Reklama

Reklama

Around the World in 80 Days

(seriál)
všechny plakáty

Recenze (6)

woody 

všechny recenze uživatele

Geniální Michael Palin se vydal na v roce 1988(období premiér kasovního trháku Ryba jménem Wanda) na cestu kolem světa za 80 dní.Doprovod mu tvoří pouze pětičlenný štáb, který se navíc v půlce cesty vystřídá s čerstvými dokumentaristy.Nemyslete si ovšem, že jako celebrita má nějaké výhody.Své konexe od BBC využije vlastně jen když potřebuje zdržet kontejnerovou loď...Ale co bych vás zbytečně ochuzoval. Pokud nesežente tento seriál, pak je tu ještě naděje v jeho knižně vydaném deníku, který vyšel i u nás, splečně s výpravami Kolem dokola a Od pólu k pólu.Na druhou stranu: vidět Michaela jak vykonává potřebu v sudu zavěšeném přes loď nad Indický oceán se poštěstí jen tady :-) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som bol trochu skeptický - pretože Great Railway jurneys boli rozpravové a aj napriek zaujímavým momentom, nedokázali sprostredkovať taký silný zážitok z cestovania ako som si predstavoval. Aj keď svoj účel bohato splnili. Ísť v stopách vymyslenej postavy bol ale iný oriešok. Očakávania boli veľké, pretože mnoho krajín som navštívil aj ja sám. Palin začína ako pohodlný anglán nevediac čo ho čaká. Ale potom prichádza tretí diel( jeden z najlepších v celom seriály) a na konci zažívame výraznú katarziu vyvstávajúcu z vnímania hlavnej postavy, ktorá sa zmenila a ešte k tomu si tú zmenu uvedomuje. Z Palina sa stáva dobrodruh a ja som zato veľmi rád. Je to veľmi ľudské, veľmi úprimné a aj napriek niektorým zinscenovaným pasážam je aspekt uveriteľnosti vysoký. Pre mňa príjemný seriál, ktorý som hltal ako na bežiacom páse. A keď si predstavím koľko ciest Micheala ešte čaká, neviem sa dočkať ďalšieho večera. Mám ich totiž všetky. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Michael Palin absolvuje "slavnou cestu Philiase Fogga", přičemž ona časová tíže ještě zatraktivňuje požitek z celého sledování. Vážně jsme místy seděl napjatý jestli tu a tamtu loď stihne nebo ne. Zároveň to bylo bráno opravdu z pohledu turisty ve skluzu, takže nebyl čas na sálodlouhé výlety po památkách, ale spíše jsme viděli život lidí v nejrůznějších částech světa. Pro mě rozhodně příjemná dokumentární série. Nejlepší díly: 02 - Arabian Fright, 03 - Ancient Mariners ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál o putování herce Michaela Palina po stopách Philease Fogga ze známého stejnojmenného Verneova románu. Seriál je založený na tom, aby se zhruba dodržela známá projetá trasa panem Fogem a byla překonávána podobným způsobem a stejnými dopravními prostředky jako kdysi. Jen žádnou indickou princeznu, pokud vím, si z těch cest Michael nepřivezl. :-) Je to krásné a poučné; kéž by si taky mohl takhle člověk vycestovat a objet svět. ()

Pavlisxx 

všechny recenze uživatele

První z řady geniálních cestopisů s Michalem Palinem. Reálný souboj s časem je napínavý, poučný i zábavný. Na rozdíl od pozdějších sérií se tu většinu času cestuje po moři, takže se nedočkáme mnoha zajímavých suchozemských lokací, ale spíše popisu způsobu života na palubě různých typů lodí. Od staré drobné arabské dhow až po obrovské moderní kontejnerové lodě. Z dnešního pohledu je už stáří seriálu (více než 20 let) znát, především pak při návštěvě Dubaje, ale přesto stále vynikající seriál. ()

Reklama

Reklama