Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Pod seriálem devíti půlhodinových parodií z nejrůznějších prostředí a společenských vrstev britského impéria jsou podepsáni Michael Palin a Terry Jones, dva tvůrci ze slavné montypythonovské šestky. „Střihli" si jej mezi natáčením Monty Pythonů samotných a vzali si na mušku všechno směšné, absurdní či prostě jen zvláštní z britského způsobu života: školství, zkostnatělou aristokracii, vojáckou tupost, fotbalové fanouškovství, pseudohrdinství... Nic nezůstalo ušetřeno ostří jejich pera. Michael Palin sám tu pak ztělesnil řadu postav (v některých příbězích dokonce několik zároveň), které všechny v české verzi neodolatelným způsobem namluvil Oldřich Kaiser. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Lou_DLy 

všechny recenze uživatele

1. Tomkinsonova školní léta 4*; 2. Životní zkouška Erika Olthwaitea 5* (Erik je něco jako Fleischman z Ondříčkova Grandhotelu :); 3. Útěk ze Stalag Luft 112 B 5*; 4. Žáby překračují Andy 3*; 5. Vražda na zámku Moorstones 5*; 6. Pařát a jeho kletba 3* ; 8. Whinfreyho poslední případ 4*; 9. Zlatý Gordon *3* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po jednom: 1.Tumkinsonova školní léta mě opravdu hodně pobavila... Michael Palin tu nemá chybu a celkově i s dnešní "znalostí" třeba Harryho Pottera pobaví ještě více než dřív.5*... 2. Erik Olthwaitea byl nejslabší z celé šestice, i když i zde se pár výjimečných vtípků našlo ("Vstaňte!"-"Já už stojím..."). 3*... 3. Stalag Luft 112 B - sranda ve znamení velkého útěku, ale stále tomu něco chybělo. 4*...4.Andy a jeho žáby nedokňukali tak daleko, jak mohli. 3*...5. Moorstones a návštěva nejzábavnějšího anglického hrabství, které jsem v posledních letech viděl. 5* 6. Pařát a hororové zavzpomínání ve znamená slabších 4*. Celkově: Zatím zábavné, i když dost nevyrovnané. Bohužel právě některá témata nedokáží unést 30 minut dlouhou stopáž. ()

Reklama

Vault_13 

všechny recenze uživatele

...školní levhart, moc černý kapr načerno, "Co je to strýčku?" "To je morová hlíza chlapče!" a v češtině navíc perfektní O. Kaiser. Nesouhlasím s tím, že je to rozhodně slabší než Cirkus i když některé epizody v porovnání s jinými o něco slabší byly. Celkově ale seriál, který můžu vidět znova a znova. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu (který se nakonec ukázal jako nejslabší) jsem se rozhodoval mezi *** a ****, ale s dalšími už jsem takový problém neměl. Musím ovšem říct, že jsem si potřeboval zvyknout na Kaiserův (nic proti Oldovi) dabing. Humor Historek se sice taškařicím z Létajícího cirkusu nevyrovná, ale jeho stopa je více než znát a člověk má občas pocit, že sleduje nějaké vystřižené scény. Nejlepší část těžko vybrat - jednotlivé díly jsou totiž dost různorodé, ale vždycky roztomilé variace na špionážní thrillery, christieovskou detektivku, horory od Poa, válečné, dobrodružné filmy i gangsterky... Takže nakonec uděluji čtyři silné hvězdy.__P.S. John Cleese mě v dílu Zlatý Gordon rozesmál skoro k slzám - a ani s tím neměl moc práce. ()

mab 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů spolu s Jistě pane ministře/premiére a Černou zmijí. Osobně, ač jsem samozřejmě velký fanda Monty Pythonů, tyto povídky hodnotím víc než spíše nepovedené Cirkusy či filmy Jabberwocky/MeaningOfLife. I přes vysoké hodnocení se některé epizody příliš nepovedly, jiné ale byly skvělé, takže: (br)(br) 1. Tomkinsonova školní léta - 5* dokonale od začátku promyšlené, klasika MP pohledu(matka prostitutka apod.), ty usoplená ropucho, uši mi znovu přišili k hlavě, zde jmenovaní chlapci byli zastřeleni, marodka: žádné sténání po 22hod., moje matka vždycky říkala, že si Nansen musel něco šlehnout.... 2. Životní zkouška Erika Olthwaitea - 5* též dokonalý díl, není co mu vytknout, tu zlomenou lopatu bych reklamoval a kapra načerno nejedl! 3. Útěk ze Stalag Luft 112 B - 5* super nápad a super realizace, ti Němci byli uvěřitelní a hl. hrdinu jsem do konce držel palce a přál mu, aby toho větroně z ruliček toaletního papíru zhotovil o něco dřív. Naprosto dokonale pitoreskní scéna je, když utíká z německého zajateckého tábora a postřelí ho britský kolega. 4. Žáby překračují Andy - 2* nejslabší, nezaujalo vůbec ničím. 5. Vražda na zámku Moorstones - 2* , svým způsobem, hl. na začátku připomíná Erika Olthwaitea. 6. Pařát a jeho kletba - 3* slabé, hvězdička navíc je za strýce sběratele 7. Roger, příslušník vládnoucí třídy - 3* slabé, hvězdička navíc je za scénu s večeří a následnými sebevraždami. 8. Whinfreyho poslední případ - 5* prostě super, V Estonsku? Ano, kolik to dělá... Já jsem státník...ee.. je to stájník, pane, od koní, víte. 9. Zlatý Gordon - 2* nejslabší, nezaujalo vůbec ničím. Poznámka: první díl se jmenuje Tomkinsonova, nikoliv Tumkinsonova školní léta. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama