Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trabantí expedice objevuje Nové Dillí, hlavní město Indie, smogu, troubení a zmatku. Místo, kterému se chtěli vyhnout. Ale pak přijde pozvání na Velvyslanectví České a Slovenské republiky. A to se neodmítá. Všichni se ovšem už těší do hor, kde po předchozích dvou měsících putování v největších vedrech mohou konečně oslavovat špatné počasí. Vedoucího expedice Dana navíc zvlášť těší poznání, že indické lesy v horách, kterými projíždějí, mu připomínají Boubín. Expedice směřuje do Dharamsaly, sídla duchovního vůdce Tibetu, 14.tibetského dalajlámy. A následně do divokého krásného Kašmíru. Z textových zpráv s polským členem posádky Radkem vyplývá, že se aktuálně k výpravě nepřipojí. Tentokrát s ohledem na dilema, zda dřív zařizovat požadované vízum nebo letenky. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dillí - hlavné mesto smogu a smradu. Mimoriadne zaujímavá epizóda, navštívili skutočne zaujímavé miesta, budhistický chrám, kde je násobne viac turistov ako mníchov a záchod s najlepším výhľadom, a smerujú do hôr. Skutočných hôr. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Indie je mega zajímavá země mnoha miliónů barev, chutí a lidí, takže jsem rád, že se do ní kluci po rychloprojížďce Nepálu zase dostali. Moc hezky se na to celé kouká. Ať už se jedná o chlastačku na ambasádě, nebo nechutný smog v hlavním městě. Nejvíce mě osobně dostala návštěva Tibetu, který mám nakoukaný z různých dokumentů. Nehezký osud nádherné kultury sežranou rozmachem čínského průmyslu, kde už se z tamní kultury prakticky stala pouhá turistická atrakce, což je obrovská škoda. Každopádně záchodový výhled zde mají bezkonkurenční a už jen ten je důvodem pro návštěvu. Hodně nebušená a zajímavá epizoda. Jsme v půlce a krásně se to celé rozjelo. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jedna z nejzajímavějších a nejlepších epizod série. Zajímavá návštěva panelákovitého buffhistického chrámu, projížďka evropsky laděným pohořím a třešnička ve formě náhlého eskortu armádou. Líbilo, bavilo! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama