Reklama

Reklama

Krásné živé památky

(seriál)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Příběhy památek, krajiny i lidí, kteří něčemu, co kdysi bylo krásné, dali znovu křídla... V České republice se nachází více než čtyřicet tisíc nemovitých památek. Mnohé z nich desítky let chátraly, mnohé jsou stále ve špatném technickém stavu. Tisíce z těchto památek se ale podařilo zachránit a vrátit jim, buď zcela, nebo alespoň z části, jejich původní krásu, význam a smysl. Každá taková úspěšná rekonstrukce v sobě ukrývá svůj příběh. Za těmito památkami a lidmi, kteří si ji hýčkají ve svém srdci, se vypravíme s Miroslavem Vladykou. Vždy se bude jednat o památky, které ožily díky pomoci konkrétních lidí bez pomoci úřadů nebo státu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (10)

Na konci světa (2019) (E02) 

Mám v oblasti na kole nebo pěšky prochozené většinu turistických stezek , ale kromě slavné Tančírny, kde jsem dobrovolničil na víkendu pojednávané památky neznám. Vytvoření komunitního života je velmi záslužné. O kultovním festiválku v Pelhřimovech jsem slyšel, ale v létě jsem se nevešel do auta k lidem, kteří tam přes pandemii Koronaviru jeli. https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11804223100-krasne-zive-pamatky/417235100151005-na-konci-sveta ()

Liberecký kraj (2019) (E03) 

Kraj znám turisticky velmi dobře, ale tyto zajímavosti ne. Bílý potok pod Smrkem je překrásné, zapadlé místo. Kousek přes hranice v Polsku je bývalá zastávka , nádraží drah a každý rok zde můžete jako dobrovolník připravovat kulturně hudební alternativní festival Zastávka, kterého se účastní dva tisíce lidí. Ve Vratislavicích bývaly velké natřískané discopárty do pěti ráno. Před příchodem online generace. Díl je zde: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11804223100-krasne-zive-pamatky/417235100151006-liberecky-kraj ()

Reklama

Reklama