně dokonalé, herci zajímaví. Doopravdy mě to dlouho bavilo a je mi líto, že závěr shodil hodnocení na tři hvězdy. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus to bylo sice poněkud zdlouhavé, ale ta lokace - amazonská džungle! Mysteriózní kousky mě většinou nebaví, protože bývají zpracovány dost často směšně, ale tady to neplatilo. Bylo to zajímavé. ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Já nevím,no. Jako agitku šlo určitě vytvořit srozumitelnější snímek Tohle nemá ani hlavu, ani patu. Všichni vypadají stejně. Snad tam bylo víc kmenů,ale rozlišit nešly. Všichni se tváří stejně nebo spíš netváří vůbec, sjíždějí se Ayahuascou a to je tak jediné,co jsem si z celého seriálu odnesla. Mluví stejně nesrozumitelně v holých větách, které chápe asi jen džungle. Příběh také téměř nulový a poselství tím ztrácí na významu. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

(Netflix) Dle mého výborné, hluboké, intenzivní, mystické podobenství konfliktu (Matky) džungle s hamižnou civilizací v osmidílném kolumbijské sérii. Velmi hypnotické a omamné prostředí Amazonie, domorodých kmenů a jejich symbiózy s moudrostí přírody versus moderní člověk lačnící po tajemství věčnosti. Každý díl musíte nechat v naprostém odevzdání působit a nechat se pohltit famózní kamerou a zvukem a autentičností místních lidí. Nejde v podstatě vůbec o vyšetřování vražd ani krimi, nýbrž o návrat ke kořenům hlavní hrdinky, coby brány a klíče a pokud budete chápat všechen děj jako podobenství a jste přírodně, duchovně založeni, budete nadšeni. I nacistický prvek, který mi přišel zkraje velice nemístný až hloupý, je nutno vnímat jako metaforu zla. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně slušná mytologická podívaná odehrávající se v prostředí domorodých komunit v Amazonském pralesu, kde hlavní roli hraje příroda a přírodní náboženství. Skvělá podívaná, i když uspěchaný závěr tomu trošku ubral, ale jinak spokojenost, navíc vyprávění v dvou rovinách byl skvělý nápad. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Pěkné krajinky, ale samotný film tragedie, nudný, nedívatelný škvár a navíc s protivnou a stále nasranou pipinou v hlavní roli. Nedal jsem ani první díl. (2%) ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Sme presvedčení, že všetko vieme, všetkému rozumieme, že si môžeme robiť čo chceme. A to všetko len preto, lebo máme formálne vzdelanie a internet a na ňom možnosť vyhľadávať si informácie. Čo však nevieme, je spájať si ich do komplexnej mozaiky poznania. Zabudli sme to, resp. sme k tomu boli dovedení. A preto sme namyslení a nebezpeční. Asi ako opica, ktorá má v ruke samopal. Kmene, ktoré označujeme za primitívne (pretože nemajú autá, horúce palné zbrane ani internet), sú pritom oveľa ďalej ako my... Rozumejú životu a jeho zmyslu oveľa viacej ako my. Žiadne hypotéky, žiadni psychoanalytici, rozoberajúci neschopnosť vybrať si druhú polovicu, žiadne depresie z vlastnej ničoty. Tak kto je tu skutočne primitívny? Keďže je tento seriál od Netflixu, tak samozrejme výdatne programuje, tentokrát napája divákov silným pocitom kolektívnej viny, ktorú je dovolené uplatňovať iba voči príslušníkom jedinej rasy. ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Boha jeho! Dával jsem tomu šanci, fakt jo! I to že se časové roviny (60 let zpět, 20 let, dnešek, týden zpět ...) tak zběsile prolínaly, jsem akceptoval, i indiánskou nesmrtelnost jsem spolkl, i telepatii, ale nazi zombie apokalypsa v poslední čtvrtině je pro mne už za hranou! Začátek jsem měl na ***, prostředek klesl na **, ještě později *, konec samotný směřuje do koše. ()

rostsoft 

všechny recenze uživatele

Začalo to docela dobře, krásná krajina a čekal jsem krimi snímek z tohoto prostředí. Ovšem dočkal jsem se fantasy snímků a ještě dost podivně natočený, tak podivně, že mi to úplně nesedlo. Co se týče konce, tak ten mě vyloženě nasral. Ve své podstatě nevím, jak to skončilo, třeba zamýšlejí další sérií, ovšem nevím, jestli já se na ni podívám. ()

Mrs.Perreira 

všechny recenze uživatele

Na začátku mě velmi odrazovala ta kriminální zápletka a proto jsem seriál dlouho přehlížela, ale nakonec jsem se nechala zlákat tématem Amazonie a musím říct, že jsem nadšená a je fakt, že na kriminální zápletku jsem po prvním díle úplně zapomněla. První dojem bylo nadšení z prostředí pralesa, kamera přesně zachycuje jeho atmosféru, vše včetně tmy a světla zde vypadá jinak, než je člověk zvyklý. Velmi trefně je zachyceno i amazonské město (ve skutečnosti natáčeno v Letícii na hranice Brazílie a Kolumbie), které ač je semeništěm kriminality, kterou vynáší i do pralesa, je zároveň i lákadlem a místem, kde jsou dostupné moderní nástroje života jako kontrast k životu v džungli . Kromě toho velmi oceňuji, a v poslední době to naštěstí není úplně rarita, že dílo ukazuje indiánské obyvatele pralesa jako pány svého osudu, jsou to oni, co v tomto seriálu ví co chtějí a kam kráčejí a nejsou obětí, ale strůjcem děje. Hlavní dějová linka mi přijde jako pěkná alegorie na masy ayahuascových turistů přijíždějící do Amazonie, aby našli kus toho svého osvícení, ale jsou věci, které nejdou napasovat do masové kultury i když byste v honbě za zážitky chtěli a v neposlední řadě je tu ivěrně zobrazen pocit člověka odsouzeného k věčnému životu. ()

Reklama

Reklama