Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neobyčejný život plný umění, dřiny a bolesti... Patrick Swayze popletl svého času v roli tanečníka Johnnyho hlavy milionům dívek a žen celého světa. Málokdo ale dnes ví, kudy vedla jeho cesta k hvězdnému úspěchu. O jeho dětství, problematickém vztahu s ambiciózní matkou, o jeho sportovních, tanečních a nakonec i hereckých začátcích hovoří v dokumentu jeho nejbližší: bratr, manželka, přátelé i kolegové, mezi nimiž nechybí ani jeho partnerka z Hříšného tance Jennifer Greyová. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

ainny 

všechny recenze uživatele

Dlouho po Swayzeho smrti jsem nebyla schopná si Hříšný tanec (a vlastně nic jiného s ním) pustit. I když jsem jeho kariéru po Bodu zlomu přestala sledovat, jeho smrt mě zasáhla. Po zkouknutí dokumentu, asi vím proč. Jasně, "o mrtvých jen dobře", ale ten dokument je natočený tak hezky a s takovou láskou k němu, i když se nevyhýbá ani jeho démonům, že kouzlo jeho osobnosti muselo být téměř hmatatelné. Sice jsem měla na dnešní večer jiné plány, nelituju, tenhle dokument mě dostal a za zkouknutí rozhodně stál. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc hezky a příjemně zpracovaný životopisný dokument, spousta informací ze soukromého života, z počátků herecké kariéry, o vztazích v rodině (životní láska, matka, otec, bráška) i při natáčení filmů, krásné fotky i videa.. Já osobně souzním s tím, co tu několikrát zaznělo - Patricka nejde nemít rád, měla jsem ho a mám ráda pořád, charismatický mužský, talentovaný tanečník, houževnatý dříč, křehká duše, dobré srdce, vnitřní svár i nejistota, kladný vztah k alkoholu a ve finále nevyléčitelná nemoc, se kterou bojoval do posledního dechu a při tom i pracoval.. Nádherné ohlédnutí se slzama v očích.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Patrick Swayze nie je zrovna môj nejaký moc obľúbený herec. Filmov s ním som videl len zopár a aj to skôr z tých kvalitnejších ako Duch, Hriešni tanec či Bod zlomu. Určite vedel v nich zaujať, ináč ma už nič iné nenapadlo, kde by sa zaskvel. Tento dokument ale ukázal Patricka z iného uhla a dokázal teda riadne zapôsobiť s tým ako sa predieral životom, aký človek to bol, aké mal neduhy ale hlavne dobré stránky. Som veru nemal ani šajny že bol nejaký baleták, že bol verný manžel a že tej smoly za život mal až pres príliš. Na to všetko ale aj tak po sebe zanechal ráznu nezmazateľnú stopu. /90%/ ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je poctou herci Patricku Swayzemu, který nechal nezapomenutelnou stopu v řadě dívčích srdcí zejména na konci osmdesátých a začátkem devadesátých let minulého století. Všichni si ho pamatujeme jako neodolatelného štramáka v romantickém filmu Hříšný tanec (1987), kde celému světu předvedl své taneční umění, taktéž v další jeho roli ducha v romantické komedii Duch (1990) a pro mně jeho nejlepší rolí surfaře a vůdce bankovních lupičů v thrilleru Bod zlomu (1991). V tomto dokumentu vidíme mnoho jeho kolegů z filmové branže, jak na něj vzpomínají a říkají mnoho zábavných, ale i méně zábavných historek z natáčení, které jsou doplněny řadou ukázek z jeho postupně jdoucí filmografie. Dále zde vidíme mnoho zážitků, které zažil jako malý chlapec prostřednictvím vyprávění členů rodiny a jeho přátel a také archívně natočené záběry domácí videokamerou prokládané mnohými fotkami z dětství a školních let. Vidíme zde, jak se seznámil se svou ženou a kde spolu pobývali a také kde měli své hnízdečko lásky. A v neposlední řadě zde vidíme Patricka, který až do poslední chvíle bojoval se svou zákeřnou chorobou a nevzdával to a točil až do té doby, dokud mu síly stačily. Za velmi dojemný dokument s mnoha doposud nezveřejněnými záběry z jeho soukromého i filmového života, které nenechali jediné dívčí oko suché musím dát 100%. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Mačo s něžnou duší ッ rančer, fotograf, kovboj, zaříkávač koní, pohodář, gentleman tím vším je tu nazýván Patrick Swayze a já bych ještě dodala, že také skvělý Dalton z Road House, nebo Bodhi z Bodu Zlomu, tady ho já mám nejraději a po tom všem co tu zaznělo, ještě více oceňuji jeho snahu nenechat se zastupovat kaskadérem, dát do svých rolí vše, aby to bylo opravdový, aby si to i divák mohl jakkoliv užít, pobavit se a zpětně se k tomu rád vracet. Marshall Teague a Sam Elliott, tak tihle dva sympaťáci mě tu zaujali nejvíce, respektive jejich vzpomínky na Patricka. Povedený a zajímavý dokument, ani na chvilku jsem se nenudila... Adiós Amigo.ッ ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama