Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trabantí expedice objevuje Nové Dillí, hlavní město Indie, smogu, troubení a zmatku. Místo, kterému se chtěli vyhnout. Ale pak přijde pozvání na Velvyslanectví České a Slovenské republiky. A to se neodmítá. Všichni se ovšem už těší do hor, kde po předchozích dvou měsících putování v největších vedrech mohou konečně oslavovat špatné počasí. Vedoucího expedice Dana navíc zvlášť těší poznání, že indické lesy v horách, kterými projíždějí, mu připomínají Boubín. Expedice směřuje do Dharamsaly, sídla duchovního vůdce Tibetu, 14.tibetského dalajlámy. A následně do divokého krásného Kašmíru. Z textových zpráv s polským členem posádky Radkem vyplývá, že se aktuálně k výpravě nepřipojí. Tentokrát s ohledem na dilema, zda dřív zařizovat požadované vízum nebo letenky. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Indie je mega zajímavá země mnoha miliónů barev, chutí a lidí, takže jsem rád, že se do ní kluci po rychloprojížďce Nepálu zase dostali. Moc hezky se na to celé kouká. Ať už se jedná o chlastačku na ambasádě, nebo nechutný smog v hlavním městě. Nejvíce mě osobně dostala návštěva Tibetu, který mám nakoukaný z různých dokumentů. Nehezký osud nádherné kultury sežranou rozmachem čínského průmyslu, kde už se z tamní kultury prakticky stala pouhá turistická atrakce, což je obrovská škoda. Každopádně záchodový výhled zde mají bezkonkurenční a už jen ten je důvodem pro návštěvu. Hodně nebušená a zajímavá epizoda. Jsme v půlce a krásně se to celé rozjelo. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jedna z nejzajímavějších a nejlepších epizod série. Zajímavá návštěva panelákovitého buffhistického chrámu, projížďka evropsky laděným pohořím a třešnička ve formě náhlého eskortu armádou. Líbilo, bavilo! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dillí - hlavné mesto smogu a smradu. Mimoriadne zaujímavá epizóda, navštívili skutočne zaujímavé miesta, budhistický chrám, kde je násobne viac turistov ako mníchov a záchod s najlepším výhľadom, a smerujú do hôr. Skutočných hôr. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Indie je zásluhou své gigantické rozlohy jednou z nejrozmanitějších zemí světa a zrovna na odysee žluté výpravy je to hodně poznat. Člověk si ani není jistý, zda ho láká tenhle kus světa navštívit. ()

Reklama

Reklama