Reklama

Reklama

Moji spolubydlící z pekla

(seriál)
  • Jižní Korea Taineun jiokida (více)

Epizody(10)

Nadějný autor detektivek zjistí, že se to v jeho novém domě jen hemží pochybnými sousedy, a začne se mu komplikovat život. (Netflix)

Recenze (13)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Geniální dílo inspirované Kafkou, nebo jednoduše nechutná, deset hodin trvající úchylárna s extrémně děsivými a nesnesitelnými postavami? Podle mě tak trochu obojí. Mám kolem sebe kamarády, kteří mi seriál doporučovali, ale i ty, kteří to kvůli silným nesympatiím vůči postavám po první epizodě vzdali. A není se čemu divit, ani u nás nebyl smích jednoho z "týmu" příliš oblíbený. Hlavního hrdinu obsadili dobře, ale mám pocit, že většinu slávy si pro sebe urval Lee Dong-wook. U něho nejsem na tuhle polohu ani trochu zvyklá, ale sedla mu mimořádně a já se obávám, že ho teď chvíli nebudu schopná správně konzumovat v normálnějších rolích. Skvělý nápad, ale stejně jsem ráda, že už to mám za sebou. Kdo viděl, možná chápe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bože, ako mi nesmierne chýbala táto "JuhoKórejská" tvorba. Tie ich námety a všetko okolo toho s tým spojené. Naposledy solídna zábava v podobe "Agui Maeumeul Ilgneun Jadeul" ala "Mindhunter", a teraz temný "(ne)Hotel-(ne)Motel" s indivíduami ala Danko, Matovič či Remišová, no proste excelentní susedia na pohľadanie. Na IMDb je seriál zaradený do horor žánru, no nedajte sa zmiasť, je tam buď omylom, alebo pre slepú reklamu aby nalákal, pričom takmer žiadne prvky tohto žánru ala gore a podobne - neponúka. Každopádne, ako nápaditý thriller s miestami veľmi pochmúrnou atmosférou, kedy človek tak nejak netuší akým smerom sa bude samotný dej uberať, je tento pokus viac než solídna voľba. Dej sa prevažne odohráva v "skvostnom" hotely s kadejakými retardmi či fakt podivnými osôbkami, pričom "ofkórs", nechýba postava sériového vraha. Prvé epizódy veľmi slušne navnadia, seriál vyslovene baví, no a i keď odstupom času akoby začal strácať dych, priemerné hodnotenie by bolo zrejme predsa len krivdou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mladík sa z vidieka prisťahuje do veľkomesta, aby niečo dokázal. Keďže má hlboko do vrecka, tak sa ubytuje v odľahlej ubytovni a to bola jeho zásadná životná chyba, pretože v ubytovni má svoje hniezdo skupinka pošahancov, psychopatov, vrahov a kanibalov. Proste výkvet spoločnosti a chlapcovi pôjde o život. Každý z tých magorov je celkom zaujímavý a niektorý z nich aj vtipný unikát. V centre deja je ale podivný vzťah medzi najnebezpečnejším hlavným magorom a ústredným hrdinom, ktorý mi pripomínal vzťah seriálového Hannibala a Willa Grahama. Aké má s ním v skutočnosti plány si bude hovoriť veľa divákov. Ja som ich odhalil na konci druhého dielu, takže buď som génius, alebo to zase až tak geniálne napísané nie je. No a samotná cesta hlavného hrdinu k pointe je zvládnutá priemerne pútavo. Najviac ma bavili diely uprostred seriálu, ktoré boli fakt napínavé. Úvod seriálu je príliš divný a záver vrátane finálneho dielu totálne WTF a jednanie postáv v ňom do odhalenia pointy nedáva zmysel. A aj po ňom tam je viac dier jak v ementály. Na Kórejské pomery nie je seriál tak neznesiteľne naťahovaný jak majú vo zvyku. Môže za to polovičný počet dielov. Ale aj tak by som seriál ešte o 2-3 výplňové diely skrátil. A úplne najlepšie by bolo, keby ten námet spracovali ako celovečerný film. Vďaka čomu by snáď odpadol najväčší nedostatok tohto seriálu. A to je cenzúra. V seriály nie že je nulové násilie. Ale jeho zobrazenie dosahuje záporné hodnoty. Jak to? Nielenže sa všetko to zabíjanie odohráva mimo kameru, prípadne keď už kamera úplne neuhne, tak je obraz rozmazaný, ale ešte aj blbé nože sú rozmazané. Následkom je napríklad komická scéna v ktorej si ide vrah do kuchyne po nôž a zo štyroch vysiacich vyberie ten jediný rozmazaný. Ostatné s ktorými zabíjať nejde, normálne vidno. Ja síce gore scény už príliš nemusím, ale ešte viac ma vie nasrať, keď natočia látku, ktorá si ich vyžaduje, s detským ratingom. Takže celkovo to je len mierny nadpriemer. 6/10. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela povedený.. Hned ze startu to přes diváka přehodí tak těžkou atmosféru, plnou nechutných charakterů a disturbing scén, že se člověk k druhému dílu musí kapku přemlouvat.. Ten prvotní šok ale hned s druhým-třetím dílem opadne a namísto jakýchsi samoúčelností divák sleduje poměrně napínavý a chytlavý krimi-thriller, který teprve až v úplném finishi (díky dost přiblblému a předvídatelnému twistu) sklouzne do jakéhosi žánrového klišé. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa žaner gore nenachádza v škatuľke mojich obľúbených, kvality sérii Strangers from Hell treba uznať. Kórejskí herci majú špeciálny talent (alebo sa to učia na škole?). Pri hraní pôsobia často prehnane teatrálne. Avšak ak do toho zahrajú jednu-dve realistické pózy vo vážnej scéne, pôsobí to neskutočne vierohodne. Práve z toho seriál ťaži najviac. Zápletka ušla, záver bol ukážkový. Kto sa pustil do prvých epizód, určite odporúčam vydržať do konca. Seriál nie je top, ale pre určité kľúčove aspekty si odomňa vyslúžil maximálne možne hodnotenie. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Jak bych měla tohle dílo popsat, aby to nevyznělo blbě? Přemýšlím, zda je vhodný výraz "líbilo se mi to", nebo "byla jsem z toho odvařená, jak už dlouho z ničeho!"... protože upřímně... když tohle napíšu, připadám si docela úchylně... a trochu psychopatisticky... vždyť tohle se mi přece ani líbit nemohlo... ne?! :-D :-D No... každopádně vestoje tleskám hercům, to dokonalé ztvárnění psychických změn! Seriál je ponurý a do jisté doby působil dost tíživě na moji psychiku, popsala bych to jako takový stav, že víte, že je něco děsně špatně a že ve vzduchu visí zlo, odporné zlo... ale to zlo nemá jasnou podobu, takže nevíte, odkud co čekat... v podstatě to vlastně víte skoro se stoprocentní jistotou, přesto se zlo úplně nezhmotnilo před vašima očima - vím všechno, ale v podstatě nevím nic. Aspoň na mě to takhle nějak působilo, teprve až ve chvíli, kdy se zlo jasně "zhmotnilo", si moje psychika docela ulevila a seriál mi přišel více jako krimi.Tenhle seriál bych doporučila všema deseti... ovšem... chce to silný žaludek! ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Hahahaha! Nevedela som sa rozhodnúť, či ho mám ľutovať, alebo tresnúť ho po hlave. Cvoci, úchyláci a debili sú všade, ale asi nie až v takej koncentrácii. Zvlášť, keď ide o susedov, aj o kolegov, a na kamošov a rodinu sa spoľahnúť nedá. Veta: "Keď niekomu stále hovoria, že si blázon, tak sa ním naozaj staneš," je obmena vety z Kafkovho románu Proces - "Keď ti neustále všetci hovoria, že si vinný, tak tomu začneš veriť." Myslím, že tam zubár (moja najobľúbenejšia postava) čítal aj knihu Premena od Kafku, ale nie som si istá. Na druhej strane, miestami to pôsobilo ako naivné divadlo, ale myslím, že priveľká afektovanosť, alebo naopak prázdny výraz, sú aj časťou Kórejskej kultúry. Chechtajúci sa debili a úchyláci s nožom ma síce pobavili, ale napokon to až také peklo nebolo. Pripomínalo mi to niečo medzi Twin Peaks a U Zlatej rukavičky. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Panejo, tohle byla lahůdka! Něco tak nechutného a zároveň zajímavého a v podstatě i zábavného aby jeden pohledal.. Ty úchylné postavy a krásná ukázka, jak snadno mohou okolnosti změnit obyčejného člověka.. Asi jsem taky úchyl, ale já si to neskutečně užívala, i když se mi chvílemi dělalo špatně. Jediné, co se mi moc nelíbí, je, že příští týden musím k zubaři.. ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Temné, úzkostné, úchylné, morbidní. Těžkotonážní. Odpudivé. Zaleze za nehty a vrtá hlavou. I já jako divák se po shlédnutí téhle fantasmagorické, velmi dobře napsané eskapády přistihla při myšlence, zda jsem stále ještě normální. ()

safiyuki 

všechny recenze uživatele

Série, na kterou dlouho nezapomenu. Osobně tenhle žánr nemusím, ale překvapivě mě zaujal a řekla bych, že i dost těžce poznamenal. Něco tak šíleného jsem snad ještě neviděla! Nad posledním dílem jsem dlouho přemýšlela a přiznám se, že jiný konec tam snad ani být nemůže. Co se týče hereckého obsazení tak za mě spokojenost. Nikoho bych neměnila, až možná na Lee Dong Wook, toho znám z jiných žánrů, tak asi proto. Hudba do děje pasovala. Takže suma sumárum 5* ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Dejový zvrat na konci seriálu zvyšuje moje hodnotenie. Detektívny horor sa rozvíjal pomaly, ale zato ma stiahol do deja a temného napätia. Bolo to uveriteľne strašidelné. Záver už menej , ale práve ten pridáva psychologickú hodnotu a  robí z neho výborné dielo. P.S. Po zhliadnutí tohto seriálu nemám problém s návštevou u svojho zubára. Nemá síce taký očarujúci úsmev, ale aspoň sa ho nebojím. ()

Nam.94 

všechny recenze uživatele

Dobrá psychárna s úžasným napětím ale hluchymi místy.  Producenti se spolehli na napětí,  děsivě vypadající postavy a strašidelnou ubytovnu tak moc, že se kompletně vykašlali na všechno okolo. Dialogy postav byly slabé,  nikdo tam nebyl nijak zvlášť dobře napsán a hlavnímu hrdinovi ani nemáte důvod fandit. Činy nebyly nijak zvlášť kruté a cenzura nožů či seker při jakékoliv akční scéně tomu pouze přidávala na absurditě. Chvilkama jsem si nemohla pomoct a scény mi přišli spíše absurdní a komické než psychopatické a kruté. Užila jsem si výkon policistky která od začátku do konce měla tempo, byla odhodláná a nebála se něco dělat. Poté se mi ještě líbil rapper,  bylo zajímavé jak ho na začátku představili jako lháře který si půjčil nabíječku i přesto,  že jednu měl, a diváky nechali v napětí,  zda bude záporákem nebo kladným charakterem. To je ale tak nějak všechno,  zaporaci byli většinu času spíše cringe a hrdina byl nemastný neslaný. Nebýt ubytovny která působila dost nekomfortně a nedávala tomu celou dobu to napětí tak je to dost propadák. Asi bych si to už nepustila, koukala jsem v 2× rychlosti a i tak jsem musela přetáčet protože hluchá místa si i přes dvojnásobnou rychlost nedala snést.  Jediný důvod proč na to koukat jsou asi ti dva hlavní herci který se děcka na tiktoku rozhodly shipovat (já osobně tam teda žádnou chemii neviděla,  jeden byl psychopat který byl posedlý druhým mužem, a druhý muž byl usran který se ho celou dobu bál, třásl se v jeho přítomnosti a všude o něm říkal,  jak je děsivý) ()

Reklama

Reklama