Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1970 se v Londýně konala soutěž Miss World. Ta byla ve své době nejsledovanější televizní show světa s více než 100 miliony diváků. Moderoval ji legendární britský komik Bob Hope (Greg Kinnear). Miss World 1970 ale rozhodně neprobíhala hladce a ze soutěže se stala doslova divoká jízda. Rozhodnutí organizátorů povolit účast dvěma ženám z Jihoafrické republiky vzbudilo kontroverzi a napětí již před začátkem. Ale skutečný rozruch měl teprve přijít. Jeho epicentrem se stala feministická aktivistka Sally Alexander (Keira Knightley), členka nově vzniklého Hnutí za práva žen. Emancipované dámy prohlašovaly, že soutěže krásy dehonestují a ponižují ženy. A to se rozhodly dát najevo v přímém přenosu. Na diváky celosvětového živého vysílání tehdy čekala víc než jen jedna senzace… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

57%? Určitě ne. Myslím, že 70% neurazí. Film podle skutečné události není ani nijak humorný, podstatné je, že není ani depresivní. V podstatě sleduje dvě dějové linky: skupinu "anarchistek" bojujících za ženská práva a skupinu adeptek na Miss World 1970, kterým (v této době) může úspěch změnit jejich dosavadní nelehký život. Dále zde lehce naťukává situace, kde aktivistky bojují proti vystavování ženskosti na veřejnosti, ale v potřebách života se bez ní také neobejdou. A Keira je zde dobrá volba. Příjemný a nenáročný film na večer v utlumené době. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Po traileru jsem čekal hodně komedii a trochu vloupačku, ale nedostalo se mi ani jednoho. Žánrově zůstane rodinně-přátelská atmosféra a tematicky pak pár správných společenských či rasových hodnot. S těmi sice plně souzním, ale přicházejí v době, kdy je podobných filmových sdělení na každém kroku plno. Tady se ničím neodlišují, nikam nevystupují a s ústřední missí linkou se většinu času i míjejí. Je to škoda, protože ve vedlejších rolích vznešených zralých dam se objevuje čiré britské zlato. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto je námet čisto hodný na drámu, no rozhodne tá snaha do toho za každú cenu tlačiť komédiu bola kontraproduktívna a zbytočná. Našťastie tam ten závan komédie bol len minimálny, a typicky britský (takže len suchý humor). Čo sa týka filmu, vôbec som netušil, kam to celé smeruje a že akurát Miss World 1970 bol takýto obrovský milník v boji za práva žien. Táto historická udalosť si určite zaslúžila filmové spracovanie, aj keď asi o kus lepšie! Toto mi prišlo v mnohých ohľadoch dejovo nevýrazné a viacmenej priemerné. Hoci tá línia zo zákulisia Miss ma bavila určite oveľa viac ako prípravy feministického odporu. No ako bolo vo filme povedané, londýnske feministky si nemohli vybrať lepší spôsob ako na seba upozorniť, keďže tento program sledovala obrovská masa ľudí po celom svete (dnes je už verejný záujem o takéto súťaže výrazne menší). A hodnotenie? 3* sú tak akurát. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ten film má obrovskou výhodu v tom, že má Keiru Knightley....Jinak si myslím, že by bohužel upadl v zapomnění...Za mě hezky po anglicku natočeno, situace, která se odehrála přímo v UK a pokud budete opravdu "naslouchat" filmu, pochopíte, že je v tom ukryté nesmírně důležité téma, které je stále bohužel aktuální...a to nemluvím jen o kráse, ale třeba i o rozdílu ve mzdě muže a ženy.... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Musel bych si přestat vážit sám sebe, kdybych této populisticky-trendové podívané dal víc než jednu *, a tu dávám ještě  jen za poměrně působivě podanou dobovou atmosféru a povedený vizuál, jinak ale nemám jediný důvod hodnotit jakkoliv lépe, a to ani nemluvě o tom, že nebýt všech těch současných hnutí „kdekoliv a za cokoliv“, tak jsem přesvědčen, že tento snímek ani nevznikl, jelikož ačkoliv je, jak tvůrci uvádějí, natočen dle skutečných událostí, tak nejde o příběh zrovna dvakrát zajímavý, výrazný, prostě filmování hodný, ale máme tu Me Too, tak proč nevytáhnout i třeba takovouto zaprášenou báchorku, že? Každopádně, když pominu tento fakt a zaměřím se opravdu jen na filmovou kvalitu snímku, tak je to jedna velká nuda, zápletka je kostrbatá, nevýrazně zpracovaná, nic tu nefunguje, ani humor, ani emoce, ani dramatické situace, veškeré postavy jsou navíc vyloženě nesympatické, odtažité, a je mi to moc líto především kvůli mému zlatíčku Keiře Knightley, která se tu společně s ostatníma tak zbytečně ztrapňovala. Problémissky zkrátka není film, který by stál za jakoukoliv pozornost, slabý příběh, slabé zpracování, jen spousta nezábavných, prvoplánovitých dialogů, strašně okatě poukazujících na něco, co nikoho normálního v podstatě ale ani nezajímá. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama