Reklama

Reklama

Zahradníci

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Minisérie Zahradníci vypráví podivný příběh zdánlivě obyčejného manželského páru, který se stane středem zájmu kriminalistů poté, co je na zahradě domu v Nottinghamu nalezeno několik mrtvých těl. Susan (Olivia Colmanová) a Christopher (David Thewlis) Edwardsovi už více než patnáct let utíkají před realitou. Poté, co Christopher zavolá domů své nevlastní matce, vyjde najevo jejich podíl na hrůzném zločinu, který nebyl po celých deset let odhalen. V průběhu vyšetřování, inspirovaného Susaninou posedlostí starými westerny a klasickou kinematografií, se dvojice stává hollywoodskými hrdiny ve svém vlastním milostném příběhu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (29)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Zvláštne čudo a mix medzi seriálom, snovým úletom, dokumentom podľa skutočnej udalosti atď...pritom by z toho mohol byť krásne jeden celovečerný rozumný film. Dvojica podivínov ktorá majú rôzne dôvody na to ako byť spolu ale nemať peniaze. Ona má rodičov ktorí zmiznú a o 15 rokov sa okolnosti vyvinú tak, že sa nájdu zavraždení na dvore ich vlastného domu. Kto ich zabil a prečo ? ona? ich dcéra ? on ich zať ? alebo spolu ? a prečo ? a ako ? všetko by to bolo v poriadku ale tvorcovia parodujú, zosmiešňujú a dehonestujú vlastné dielo vsuvkami. Vsuvky a rôzne snové výjavy z divokého západu, čiernobiele vsuvky, rôzne zábery na scénu aj za scénu kedy vidíme kameru, kulisy a maskérov ? ! ? ! Načo toto bolo dobré ? nehovoriac o tom, že to celé ide pomaly a lenivo dopredu a celé by sa to dalo zhrnúť do 45 minútového dráma dokumentu. Škoda toho, zaujímavý príbeh , dobrí herci ( Colman a Thewlis ) a vsuvky ktoré to hrubo zahodili. Niekto chcel byť na celú silu moderný a cool ale pozabudol sa, že netočí Matrix a ani nie je David Lynch. 60 % ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zahradníci nic moc nepěstujou, spíš jsou krapet praštěný filmem, i díky tomu zažijeme ozvláštnění o snové představy hrdinů i tvůrců. Tyhle cingrlata to trochu retardujou, ale současně to nesplyne s x podobnými záležitostmi. A ještě to nesplyne dík Olivii Colman a Davidu Thewlisovi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně osobitá minisérie, pohybující se někde mezi detektivkou, černou komedií a snovým artem i lásce k filmu. Rozhodně nesedne každému a komu ne, nezachrání to ani výborné herecké duo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o zanr true crime podle skutecne udalosti. Reziser divakum pribeh zprehlednuje tim, ze jim umoznuje hlubsi ponor do jejich postav. Soustreduji se na soucit a porozumneni. Podezreli manzele jsou trochu podivni ztracenci, traumatizovani sverazi Vznikla zde linka romanticko-psychologickeho dramatu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to soudnička z černé kroniky tak na odstavec a je velmi smutná. Nejde jen o vraždu, ale o dlouholeté zneuživání a týrání. Seriál ale na tuhle linku téměř rezignoval a soustředil se na vzájemně se podporující svazek manželů středního věku, kteří si žili ve vlastním světě, dokud ho nemuseli z finančních důvodů opustit. A když se střetne umělá realita se skutečnou, je jasné, že to bude rána.___ Jenomže smutné pozadí celé kriminální storky mi vůbec nedokázalo odůvodnit, proč se tvůrci snaží o nějaký humor, to fakt v realistickém příběhu o vraždě nemá co dělat. A westernové vsuvky, představy hlavní hrdinky, byly zcela samoúčelné. V příběhu se vyskytovaly nahodile, bez nějakého smyslu. Snad jen aby vyprávění natáhly a „ozvláštnily“. Podle mě: zbytečné haraburdí. Nebýt hereckých výkonů hlavní dvojice, není žádný důvod se dívat. SHRNUTÍ: Některé zločiny mohou trvat i desetiletí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

osobitá minisérie,která sice příběhově nenabízí nic zásadně nového,ale nahoru jí táhne výborně zahraná ústřední dvojice a také zvolená forma.Ta je minimálně nevšední a hravá a upřímně mě bavila.Nejvíc je to vidět ve třetí epizodě,kde těch vizuálních hrátek,kdy herci opouští scénu a přesouvají se na jinou v rámci vyprávění atd bylo vskutku hodně...70% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Excelentně zpracovaná detektivka, která se snaží být obrazově maximálně propojená s hlavními postavami. Jejich sny se tak až artově propojují s realitou a nebo ve snech a představách realita mizí, spolu se čtvrtou filmovou stěnou. Je to skoro jako v nějakém artovějším snímku, ale vše zůstává přehledné a srozumitelné. Herecké výkony jsou excelentní a pátou hvězdu neudělím jen pro pár hluchých míst. Jinak ale dávám chvályhodných 80%. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"V roce 2014 byli Susan a Christopher Edwardsovi obviněni z vraždy a odsouzeni na 25 let. Dodnes trvají na své nevině." „Jestli chcete, budu vás zastupovat v dlouhodobém...“ „Skvělé. Protože jak víte, dostali jsme se s manželem do poněkud trapné situace. Já vím, že to zní trochu morbidně...“ Pre mňa bol toto majstrovský kúsok, hodný Oscara minimálne v troch kategóriách. Manželia Susan Edwards (Olivia Colman) a Christopher Edwards (David Thewlis) boli k „zulíbaní“, na toto neexistuje adekvátny slovenský výraz. Boli napísaní ako postavy pre všetkých fanúšikov filmu. Ich postavy sú kdesi na hranici medzi realitou, komiksom, westernom a divadelným predstavením. Presne tak umne sú postavené jednotlivé scény. V konečnom dôsledku to nie je o prípade ako z paperbackového vydania ošúchanej westernovky, ale hlavne o vzťahoch. Tie nie sú priamočiare a ideálne. Tvorcovia nádherne vymodelovali vzťah dvoch manželov – spolu – navždy – v dobrom, aj zlom. Celý čas som premýšľala, koho mi tí dvaja pripomínajú, prišla som na to! Obraz Granta Wooda - Americká gotika. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Spousta vizuálních nápadů, výteční herci, mí oblíbení Olivia Colman a David Thewlis,, skvěle zpracovaný reálný námět, překvapivě odlehčená a zábavná podívaná... Prostě další britská paráda, která ale v konkurenci nejen podobně laděných nejen minisérii zůstává ve výsledku jen silně nadprůměrnou. Díky všem těm představám a jedinečnému vizuálu i v mnoha jiných chvílích a celkovým podáním se tahle minisérie odlišuje od řady podobných a velice slušně jí to vychází. Cítím ale, že to mohlo být o epizodu kratší, tradiční tři díly by byly úplně akorát i tady. A schází tady Gérard Depardieu! 70%. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děje je v Landscapers sotva na jeden celovečerní film, nikoli na čtyři seriálové hodiny, a nebýt Davida Thewlise a Olivie Colman, ani bych se na to nedodívala. Polovinu stopáže zabírají snové "western představy" hlavní hrdinky, které působí směšně a jsou tam jen protože by byl příběh jinak příliš řídký, když je takto nesmyslně natažen. Nakonec tuto částečně sebeuvědomělou (proč?) a částečně úsměvně trapnou (proč?) minisérii nezachránili ani dva skvělí herci v hlavních rolích. 2* ()

skinnee 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi sadlo. Vsuvky a zmeny štýlu ma bavili. Thewlisa som už zbožňoval (nešťastné pomenovanie pri takom hnusákovi:)) vo Fargu. Veľmi silné 4*. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Mně zpracování bohužel nesedlo. Ale námet je mimořádně zajímavej a hlavní herecké duo perfektní. Ti by si zasloužili pět hvězdiček sami o sobě, ale bohužel nemůžou to vše táhnout dva herci sami. V prvních dílech jsou kriminalisté vykresleni jako největší kreténi. Vůbec nechápu roli afektovaného nařízeného a ty dialogy mezi nimi jsou pain. "To bych taky vykopala a to mám kozy". Nejlíp uděláte, když to mutnete vždy, když se na obrazovce objeví. O vyšetrovatelích jako by něco trochu řekli už v prvních minutách, ale pak se to nějak utne. Ve 4. díle doplní nějaký na hovno zvukový efekt. Westernové vsuvky a přirovnání mě také nenadchlo. Škoda, Olivia Colman a David Thewlis byli skvělí. Dokoukala jsem to jen kvůli nim. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Nejde o samotný príbeh, ale o jeho spracovanie. Pri prvej epizóde, ktorá mi prišla trochu rozvláčna, som nevedel, či mám dať seriálu šancu, ale som veľmi rád, že som dal, kvôli spracovaniu, ktoré samotný príbeh dokresľovalo cez kulisy, vizuálne oddelené spomienky a niekoľko prelínajúcich sa časových období, ktoré boli natočené rôznymi štýlmi, od noirovej drámy, western až po drámu zo súdnej siene zo šesťdesiatych rokov. Krásne kulisy a kostýmy, výborná kamera a strih. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Bohužel velké zklamání 👎 Dal jsem jenom dva díly a nepokračuju..... Snové westernové vsuvky a celkové umělecké vyprávění mi nesedlo. Nesnáším takové uměleckosnové divadelní zpracování.... Policie byla spíš groteskní. Čekal jsem klasickou anglickou kriminálku a ne takovou divadelní sračku..... ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Pravda jest, že skutoční Edwardsovci sa od ich filmových predstaviteľov vo všeličom líšili. Tejto dvojici nemožno uprieť sympatie a tvorcom snahu vykresliť verne aj tie motivácie, ktorým všetci rozumejú, ale mnohým je blbé o nich hovoriť. ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Vskutku bizarný skutočný príbeh manželov Edwardsovcov. Naozaj sa to všetko udialo, ako to hovoria oni, alebo chladnokrvne zavraždili rodičov Susan? Jedno je isté, v poriadku určite neboli, ak však bola Susan ako dieťa skutočne zneužívaná, tak sa tomu ani niet čo čudovať... Je pravda, že prvá časť ma nenadchla a zvažoval som, či vôbec pokračovať v pozeraní tejto minisérie, šancu som tomu dal iba vďaka famóznej Olivii Colman (vďaka nej, je vám hlavná postava vlastne aj sympatická), ktorej parádne sekundoval David Thewlis. A dobre som urobil. Od druhej časti začnete chápať súvislosti a celý podivný prípad sa rozmotáva. Tvorcovia vynikajúco a nenápadne odhaľujú počas výsluchu psychologický profil oboch manželov. Uznávam, že ide o veľmi netradične natočenú minisériu (chvíľami je dráma, potom krimi, neskôr komédia s typickým britským zmyslom pre humor a miestami dokonca western, či snový art s divadelným nádychom) a každému tento štýl nesadne, ale za jedno pozretie to stojí. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Dva mentálně omezení lidé skončí ve vězení a bylo mi to úplně fuk (toto není spoiler - jak to dopadne se dozvíte v první minutě). Kompozice filmu je taková snová, děj nulový, dialogy jako z ústavu pro choromyslné, projev divadelně teatrální. Tak 90% jsem toho popřeskakoval. (5%) ()

imarvin 

všechny recenze uživatele

Sérií kriminálních případů podle skutečných událostí máme v současné době nepřeberné množství. Některé jsou zpracovány dobře, některé hůře a pak jsou Zahradníci, kteří se všem ostatní zcela vymykají. Originálnější zpracování jsem ještě neviděl. A co víc, tahle originalita se mi přesně trefila do mého vkusu, a navíc každý díl přináší nějaký nový neotřelý nápad. Tedy „neotřelý“ pro formát kriminálky. Velkou radostí byl pro mě výkon Olivie Colman, (kterou jsem si oblíbil již v seriálu Koruna, anebo po boku Meryl Streepové v Železné lady) a Davida Thewlise (Lupin z Harryho Pottera). A i když to tu a tam lehce skřípe, za originalitu u mě jasných 5 hvězd. ()

Reklama

Reklama