Reklama

Reklama

Kiwiland

(seriál)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Dobrodružství Karolíny na její cestě napříč Novým Zélandem a co zažila při objevování pěti různých tváří tohoto okouzlujícího souostroví... Karolína Kočí je novinářka, moderátorka, ale také vášnivá cestovatelka a kronikářka. V pětidílném cyklu procestuje Nový Zéland – vzdálenou zemi, která je nejen nádherná a v každém svém záhybu romantická, ale umí být také tvrdá, svým cestovatelům nedává nic zadarmo. Karolína celý Zéland projezdí autem, na lodi i pěšky, aby si splnila pětici snů: doufá, že pozná původní obyvatele, nefalšované Maory. Chce se setkat i s novozélandskými osadníky, kteří zemi připojili k území Jejího Veličenstva, ale i k těm, kteří dodnes chovají na ostrovech ovce nebo pěstují víno a další plodiny. Půjde po stopách horníků, zlatokopů a dalších dobrodruhů, kteří na Zélandu snili o tom, že pohádkově zbohatnou. Doufá, že potká živé delfíny a jiné čtyřnohé obyvatele. Ovšem má i v úmyslu najít unikátní místa, kde se na Zélandu v minulosti natáčely ty nejslavnější filmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milý dokument o holce, která nechala kancelářské práce a vypravila se na Nový Zéland, aby zde poznala rozdílný způsob života a pozdravila pár našinců. Na druhou stranu, co si budeme povídat, kdyby se v podobném dokumentu nemluvilo, Nový Zéland by si klidně vystačil i se samotnými záběry na krajinu a při jejich sledování by se jednoduše tajil dech. Možná mi občas neseděl lehce naivní náhled hlavní představitelky, ale zase to bylo osobité a své. Dokoukal jsem to ve výsledku s chutí a osobně se mi nejvíce líbil díl o Filmařích. Nadšení hlavní představitelky pro filmy mi udělalo vysloveně radost. Snad se ten ptáček kiwi povede příště :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Holka z Prahy se letí nechat natáčet na Zéland a promočený peněžence u toho říká dobrodružství. Asi je to nakonec vážně jenom moje mínus, že se musím v dnešní záplavě probrat deseti zbytečnostma, abych narazil na něco, co má smysluplnej obsah a přínos. Tohle by bylo príma pustit tak možná na maturáku, když má kapela pauzu na večeři. ()

Reklama

Reklama