Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nádherné. Film má poměrně dlouhou stopáž, což spoustě lidem nemusí přijít vhod, ale já se během celé té doby ani jednou nenudila a neměla jsem potřebu se každou chvíli dívat na hodiny, přičemž takové nutkání často mívám i u filmů s průměrnou délkou. Naopak. Celý děj jsem doslova hltala a těšila se na každou další scénu, záběr a herecké koncerty hlavních představitelů. Robert Redford, spolu s Kristin Scott Thomas, dokázali vytvořit krásnou, přirozenou a dechberoucí linii jejich sílejícího vztahu. Během spousty scén mezi hlavními aktéry (společný tanec, jízda na koních, pohledy očí, které se od sebe nedokážou odvrátit) se projevil Redfordův úžasný cit pro detail. Společně s krásnou přírodou, koňmi a excelentní hudbou se tímto podařilo natočit vskutku nezapomenutelný film. A ještě nesmím zapomenout na okouzlující mladinkou Scarlett Johansson. Chvílemi mi snímek, zvláště díky dlouhým záběrům přírody a koní, připomínal Zkrocenou horu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Trošičku pomalu, ale mistrovsky vystavěný příběh o spěchu moderní doby, který je důležitý jen do chvíle neštěstí a o poznání, že vzácní lidé se najdou i jinde než mezi "intoši". Redford snad neumí natočit špatný film. Úvodní scéna koňské "bouračky" v lese si nezadá s leckterou scénou z akčních filmů. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých budu čekat až ho zase budou dávat v TV, protože jsem si ho já blbec nenahrál hned... Režisér Redford původní předlohu zfilmoval způsobem opravdu jemným a citlivým, obzvlášť v kontrastu s úvodní tragickou nehodou pozvolné proměny postav vyznívají téměř mistrovsky (což se cení obzvlášť u tehdy čtrnáctileté Scarlett Johanssonové). A celý film doprovází skvělá hudba Thomase Newmana., takže alespoň pro mě není co řešit... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $75,383,563Tržby Celosvetovo $186,883,563║ námet pôsobivý, minutáž až tak nie, hudbu zložil Thomas Newman ale nie pre tento film(bolo tam moc citiť Shawshank Redemption) tu až tak nezapasovala, rozpočet dosť premrštení /65%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. Cattle Call - Dwight Yoakam ,2. A Soft Place To Fall - Allison Moorer ,3. South Wind Of Summer - Hill Country Flatlanders ,4. Still I Long For Your Kiss - Lucinda Williams ,5. Dream River - Mavericks ,6. Slow Surprise - Emmylou Harris ,7. Big Ball's In Cowtown - Don Walser ,8. Leaving Train - Gillian Welch ,9. Cowboy Love Song - Don Edwards ,10. Me & The Eagle - Steve Earle ,11. Whispering Pines - Iris DeMent ,12. Red River Valley - George Strait ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho léčil Redfordův kovboj nemocné duše žáby, koně a ženy... Líčil mi krásy montanské přírody, sepětí kovbojů se zvířaty, idylu mimoměstského života, který je naplněn harmonií natankovanou z nekonečné zeleně... Lidé si tam povídají tak nějak upřímně, přírozeně a přece moudře, vznešeně a bez povyšování. Či spíše uměle, podezřele, nedůvěryhodně, plytce... Hlavně, že si povídají o životě a objevují "pravdy", které každý pochopí. Spějí od ničeho k ničemu, ale aspoň ty rány na duši se jim zacelují. Zacelují se, mimo jiné, i časem. Asi proto je ten film tak nesnesitelně dlouhý. A být já cynik, tak něco řeknu... A k čertu, vždyť já jsem cynik, tak to řeknu: "Zaříkavač koní vypráví o tom, jak je fixace na jednu jedinou kamarádku a koně nebezpečná, aniž by o tom věděl." Slabé ***. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja viem, kam išiel." – „Ale ty tam za ním ísť nesmieš." Jemne hollywoodsky tupý, zato vizuálne podmanivý a príbehovo silne liečiteľský epos o zranenom dospievajúcom dievčati a jej šialenom koníkovi, ktorý takmer putoval na bitúnok. Nevierohodná romantická línia pácha na predsa len troška pridlhom (170 minút) filme fyzické pošramotenia, ale vďaka prvotriednemu hereckému obsadeniu (tradične charizmatický Redford, mladučká Scarlett Johanssonová, vtedy ešte znesiteľná Kristin Scott Thomasová, v podporných roličkách Cooper, Neill a Wiestová), podmanivej montanskej prírody a inteligentnej pevnej ruky pána režiséra hodnotím ako nadpriemer, hoci s prižmúrenými očami. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/185756/Zaklinac-koni-80.html ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem s ohodnocením, protože význam slova kýč dost možná tenhle film naplnil až po okraj a dlouhé je také jen o něco méně než Lovosice, ale dívat se necelé tři hodiny na přírodní krásy (tím nemyslím Redforda)? Dívat se necelé tři hodiny na toho nádherně urostlého hřebce (čímž taky nemyslím Redforda)? Dívat se necelé tři hodiny na krásu a city ve všech podobách, za které z velké části vděčíme jednomu sympaťákovi s blonďatou kšticí (tentokrát myslím Redforda)? Proč ne? Jestli je kýč věc líbivá, tak Zaříkávač koní nejspíš kýč je, protože se mi líbil dost. Pro někoho je to reklama na Marlboro natažená do neúnosné délky a umění jsou pro něj duševní zvratky nějakého věčně ožralého a zfetovaného rebela bez příčiny, pro mě je umění vdechnout život kráse a najít krásu v životě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V New Yorku, když se zastavíte, tak Vás rychle nahradí." Nejsem fanda takovejch těch hluboce lidskejch nebo hluboce koňskejch příběhů, ale tohle se fakt povedlo. Krásně to ukázalo, že rozdíly mezi naprosto zbytečně chvátajícím městem a pohodovým venkovem jsou evidentně všude stejný. Na můj vkus to teda bylo dost dlouhý a nejedno značkování telat bych z toho dokázal vystřihnout, ale nevleklo se to. Před Montanou mě to drama moc nebralo, ale na ranči už to bylo celý takový příjemně pohodový. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo no jo no jo... Tři a půl hvězdičky si tenhle film určitě zaslouží. Už za tu krásu koní a přírodních scenérií (K.S.T. nevyjímaje :-) Škoda jen toho zbytečně příliš mnoho romantického. Mohlo to být takové zdařilé komorní drama, ale asi to chtělo moc vydělat. Ale takový je UŽ holt R.R. na stará kolena. Určitě je však tenhle film víc než průměrná hollywoodská romantika! Přetěžko se hodnotí. A tak - jak už musím zaokrouhlovat, tentokrát to ani ta krása nezachrání. Ale jak říkám - tři a půl!... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ten film moh mít klidně tak poloviční stopáž a stejně by to byla nuda. Takhle je to nuda na druhou. Scarlett Johansson je tady ještě dítě, takže ani kvůli ní nemá smysl se na to dívat (pokud člověk neni pedofílek). No možná mi něco uniklo, když tak koukám na ty ostatní komentáře, ale mně se Zaříkvač koní prostě nelíbil. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Krásny film so silným príbehom odohrávajúcim sa uprostred panensky čistej prírody kdesi v Montane nemusí nutne osloviť každého, ale kto je ochotný mu načúvať, určite neoľutuje - treba byť však skutočne veľmi, veľmi potichu, pretože jeho hlas je tichý ako šepot zaklínača koní. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Redford už ztrácí dech, ale na kovboje to jeste stale staci. A scény kde pracuje s poraněným koněm jsou výborný a mají svojí sílu. Za zmínku určitě stojí, že role Grace se zhostila vycházející hvězda Scarlett Johansson a musim říct, že se jí zhostila opravdu výborně ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. Skvělý herecký výkon Roberta Redforda (ale také mladé Scarlett Johanssonové) a dojemný příběh (v kladném slova smyslu). Holt když stojí za i před kamerou Robert Redford, zaručuje to kvalitu (v tomhle případě tu 4*-kovou). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je jeden z nejpříjemnějších režisérů Hollywoodu -- je prakticky nemožné, aby natočil špatný film. Publiku nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit rychlosti vyprávění tohoto filmu. Ti, kteří to bez problémů zvládnou mají vyhráno. Dostane se jim nádherného romantického příběhu. Ostatní nechť dají ruce pryč. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na takomto banálnom príbehu by som povedal, že sa ani nedá natočiť kvalitný film, a to už vôbec nie so stopážou 170minút. Veľmi pekne vyzretý poc citovej, hudobne aj režisérskej stránke. Síce trošku rozvlečený, no zase na druhej strane, keby bol o hodinu kratší, nemalo by to zmysel. Redford si svoju rolu zreteľne užíval a vtedy ešte len vychádzajúca hviezdička Scarlett bola skvelá. Bál som sa, že bude len ďalšou detskou tváričkou do filmu, no vyzrela z nej slečna herečka. 80%. ()

Reklama

Reklama