Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Pod seriálem devíti půlhodinových parodií z nejrůznějších prostředí a společenských vrstev britského impéria jsou podepsáni Michael Palin a Terry Jones, dva tvůrci ze slavné montypythonovské šestky. „Střihli" si jej mezi natáčením Monty Pythonů samotných a vzali si na mušku všechno směšné, absurdní či prostě jen zvláštní z britského způsobu života: školství, zkostnatělou aristokracii, vojáckou tupost, fotbalové fanouškovství, pseudohrdinství... Nic nezůstalo ušetřeno ostří jejich pera. Michael Palin sám tu pak ztělesnil řadu postav (v některých příbězích dokonce několik zároveň), které všechny v české verzi neodolatelným způsobem namluvil Oldřich Kaiser. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Davej 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu je při hodnocení třeba velice diferencovaný přístup, některé díly jsou skvělé a jiné jen průměrné. 4* dávám např. za díly s notorickým útěkářem, s asi nejnudnějším člověkem na světě, či s fanatickým fotbalovým fanouškem. Chtěl bych ještě vyzvednout velice kvalitní dabing Oldřicha Kaisera, který namluvil Palina tak, že jsem ho na první poslech nepoznal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V některých komentářích se objevují věty typu "Opět mě nezklamali" nebo "Létající cirkus byl lepší". Bylo by fajn upřesnit si, že ten, kdo nezklamal, nebyli Monty Pythoni, protože ta díla, kde se objeví nejméně dva bývalí Pythoni, jsou automaticky vydávána za kolektivní práci legendární šestky, i když se všeobecně neví, že tihle talentovaní tvůrci měli četné bokovky už v době společného působení a s výjimkou Grahama Chapmana dokázali úspěšně pokračovat v sólové práci, ke které běžně zvali jednotlivé kolegy ze skupiny. Nejinak tomu bylo i v případě Neskutečných historek, které jsou společným dílem Michaela Palina a Terryho Jonese. Ten se sice objevil pouze v prvním díle, ale jeho scénáristický rukopis historky silně ovlivnil. Narozdíl od dadaistických skečů bez pointy nebo anarchistického způsobu herectví z montypythonovských seriálů mají Neskutečné historky klasickou strukturu s pointou a příběhem, přičemž si utahují jednak z jednotlivých oblíbených žánrů, ať už jde o klukovské příběhy, horory, klasické detektivky, špionážní thrillery nebo adventury, zároveň ale parodují typické britské zvyky a poměry, jako je silné třídní rozdělení, snobství, britská výlučnost nebo láska k fotbalu. Opět se tam projevuje výjimečný smysl pro nadsázku, absurditu a zesměšňování "svatých" ikon a tradic. Pro mě perfektní záležitost, kde každý z jednotlivých dílů s výjimkou Zlatého Gordona, který se věnuje pro mě poněkud odtažitému fotbalu,můžu bez problémů ohodnotit pěti hvězdičkami. Michael Palin opět dokazuje, že je z celé šestice Monty Pythonů nejlepší herec. Celkový dojem: 95 %. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu (který se nakonec ukázal jako nejslabší) jsem se rozhodoval mezi *** a ****, ale s dalšími už jsem takový problém neměl. Musím ovšem říct, že jsem si potřeboval zvyknout na Kaiserův (nic proti Oldovi) dabing. Humor Historek se sice taškařicím z Létajícího cirkusu nevyrovná, ale jeho stopa je více než znát a člověk má občas pocit, že sleduje nějaké vystřižené scény. Nejlepší část těžko vybrat - jednotlivé díly jsou totiž dost různorodé, ale vždycky roztomilé variace na špionážní thrillery, christieovskou detektivku, horory od Poa, válečné, dobrodružné filmy i gangsterky... Takže nakonec uděluji čtyři silné hvězdy.__P.S. John Cleese mě v dílu Zlatý Gordon rozesmál skoro k slzám - a ani s tím neměl moc práce. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ostrovní, vždy tak trochu separatizovaná a sebestředná Anglie má velmi mnoho svých specifik a charakterových odlišností. Takhle výstižně až kongeniálně postižený a zparodovaný způsob uvažování, myšlení, bydlení, různých těch drobných denních rituálů, vzdělávání a vůbec anglického životního stylu, to jsem v jiném seriálu ani filmu tedy rozhodně ještě neviděl... (stojí za ním jistě i kořeny ústřední dvojice Michael Palin - Terry Jones v instituci zvané Létající cirkus Montyho Pythona) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, že mě to moc nebavilo. A bohužel to ani nebylo moc vtipný. Respektive možná by to bylo víc vtipný, kdyby to nebyl seriál, ale jen povídky na papíře. Líbilo se mi to zasazení všech příběhů do starší éry, ale všechno, co mělo zavánět humorem, byl takovej ten typickej dost suchej anglickej humor... Nechci srovnávat s kvalitou Montyho Pythona, to nemá cenu. Pravda ale je, že se mu to nevyrovná, heh... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama