Reklama

Reklama

Temný úplněk

Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda říká, že, kdo je zraněn vlkodlakem a přežije, za noci a za úplňku se proměňuje v tuto krvelačnou příšeru a zabíjí vše živé... Ted Harrison je chlap, jak má být. Rázný, sebejistý a plný života. Až do oné divoké noci hluboko v džungli Nepálu... Zatímco se miluje se svojí přítelkyní, objevuje se příšerná stvůra - napůl člověk a napůl vlk. Než ji Ted zastřelí, je zraněn a jeho dívka zabita! A protože se legenda neúprosně naplňuje, není Ted už tím mužem, jakým býval. Navíc odjíždí navštívit svou sestru a jejího syna Bretta do poklidné oblasti uprostřed hlubokých lesů a skal... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (68)

d-corso 

všechny recenze uživatele

Inu, co říci k filmu, kde jednu z hlavních postav hraje Michael Paré a to ještě ne pořád, protože se občas, ale pozor, nejen za úplňku (a sakra, snad jsem nic důležitýho neprolát...), mění ve vlkodlaka. Lycantropea se tomu tuším říká. No a ten vlkodlak ze všeho nejvíc připomíná jednu velikou krysu, která si zahrála už před lety v takyhororu Noční směna. V Temném úplňku ale chodí po dvou nohách (zadních). Takže asi tak. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Skvelý a tak trochu neprávom zapadnutý vlkodlačí kúsok. Výborne obsadený Michael Paré, jeho prechody medzi posmutnelým prekliatym bratom hlavnej hrdinky a vychcaným hajzlom a vlkodlakom sú fenomenálne(to nie je žiaden spoiler, vieme od začiatku), výborná je mama Mariel Hemingway, aj "klučina" je normálny, dobre zahraný chlapec a fenomenálny je vlčiak Thor. Príbeh nie je žiadne novum, ale je zábavný a pekne graduje, bez jedinej nudnej minúty, prostredie lesov je parádne a parádne sú aj praktické gore efekty a hlavne maska a telo vlkodlaka. Škoda tej jednej nepodarenej digitálnej premeny, ale zasa je to príjemné naivno 90s kúzelné, čiže to až tak nevadí. Funguje to aj po emocionálnej stránke, záver je pekne napínavý. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Špatný béčkový horor, kde nejsou skoro žádné oběti a se směšnou přeměnou člověka ve vlkodlaka... Když si člověk vzpomene na přeměnu v Americkém vlkodlaku v Londýně, musí se mu chtít začít brečet... Tak hrozné to v Temném úplňku je... Jedinné na co se dá v tomhle kousku dívat, je pár gore efektů a docela fajn pes... Když ten se nasere, stojí to docela za to.... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o jeden z prvních vlkodlačích filmů, který jsem viděl. A to hned několikrát ještě na VHSce. Mám tento kousek docela rád a svým způsobem na něj nedám dopustit (až se divím, že jsem ho zde doteď nehodnotil). Je velká škoda, že Eric Red za svou kariéru nenatočil mnohem více filmů, protože své řemeslo dělá (dělal) velmi dobře. Dokonce se několikrát osvědčil i jako zručný scénárista. Bad Moon je slušné devadesátkové béčko, které dokáže diváky a především milovníky vlkodlačí tématiky uspokojit téměř po všech stránkách. Co se atmosféry týče, tak tady jsem spokojený velice. Již od samotného úvodu nám příběh nabídne pěkně krvavou podívanou a především i slušně zpracovaného vlkodlaka. Samozřejmě byla splněna i kvóta lehké nahoty, ale to jen tak na okraj. Dominantní pasáž přijde až ve chvíli, kdy se Ted uhnízdí za domem své sestry a pomalu se stává středem pozornosti hlavního hrdiny tohoto filmu. Tím je vlčák Thor (který mimochodem byl ústřední postavou i stejnojmenné předlohy). Zápletka se totiž točí především okolo tohoto psa – ochránce rodiny a nejlepšího přítele člověka. Doslova jsem se do něho zamiloval, protože tuto rasu mám velice rád. Díky tomu divák dostane i dosti odlišný pohled na celý film, protože zápletka se točí především okolo psa a vlkodlaka (Teda), než zbytku lidských postav. I ty zde samozřejmě dostanou svůj prostor, protože bez nich by to prostě nebylo ono. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento snímok ukázal, ako dôležité je mať doma verného psíka, veď čo ak nám niekedy na dvere domu zaklope vlkodlak?... Na filme sa mi ako milovníkovi zvierat preto páčil hlavne motív vernosti takéhoto domáceho zvieracieho strážcu - bolo to pekné a milé, to ako si psík keď už vedel, že je zle, ľahol na chlapca na posteli a podobne... Masky ani efekty ma tiež nesklamali, aj keď je pravda, že bodycount mohol byť lepší. Ale inak celkom spokojnosť, myslím že je snímok dosť výrazne podhodnotený. 70/100 ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama