Reklama

Reklama

Od pólu k pólu

(seriál)
  • Velká Británie Pole to Pole
všechny plakáty

Obsahy(1)

Další ze série cestopisných seriálů BBC v s Michaelem Palinem hlavní roli. Cesta začíná na Severním pólu a cílem je dosáhnout Jižního pólu s co nejmenším využitím letadla a přibližně se držet 30. poledníku východní délky. Palin tak cestuje skrz Skandinávii, bývalý Sovětský svaz, Turecko a Afriku. Cesta trvající 5 a půl měsíce je zobrazena v osmi dílech. (Kejhic)

(více)

Recenze (3)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie také napínavé ako Cesta okolo sveta, na druhú stranu sa tu dozvedáme viacej o Afrike, než by som sám čakal. Palin nadobúda vo svojich textoch istotu a je zábavné sledovať jeho cesty s jeho komentárom. Štáb BBC sa znova raz predviedol. Nič im neunikne. Ani zvieratá, ani panoramatické zábery ani usmievajúci sa Palin robiaci rozhovory s kdekým, aby sa dozvedel kdečo. Palinove cesty sa mi začínajú pomaly dostávať pod kožu. Ak sa 50-ník môže vybrať do sveta, prečo by som sa znova nevybral aj ja? A ako to už vyzerá, začínam plánovať svoju ďalšiu cestu. ()

Anethia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument se sympatickým a vtipným Michaelem Palinem. Během sledování jsem se několikrát od srdce zasmála, on se na to prostě hodí. ()

Pavlisxx 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší kousek z dokumentárních cestopisů s Michalem Palinem. Odpadá drobná nezáživnost putování po moři z "Cesty kolem světa za 80 dní", ale stále zůstává poutavost "velkého celosvětového putování" i napětí, jak a zda vůbec se podaří cestu dokončit. Díky neodolatelnému humoru Micheala Palina seriál ani na chvilku nenudí a nezklouzně k suchému "zeměpisování". Divákovi je umožněno podívat se na místa, která běžný smrtelník nenavštíví. Především díly první (Severní pól, Arktida, Špicberky, Skandinávie) a poslední (Antarktida) jsou dokonalé. ()

Reklama

Reklama