Reklama

Reklama

Z

Trailer

Obsahy(1)

Rodina začne byť terorizovaná imaginárnym priateľom ich osemročného syna. (DoubleFucker)

Recenze (42)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zase horror bez kapky krve. :-( Pobavilo mne, že rodiče řeší, že malý Josh namaloval na zeď třímetrový obraz. To si jako mysleli, že kreslil na štaflích, nebo že dosáhl ze země až ke stropu? ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

"Z" je imaginárny kamarát 8-ročného Josha, a súčasne aj roztomilý, okatý démonik, ktorý je očividne viac reálny ako by sa mohlo zdať. Takže keď začne vyvádzať nezbednosti a rodinke párkrát pekne "podkúri", bude to práve nervovo labilná mamča, ktorá ho bude chcieť naučiť poslúchať. Teda, aspoň sa o to pokúsi... V rámci démonických či duchárskych kúskov je to solídna záležitosť, dokonca som sa raz zľakol až tak, že som si musel dať fajčpauzu. Konkurencia v žánri je však silná, takže si myslím, že horor najskôr prepláva bez väčšieho povšimnutia. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo. Koniec je čudný, na strane druhej mu nemožno uprieť snahu o originalitu (narážam na spôsob, akým sa hlavná hrdinka rozhodla bojovať - či skôr nebojovať? - proti ústrednému monštru). Netvor je väčšinu času rafinovane ukrytý v tme, šere, tieňoch a náznakoch, čo funguje už minimálne od Čeľustí z roku 1975 (vlastne ani nie je na 100% isté, že existuje). Herci mi nepripadali príliš sympatickí (samozrejme až na Stephena McHattieho z nezabudnuteľného Pontypoolu) a postavy konali často nie príliš logicky. Ale inak to malo správne zahustenú, znepokojivú atmosféru a pár nepríjemných, mrazivých scénok. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sympatických 83 minut - ani scéna navíc. Velmi intenzivní, velmi dobře natočené. Nepřekombinované, soustředěné, zhruba všechno, co tam potřebuju mít, tam mám. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zí není zlý, Zí je zamilovaný.. Christensen postupně přešel z jednoho úhlu pohledu na druhý. Nejdřív tradiční poltergeistování s podtextem rodičovské „ztráty kontroly“ nad rostoucím potomkem, jenže ten jejich přístup k sedm stop vysoké malbě démona v dětském pokoji, poměrně netečný postoj k incidentu s létajícím spolužákem či sestřin vztah k matce už ledasco naznačují. Dědičná psychická choroba? Znovu otevřené rány z dětství, které už mysl měla za zacelené? Autor vás nechá, ať si ty střípky poskládáte sami. Zlomem byla scéna požáru a právě od ní se začalo ukazovat, že Zí kvůli ztrátě intenzity nakonec zaostane za podobně laděným Babadookem. P.S.: K Ježíškovi si přeji nějaké ultimátní krvavé béčko s „bratrskou“ dvojicí Stephen McHattie a Lance Henriksen.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napínavejšie je sledovať chlapa bez rúška z ôsmeho poschodia na sídlisku v Petržalke, ako tohto maloletého “Zora” z Kanady, ktorý pôsobí asi tak nebezpečne, ako cigánka predávajúca parfumy pred Tescom. Po 50 minútach zabalené do alobalu a jebnuté do koša, lebo viac trpezlivosti mám akurát tak sám so sebou, tesne pred spaním. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hodný chlapec Josh si najde imaginárního přítele Z a pod jeho vlivem se změní ve spratka. Spolužáky napadá fyzicky i verbálně, je vyloučen ze školy a doma se stává tvrdohlavým. Jeho závislost na Z se stává posedlostí a matka hledá pomoc u doktora Seagera. Otec Joshe je nad věcí, a tak manželce Beth nevěří, že sama Z viděla. Jenže s imaginárním přítelem se to má nakonec úplně jinak, což ke své hrůze Beth sice zjistí, ale už je pozdě.... Z není duch ani démon, což jsem uvítal, jelikož zejména duchařiny posledních let zmírají na souchotě. Ač je stopáž milosrdně krátká, film bych klidně ukončil v momentě, kdy Beth zanechá syna u sestry a vstupuje do domu, jehož dveře se samy otevřou...ale budiž, nakonec jsem byl vcelku spokojen. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn hororová jednohubka, která rozhodně nepřináší do žánru nic novýho, ale zároveň se jí v celku úspěšně daří vyhýbat těm největším a nejokatějším žánrovým klišé. Atmosféru to má suprovou, herci hrajou skvěle a bubák působí poměrně děsivě. Chvíli jsem přemejšlel o čtyřech hvězdách, který mi nakonec ale zkazilo pár podivně nelogickejch věcí a úplnej závěr, kterej působil hrozně nuceně a kterej dle mýho měl bejt useknutej o několik vteřin dřív. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Paranoidně vystavěný horůrek z kanadské provincie, jehož místy neobratně uchopená režie mu ubírá na působivosti. V podstatě neobjevné téma o malém chlapci, co má imaginárního kámoše jménem "Z", který rozloží rodinu, má určité originální odstavce. V zásadě toho Brandon Christensen režijně moc nepokazil. Jeho film má spád událostí, má odpovídající herecké obsazení a v neposlední řadě umí pracovat se strachem, který pramení z neznámé bytosti, co nemá dobré úmysly. A dokonce to vypadá, že tenhle zmetek, co přilne ke svému oblíbenému členovi domácnosti, má i příslušně strašidelný zjev, jen režisér s ním příliš šetří a prakticky mu nedá větší prostor pobýt na scéně než na pár vteřin. Prostě až přehnaně se s jeho "fyzickou" přítomností šetřilo. Určité nápadité sekvence nebyly vždy kvalitně natočeny (pád z balkonu, požár domu), což je škoda. Navíc film nesází na explicitní drastičnost. Ovšem poměrně svěže působil postupný obrat ve zdánlivě vyložených kartách. Film si nadmíru chytře poradil v přebrání stěžejní úlohy. Aby se to dalo objasnit, byly by zapotřebí spoilery, je ale škoda předem prozradit to, co je na filmu tím nejlepším. Velkým plusem je i trefné obsazení. Nehezká/neškaredá Keegan Connor Tracy už se stihla přehrát do role maminky. Zbytek ansámblu je schopný, Stephen McHattie se musel spokojit s menší, ovšem poměrně důležitou rolí psychologa. A tak vznikl příjemný horůrek, co pocuchá nervy, režijně ovšem tak úplně neohromí. 7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto si chce pozrieť horor a pritom sa nebáť, práve dostal fantastickú príležitosť. Pomaly vlečúci sa dej s nepeknou matkou, otravným synáčkom a polodementným otcom. Ideu s imaginárnym kamošom sme tu už mali asi 352 krát a tvorcovia boli takí "nápadití", že dokonca aj názov zúžili na jedno písmenko. Za peknú kresbu na stene dám dve hviezdy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Horor co měl v sobě dobré duchařské základy, nepříjemný Z uměl vyvodit slušnou atmosféru. Je sice škoda jak dopadl konec, matka blázen, ale přesto i když je to slabší horor tak uměl zapůsobit a udržet pozornost. Kresba na zdi dokonalá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutina, která v rámci podobně laděných záležitostí sice nenabízí nic nového, ale dokáže v pohodě zabavit. Hodně pomáhá, že Christensen se nezaobírá s nějakou zbytečnou předehrou a imaginární kamarád se tak (ne)objevuje hned na začátku. Díky tomu a rozumné stopáži se pořád něco děje. Mínusem je chybějící atmosféra. Pokud jde o tu mírně zneklidňující, tak je vše OK, ale ta tíživá a temná v druhé polovině hodně chyběla. A chyběl mi i samotný Z, který se objevil asi tak třikrát a pokaždé jen na prchavý okamžik. Přitom i z těch několika málo vteřin bylo znát, že tenhle parchant má potenciál. Škoda. Každopádně režisér od minula povyrostl, tak to třeba příště bude zase o něco lepší. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Po pozretí filmu Come Play som chcel vidieť podobne ladene filmy. Tak, že znova si pozriem tento, či to teraz nebude lepšie ako keď som ho videl prvýkrát a už som si ho moc nepamätal. Tak z 2* zvyšujem na 3*. Dôvod je hlavne preto, že je dobre natočený a má pár atmosférických momentov. Z je tu vnímaný hlavne ako nejaká neviditeľná sila a mihne sa tu naozaj len párkrát. V tom vidím chybu filmu, lebo keby ho bolo viac vidieť, bolo by to i viac intenzívnejšie, hutnejšie a aj krvavejšie. Tá krv a všetko okolo toho tu, tiež dosť chýbala. Pre detského diváka jasná voľba,ale pre dospelého, len jedno hubka, ktorá neurazí, ale určite ani nenadchne. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Rodičom je spočiatku jedno, že ich malý syn má imaginárneho priateľa, ktorý sa volá Z. Pripisujú to jeho predstavivosti. Príbeh má však dobrú plazivú atmosféru. Chlapec postupne mení svoje správanie a jeho matka to začne vyšetrovať až zistí, že jeho kamarát je skutočnejší ako si myslela – a je démon. No režisér je asi viac posadnutý jedlom a stolovaním, stále ukazuje rodinu ako sa stretáva pri raňajkách a pri večeri, čo zaberá pomerne veľa času:) Samozrejme, ponúka aj hrôzostrašné momenty a hoci z nich vidíme iba záblesky, v tomto prípade platí, že menej je viac a navyše sú dobre spracované, dokonca aj tie, ktoré vieme dopredu predvídať. Nebudeme si klamať: „Z“ určite nie je Zázrak, neprináša nič čoby sme doteraz v hororových filmoch nevideli. Za príbeh, trochu zvláštny koniec aj za to, že ľakačky fungovali sa tento film však oplatí pozrieť. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Manželský pár Kevin a Beth sa čoraz viac začínajú báť o svojho 8 ročného syna Josha, ktorý sa čoraz viac pred svetom uzatvára a takmer všetok svoj voľný čas trávi so svojim imaginárnym kamarátom ktorého volá iba Z. Beth začína mať pocit že Zet nebude iba výplodom fantázie jej synčeka...nie je to až tak dobré ako Larry (respektíve Come play) ktorého som pozriel pred niekoľkými dňami ale ja horory jednoducho môžem a tie 3* prípadne 54% na tunajšej databáze si film podľa mňa zaslúži.Pravdou však je že ľudí ktorý sa chystali na desivú duchársku jazdu zrejme sklame. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod Sluncem to není, nic originálního to do tohohle subžánru hororů o imaginárních kamarádech nepřidává, ale i tak Z (fakt mám rád filmy s název o jednom čísle nebo písmenu - bez ironie) jako horor nefunguje špatně - nějakou atmosféru má, napětí taky, celkem to i drží pohromadě, je to skvěle natočené a má to velmi příjemnou stopáž, takže proč ne. Minimálně za pokus to stojí. 3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální variace na horor o imaginárních přátelích malých dětí, která není až tak předvídatelná a nabídne i pár nepříjemných výjevů. Samozřejmě je to úplně to nejklasičtější duchařské béčko, ale vlastně si vzpomínám, že mě ten film vůbec ničím neštval a v dnešní době oceňuji už jen to. V podstatě úplně nenáročná jednohubka, která dokáže i trochu postrašit. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu jsou velmi dobré, kvalitně zahrané a atmosféra houstne. Závěr je už maličko krkolomný a ubírá body. Slabší tři hvězdy. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Malý kluk není ve škole oblíbený tak si vytvoří imaginárního kamaráda jménem Z. Časem jeho matka zjistí (otec je debil z inteligencí toho mrtvého ježka) , že je skutečný a v minulosti s ním měla taky dočinění. Filmu paradoxně nejvíce škodí scény kdy se Z objeví (jedna scéna s ním ve vaně je nicméně kvalitní) navíc nic nepředvede a chybí zde vysvětlení proč nepřišel dříve než měla děcko a to mu to jako nevadilo, když slíbila, že roztáhne nohy pouze mu? Závěrečných 30 minut je těžká slabota přijde mě, že režisér zde nechtěl dávat něco ve stylu závěrečná katarze s duchem a jeho likvidace a chtěl místo toho zkusit co by se stalo kdyby jeho plán klapl akorát to podělal. Nicméně mám z filmu pozitivní dojmy ve světle těch dvou hvězdičkových a méně hororů na, které jsem koukal v poslední době (In The Trap nebo You Should Have Left například) si to 60 procent zaslouží. P.s. docela dobrý challenge vezměte si partu kamarádů pusťte si tenhle film a pokaždé, když zde zazní Z dejte si štamprli :-) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Dieťa s imaginárnym priateľom a fejková Sarah Paulson v hlavnej úlohe matky, ktorá postupne zisťuje že ten priateľ možno zas až tak imaginárny nebude. Typická démonická ducharina plná dlhých, pomalých záberov, šplnovania a gradácie atmosféry a pár lakačiek. Neprinášajúca nič nové do žánru a natočená za minimum peňazí. Spracovaná však v rámci možností dobre, herecky pomerne kvalitná a atmosférou tiež pomerne funkčná. Záver okej, ústredný Z vyzerá Zaujímavo, škoda len že sme sa ho vo filme nedočkali viac. Sympatická žánrovka, u mňa presne medzi 3 a 4*. 65% a palec hore. ()

Reklama

Reklama