Reklama

Reklama

Krásné živé památky

(seriál)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Příběhy památek, krajiny i lidí, kteří něčemu, co kdysi bylo krásné, dali znovu křídla... V České republice se nachází více než čtyřicet tisíc nemovitých památek. Mnohé z nich desítky let chátraly, mnohé jsou stále ve špatném technickém stavu. Tisíce z těchto památek se ale podařilo zachránit a vrátit jim, buď zcela, nebo alespoň z části, jejich původní krásu, význam a smysl. Každá taková úspěšná rekonstrukce v sobě ukrývá svůj příběh. Za těmito památkami a lidmi, kteří si ji hýčkají ve svém srdci, se vypravíme s Miroslavem Vladykou. Vždy se bude jednat o památky, které ožily díky pomoci konkrétních lidí bez pomoci úřadů nebo státu. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

mira007 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobrý civilní moderátor Vladyka, který provází po památkách, které opravují soukromí nadšenci a musím tomu přiznat punc příjemné zajímavosti jako takový malý cestopis a oslava lidského nadšení. Škoda, že to není formou časosběrného dokumentu, který by ukázal počátek a konec oprav jednotlivých budov, ale zkuste natočit třicetiletý dokument, to dokáže snad jen Sommerová. ()

Ivan68 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál, určite by som dal viac hviezdičiek, len 3 som dal kvôli neuveriteľne rušivej hudbe. Škoda... ()

pajkir 

všechny recenze uživatele

Sympatickej průvodce Míra Vladyka a zajímavě a příjemně uchopenej formát pořadu o památkách a lidech, kteří je zachraňují ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama