Reklama

Reklama

Zahradníci

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Minisérie Zahradníci vypráví podivný příběh zdánlivě obyčejného manželského páru, který se stane středem zájmu kriminalistů poté, co je na zahradě domu v Nottinghamu nalezeno několik mrtvých těl. Susan (Olivia Colmanová) a Christopher (David Thewlis) Edwardsovi už více než patnáct let utíkají před realitou. Poté, co Christopher zavolá domů své nevlastní matce, vyjde najevo jejich podíl na hrůzném zločinu, který nebyl po celých deset let odhalen. V průběhu vyšetřování, inspirovaného Susaninou posedlostí starými westerny a klasickou kinematografií, se dvojice stává hollywoodskými hrdiny ve svém vlastním milostném příběhu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to soudnička z černé kroniky tak na odstavec a je velmi smutná. Nejde jen o vraždu, ale o dlouholeté zneuživání a týrání. Seriál ale na tuhle linku téměř rezignoval a soustředil se na vzájemně se podporující svazek manželů středního věku, kteří si žili ve vlastním světě, dokud ho nemuseli z finančních důvodů opustit. A když se střetne umělá realita se skutečnou, je jasné, že to bude rána.___ Jenomže smutné pozadí celé kriminální storky mi vůbec nedokázalo odůvodnit, proč se tvůrci snaží o nějaký humor, to fakt v realistickém příběhu o vraždě nemá co dělat. A westernové vsuvky, představy hlavní hrdinky, byly zcela samoúčelné. V příběhu se vyskytovaly nahodile, bez nějakého smyslu. Snad jen aby vyprávění natáhly a „ozvláštnily“. Podle mě: zbytečné haraburdí. Nebýt hereckých výkonů hlavní dvojice, není žádný důvod se dívat. SHRNUTÍ: Některé zločiny mohou trvat i desetiletí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Spousta vizuálních nápadů, výteční herci, mí oblíbení Olivia Colman a David Thewlis,, skvěle zpracovaný reálný námět, překvapivě odlehčená a zábavná podívaná... Prostě další britská paráda, která ale v konkurenci nejen podobně laděných nejen minisérii zůstává ve výsledku jen silně nadprůměrnou. Díky všem těm představám a jedinečnému vizuálu i v mnoha jiných chvílích a celkovým podáním se tahle minisérie odlišuje od řady podobných a velice slušně jí to vychází. Cítím ale, že to mohlo být o epizodu kratší, tradiční tři díly by byly úplně akorát i tady. A schází tady Gérard Depardieu! 70%. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Zvláštne čudo a mix medzi seriálom, snovým úletom, dokumentom podľa skutočnej udalosti atď...pritom by z toho mohol byť krásne jeden celovečerný rozumný film. Dvojica podivínov ktorá majú rôzne dôvody na to ako byť spolu ale nemať peniaze. Ona má rodičov ktorí zmiznú a o 15 rokov sa okolnosti vyvinú tak, že sa nájdu zavraždení na dvore ich vlastného domu. Kto ich zabil a prečo ? ona? ich dcéra ? on ich zať ? alebo spolu ? a prečo ? a ako ? všetko by to bolo v poriadku ale tvorcovia parodujú, zosmiešňujú a dehonestujú vlastné dielo vsuvkami. Vsuvky a rôzne snové výjavy z divokého západu, čiernobiele vsuvky, rôzne zábery na scénu aj za scénu kedy vidíme kameru, kulisy a maskérov ? ! ? ! Načo toto bolo dobré ? nehovoriac o tom, že to celé ide pomaly a lenivo dopredu a celé by sa to dalo zhrnúť do 45 minútového dráma dokumentu. Škoda toho, zaujímavý príbeh , dobrí herci ( Colman a Thewlis ) a vsuvky ktoré to hrubo zahodili. Niekto chcel byť na celú silu moderný a cool ale pozabudol sa, že netočí Matrix a ani nie je David Lynch. 60 % ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děje je v Landscapers sotva na jeden celovečerní film, nikoli na čtyři seriálové hodiny, a nebýt Davida Thewlise a Olivie Colman, ani bych se na to nedodívala. Polovinu stopáže zabírají snové "western představy" hlavní hrdinky, které působí směšně a jsou tam jen protože by byl příběh jinak příliš řídký, když je takto nesmyslně natažen. Nakonec tuto částečně sebeuvědomělou (proč?) a částečně úsměvně trapnou (proč?) minisérii nezachránili ani dva skvělí herci v hlavních rolích. 2* ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Excelentně zpracovaná detektivka, která se snaží být obrazově maximálně propojená s hlavními postavami. Jejich sny se tak až artově propojují s realitou a nebo ve snech a představách realita mizí, spolu se čtvrtou filmovou stěnou. Je to skoro jako v nějakém artovějším snímku, ale vše zůstává přehledné a srozumitelné. Herecké výkony jsou excelentní a pátou hvězdu neudělím jen pro pár hluchých míst. Jinak ale dávám chvályhodných 80%. ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama