Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Dever 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepšých filmov športového žánru. Parádny dej aj príbeh........... Soundtrack Rachel Portman: 1. My Best Wishes - Fats Waller ,2. The Legend Of Bagger Vance ,3. Savannah Needs A Hero ,4. Bagger Offers To Caddy For Junuh ,5. Bagger & Hardy Measure The Course At Night ,6. The Day Of The Match Dawns ,7. Birdie ,8. Junuh Sees The Field ,9. Hole In One ,10. Junuh Comes Out Of The Woods ,11. Bagger Leaves ,12. Old Hardy Joins Bagger By The Sea ,13. Bluin' The Blues - Muggsy Spanier ,14. Mood Indigo - Duke Ellington , ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Copak můžu dát jiné hodnocení? Film určen přesně pro mě, já tento typ filmů miluji. Brilantní režie Roberta Redforda, krásný a dojemný snímek, který se svou atmosférou dotkl až mého srdce. Golf ve filmu není to nejdůležitější, ve filmu je nádherně zobrazena hospodářská krize, především její důsledky na obyčejný lid, jak moc je důležité najít v něčem světlo, najít alespoň malou naději. Objevuje se zde hned několik věcí, které jsou aktuální i v dnešní době a to právě v maličkostech, které si mě naprosto získaly (pohled Hardyho na svého otce). Výborné herecké obsazení, Willa Smithe jsem nikdy neviděla v lepší roli. Film, který si jistě ještě několikrát pustím. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom golfu ale ako tento film tak aj film Tin Cup ma veľmi bavili. Tento ma bavil o to viac, že sa odohrával v 20.rokoch min. storočia. Robert Redford evidentne vie navodiť fajn atmosféru, čo predviedol už v mnohých filmoch. Snímok je plný hviezd, z ktorých očividne najlepší je Will Smith čo by "anjel". Taktiež posledný film, v ktorom si zahral Jack Lemmon a akurát to skončilo aj tak že... no veď uvidíte. Ale akoby to samotný Redford vedel, že toto bude dôstojný koniec Lemmonovej kariéry. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Dvě tři opakované golfové scény, pár brutálních střihů tamtéž, ale jinak krásně rozvláčný a pomalý malý velký film, který se svou nasládlou náladou zabodne přímo do srdce. Koukám na plakát z Mizerů vedle stolku na zdi a nestačím se divit, kolik hereckého talentu ve Smithovi doopravdy tříme. Mít jen o chloupek lépe napsanou roli (úvod, trochu více pošťuchování s Damonem předtím než ho ten přijme do služeb), mohla být jeho postava, stejně jako celý film, víc než jen vzpomínkou, která ač krásná, vyšumí za den dva. Což není ani tak chyba Redfordova, jako spíše zmlsaného diváctva... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Typicky nezaměnitelně krásně "redfordovsky" natočený film o nadějích, slibných úspěších, úpadku a znovuvztanutí jednoho mladíka s golfovou holí. Jak to obvykle bývá v mnoha amerických filmech (a někdy občas i ve skutečných životních osudech), nejdříve si musí člověk sáhnout na dno, aby se pak odrazil k nejvyšším metám své životní dráhy. Ani Robert Redford se v tomto případě nevyhnul té nadsazené oslavě lidské bytosti - jak jinak než Američana. Přijímám to v tomto případě velkoryse možná pro tu pohádkově kouzelnou nadsazenost vyjádřenou citlivou režisérskou rukou. Ten kouzelný "anděl strážný" jménem Bagger Vance byl zahraný prostě fantasticky. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Jack Lemmon na začátku filmu řekne větu „Je to kouzelný čas.“ Tuto frázi řekl Lemmon v každém filmu, ve kterém účinkoval. (HellFire)
  • I když je příběh smyšlený, Bobby Jones i Walter Hagen byli skuteční golfisté. Jones byl slavnější mimojiné i kvůli tomu, že založil turnaj US Masters v Augustě. (HellFire)

Reklama

Reklama