Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 2
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (636)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem to nečekal, ale opravdu lituju toho, že nemůžu dát vyšší hodnocení. Tohle jen jeden z mála příkladů, kdy je film jelpší než kniha, která je více banální a připomíná spotřební literaturu, snímek ty současné, pořád stejné a odnikud nikam se potácející české filmy moc nepřipomíná. Má postavy, co nepřipomínají karikatury, děj, který někam směřuje, únosný humor a hlavně díky vynikajícím hercům (Hofmann, Švehlík), vyniknou i vážné situace, čehož se v knize nedočkáte. Kdyby film byl o chloupek lepší a neměl určité okamžiky, které připomínají výše zmiňované spotřební komedie a hrubě se odklánějí od knižní předlohy (Šampónův poslední úkol), mohl by Patrik Hartl, kterému jsem po skoro desetileté režisérské pauze moc nevěřil, být spokojen mnohem více. 70%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

S panem Hartlem nemám žádné zkušenosti, takže mě omluvte. Knihu jsem nečetl. Na to jak mi všichni velmi film doporučovali, tak jsem čekal, že to bude aspoň čtyřhvězdičková záležitost. Což podle mě není, ale rozhodně nelituji investovaného času. Česká komedie o čtyřech kamarádech, kteří si dřív představovali život jinak. Každý bojuje se svými démony a každý hlavně bojuje jinak. Film docela hezky ukazuje jak rychlá, zmatená a divná je dnes doba. Taky o miskomunikaci, cílech, hodnotách a samozřejmě vztazích. Čekal bych více "úkolů", aby byl film více jako komedie a méně jako drama. Přesto jsem se bavil a mohu film pochválit hlavně za obsazení. Čermákovi přicházím pomalu na chuť, Švěhlík je neodolatelný jako vždy, ale nejlepší je opět Hofmann. Po Známí neznámí (2021), další fantasticky zahraná role. Hofmann začíná být jedním nejlepších českých herců současnosti. Jen ten konec je teda dost temný. Ale k vyznení filmu to asi patří. (65 %) ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V posledních dvou dnech jsem kromě tohohle filmu viděla taky Bábovky. A ty mě tak nějak přinutily přidat Prvokovi a spol. hvězdičku navíc, protože ten rozdíl je prostě obrovskej. Fajn, občas mě ten humor míjel, ale jinak jsem si to vcelku užila. Dobrá parta, charismatickej Hofmann... klidně si to dám zas a znovu a těším se na další Patrikův počin. Víc než na ten knižní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Asi nejlíp moje podstatné výtky vystihuje komentář Idego. Pro mne je tenhle film chameleonem, který se tváří na oko jako komedie, ale je to jen a jen neředěná depka, dokonce s tragickým koncem. Protože do komedie se smrt jedné  z hlavních postav prostě nehodí. (A neberu to jako spoiler, o tom tady píše kdekdo.) Je to asi podobné, jako kdyby v detektivce podle Agathy Christie přistáli mimozemšťané. Také mi vadí naprostá plochost charakterů ženských postav - manželka je mašina na rození dcer, kterou první problém odrovná tak, že skončí v nemocnici, ostatním holkám jde jen o sex, snad jedině maminka policajta je nějakým způsobem zajímavá. Spousta linií není dořešena. Jak to skončilo s tou IT firmou? Co chudák ta holka, co má s rejžou syna? Ti dva se po její nevěře usmíří, nebo ne? Polda jde za tlustou sestřičkou ze zoufalství, nebo ne? Jak dopadly reklamy? Vymaní se polda z vlivu matky? Dost se bojím, aby se nechystal druhý díl. Vlastně ty postavy se za celý film odnikud nikam nepohnou - polda bude pořád bydlet u mámy, ajťák pořád nebude vědět, jestli své ženě může věřit, dlouhán bude mít doma čtyři dcery a pořád malý plat, jen rejžova postava vypadala, že prožije nějaký přerod, ale to se asi panu autorovi kdovíproč nehodilo do krámu. Oceňuju slušnou kameru, lokace a střih. Vadí mi opět snaha dělat humor z chlapů převlečených za ženské  viz Láska na špičkách. Ha ha ha. Takže depresivní film s mimikry komedie, který depresivně začne, pokračuje a skončí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dobrých českých komedií je jako šafránu. Povětšinou člověk narazí na nějakou píčovinu, kde Langmajer prošťouchává dírky. Tato komedie rozhodně nepřichází s jakkoli invenčním nápadem. Nicméně ji zachraňuje kvartet vtipně napsaných postav, které jsou navíc z většiny dobře zahrané. Je úplně jasné, že žádný divák po měsíci nedovede říct, o čem to vlastně bylo. Zásadně tomu schází nějaký zapamatování hodný moment. Nějak vám to všechno u sledování ale moc nevadí, protože se jedná o vtipnou komedii s velmi příjemným spádem, která moc nenudí. A více asi od podobného snímku nikdo ani nečeká. [70 %] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Hrnek z reklamy na zeleninovou polévku měl 4,5 m na výšku. (UNK.Cory)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama