Reklama

Reklama

Rytíři z Houstonu

(seriál)
  • USA Houston Knights
USA, (1987–1988), 24 h 47 min (Minutáž: 46–92 min)

Hrají:

Michael Paré, Michael Beck, Robyn Douglass, John Hancock, James Crittenden, Nancy Everhard, Frances Bay, Margaret Blye, Anthony De Longis, Al Sapienza (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Americký krimiseriál televize CBS, který v premiéře běžel od 11. 3. 1987 do 7. 6. 1988 a měl 31 dílů. Odehrává se, jak je patrné z názvu, v Houstonu. Jde o klasický buddy seriál, kdy polda z Chicaga Joey LaFiamma (Michael Paré) při akci zastřelí prominentního gangstera a je na něj vypsána odměna. Proto ho policie uklidí do Texasu. Zde je mu přidělen partner Levon Lundy (Michael Beck), jenž se stylizuje do role Texas Rangera. Seriál sleduje jejich postupné sbližování a řešení jednotlivých případů. Oba policisté mají své noční můry. Joeymu byl zabit policejní parťák, Levonova manželka zemřela při atentátu určeném jemu. (p.a.douch)

(více)

Recenze uživatele pakobylka k tomuto seriálu (2)

Rytíři z Houstonu (1987) 

Těžká nostalgie + vzpomínky na krátkou, ale svým způsobem roztomilou éru rychlodabingu záhy po roce 1989. Už ani nevím, že kanál, který tenhle seriál tenkrát vysílal, se jmenoval OK3. Zato si docela přesně vybavuji, že jeho pravidelné sledování (včetně repríz) bylo pro mě zcela zásadní. Krimi dle osvědčeného receptu: dva hlavní hrdinové = dvě naprosto rozdílné osobnosti - ale „Rytíři“ měli ještě něco navíc. Pokud si vzpomínám, jednotlivé díly řešily různé morální otázky a problémy, na které zákony jaksi nestačily nebo se kterými nepočítaly. Asi nejvíc mi v hlavě utkvěla epizoda, která se týkala AIDS. Nevím, možná jsou 4* nadhodnocené, ale v tomhle případě to vezmi čert ! Michaeli a Michaeli, chtěla bych Vás ještě někdy vidět !!! ()

Mirrors (1987) (S01E01) 

Úvodní film k seriálu, který jsem milovala a který si snad ani nedokážu představit bez českého rychlodabingu, neodmyslitelně spojeného s počátky naší první komerční televizní stanice ... "Rytíři z Houstonu" nějak strašně rychle upadli v zapomnění - možná právě proto, že nebyli dabovaní standardně - a kdoví, jestli je někdy někdo vzkřísí. Stála bych o ně, dokonce bych chtěla slyšet i tehdejší zvukovou stopu, která měla své neopakovatelné kouzlo ... Jenomže ta doba už je nenávratně pryč - včetně mnoha svých stop, nejenom zvukových. ()

Reklama

Reklama