Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku je osamělý dům a v něm tříčlenná rodinka a dvojice agentů, kteří je mají chránit. Rodiče spolu s agenty jsou však záhy brutálně zavražděni dvěmi nájemnými zabijáky a jediného zbývajícího přeživšího, devítiletého chlapce Travise, mají za úkol bezpečně dopravit do Houstonu, kde s ním „chtějí mluvit“. Cesta do Houstonu se ukáže problémovou, když vypluje na povrch rozdílnost zabijáků i jejich metod (Cohen je klidný profesionál, Tate rozený násilník vyžívající se v různých způsobech smrti) a koneckonců, ani chlapec a policie jim situaci nijak neusnadňují. Situace se oběma vrahům postupně vymyká z rukou… (Tuxedo)

(více)

Recenze (13)

choze 

všechny recenze uživatele

Dva nájemní zabijáci - stárnoucí, rozvážný a rozčarovaný profesionál a mladý prchlivý násilník - mají dopravit dětského svědka z bodu A do bodu B. Starý hitman se k tomu mladšímu chová s pochopitelným pohrdáním a atmosféra v autě postupně houstne kvůli kolem se rojícím policajtům, i vlivem uneseného klučiny, který rychle pochopí, že jeho jedinou nadějí je poštvat oba únosce proti sobě... Cohen and Tate spojuje dva mé oblíbené subžánry a sice filmy o zabijácích a filmy o nočních jízdách. Tahle začíná a končí scénou za dne, zbytek se odehrává v noci. Charaktery zabijáků jsou narýsovány jasně, ale celkem povrchně, takže se polovinu času jen dokola štěkají, místo aby nám o sobě prozradili víc. Obzvlášť Scheiderův veterán přitom musel mít šťavnatých historek od fochu nebo cenných rad pro mladšího kolegu na rozdávání. A něco málo nám mohli sdělit i o organizaci, pro kterou dělají, vztahy mezi postavami mohly být osobnější, zamotanější, třeba mladý killer mohl být synem bosse, klučinův otec mohl být kamarádem staršího killera atd. Nepropracovanost postav i jejich dialogů sice dost zachraňují herci - Scheider prostě umí a i Baldwin je přesný - ale i tak je výsledkem plochý, nepříliš zajímavý thriller, který jen zřídka vzbudí napětí. Daří se to třeba při průjezdu policejním zátarasem (i když silně pochybuju, že by jim policajti odevzdali svoje zbraně), nebo když na Cohena za volantem jde spaní, ale nevíme, jestli to před Tatem, který ho chce zabít, jen nepředstírá, aby zabil on jeho. Taky silně pochybuju, že by osmiletý kluk, kterému právě zabili rodiče, dokázal takhle manipulovat, místo toho, aby se prostě nezhroutil a celou cestu neprobrečel... Nebo že by takhle detailně referovali v rádiu, co se stalo. Ale budiž. Hlavní problém je zkrátka povrchní a málo nápaditý scénář a řemeslně nevýrazná režie. Silnou stránkou naopak herci a atmosféra noční dálnice s benzinkami, parkovišti a industriálními zónami. Takže s mírným váháním za tři. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Výchozí situace je slibná (leč nedomyšlená: Proč by totiž chtěla mafie vyslechnout chlapce a pak ho stejně odstranit? Nešlo by to prostě udělat rovnou, jako s ostatními?) a minimálně do poloviny si film drží stejný standard, který stojí především na představitelích titulní dvojice vrahounů (Roy Scheider a Adam Baldwin, známý seriálovým fanouškům jako John Casey ze seriálu Chuck). V druhé půlce už však začne film kvůli nepřesvědčivému scénáři drhnout a ze stejného důvodu najednou trpí i herci. Slibný komorní thriller (většinu děje sledujeme tři lidi v jednom autě) se tak po čase změní v promarněnou šanci. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Český distribuční název je v tomto případě dost nešikovný, protože evokuje akční podívanou o nájemném vrahovi, (podle obalu tedy vrazích) ale akce chtivý divák, dostane ve výsledku hodně studenou sprchu. "Cohen and Tate" je totiž spíše komorní thriller, který se z velké části odehrává v jednom autě o třech postavách (dva vrazi a jejich dětské rukojmí). Rozhodně to však neznamená, že se jedná o špatný snímek a minimálně první dvě třetiny jsou napínavé i dobře natočené. Konec už je takový béčkový standard. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná záležitost. V dnešní době najdete řadu filmů, kterým se povedlo s atmosférou nejistoty pracovat mnohem líp. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nebýt tenhle film před krátkým časem zařazen do VIM na MZ, tak se o něm snad nikdy nedozvím a to by byla velká škoda :) V podstatě tu nejde o děj, prostá zápletka, ale ta road-movie nočními USA při hudbě Billa Contiho spolu s "živými" charaktery dvou nájemných zabijáků mě posadila hned na zadní sedačku vedle Travise. Roy klasicky charismatickej frajer, Adam Baldwin dobře ujetej magor, kterej by zfleku zvládl béčkovou variaci na Terminátora. Malej film, který dost možná bude mnohé nudit, protože nemá kdovíjak složitej příběh, naopak má ale i velkej potenciál si svou atmosférou diváka skutečně dostat. 7.5/10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

U nás to šlo na kanálu MGM jednoduše jako Hitman... a dalo se na to podívat. Neřekl bych, že je to krimi a pokud thriller, tak psychologický. Nedozvíme se tady, proč dvojice nesourodých zabijáku unáší malého kluka, ani proč na začátku zabili jeho rodiče, evidentně v programu na ochranu svědků - toto všechno slouží jen jako startovní čára psychologické hry mezi únosci a obětí. Napětí ve vztahu obou zabijáků (Scheider i Baldwin se do svých rolí hodí) vzrůstá úměrně s množícími se komplikacemi a nebýt některých nešťastných dialogů a několika hluchých míst, dalo by se mluvit o zajímavém počinu. Takto ale jen průměr. 50% ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Kluk v hlavní roli byl tak protivný, že bych jej zabil asi po 5 minutách. Pak se ale objevil Tate a byl ještě protivnější. Celé to zachraňoval jen Cohen a slušné tempo a atmosféra. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka ze které se tvůrcům nezdařilo vymačkat tu správnou šťávu. Za nejlepší zde jde hodnotit výkon Ronnyho. Jako chladného záporáka ho divák nemá tolik možností vidět. Snímek dobře nastartovaný ubíhajícím časem slábne. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Netračná road movie, 2 zabijaci, ktorí sú si viac odlišní ako Danny De Vito a Arnold Schwarzenegger a jeden zasran, ktorý zas vie ako je dôležité mať filipa. Hneď prvé zábery na Roya Scheidera hovoria jasnou rečou, profík - čistič, ktorý odvedie svoju prácu bez zbytočných slov a aj bez zbytočného naťahovania, použijúc akurát tak nevyhnutne nutné množstvo munície, jeho postoj k práci je čisto profesionálny, odviesť ju čo najlepšie, presne podľa dohody a nebrať to príliš osobne. Má však jednu chybičku krásy, na zabijáka už trošička vyšší vek. A tak mu pridelia mladého partnera a hneď sú tie problémy dva. Adam Baldwin je psychopatický vyšinutý maniak, ktorému zabíjanie robí očividne radosť a keby mu to nechceli zaplatiť, snáď by to spravil vo voľnom čase ako svoje hobby. Neurotik, ktorý skôr koná ako rozmýšľa, pravda ak sa niekedy k tomu druhému stupňu aj dostane a ktorého najväčším problémom je dozvedieť sa, čo si taký hmyz myslí v okamihu keď končí rozbitý na prednom skle jeho auta. Nuž takáto nesúrodá dvojica spolu v aute na ceste dlhej niekoľko sto míľ s malým čertiskom na zadnom sedadle, ktoré rýchlo odhalí slabinu tohoto tandému a začne do nej šprtať, bude mať veľmi ťažké dojsť do Houstonu v zdraví a plnej sile... Netradične poňatý film s chytrým scenárom a komorným, ale veľmi dobrým hereckým obsadením, ktorý sa v dnešnej dobe preplnenej CGI príliš nenosí, určite stojí za pozretie. ()

Reklama

Reklama