Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edwina Cutwater je nechutně bohatá, ale také na smrt nemocná žena. Protože cítí, že konec je blízko, svolí k mimořádné operaci, která umožní její duši přechod do těla mladší a zdravé ženy. Tibetská medicína ale není neomylná a díky nešťastné shodě náhod se duše zatrpklé milionářky dostane do těla osoby, kterou nenávidí snad nejvíc na světě. Totiž do jejího právníka. Jeho vědomí však hodlá o drahocenný prostor bojovat a tak obě duše ovládají tělo po svém, což má nepopsatelný vliv na život hlavního hrdiny a jeho okolí. Ale jak už to tak bývá, postupem času se ti dva spolu naučí vycházet a kdo ví, možná mezi nimi vzklíčí i něco silnějšího. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tady byla absurdita, skvělý humor a neodolatelný herecký projev Steve Martina dovedeny skorem k dokonalosti... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $36,403,064Tržby Celosvetovo $39,748,064║ Začiatok bol kostrbatý ale potom ak sa dostane k slovu Steve Martin a jeho kyksi s v ňom prevtelenou milionárkou, kde si telo musia deliť pol na pol, ma slušnú tendenciu zábavnosti, nie to nič veľkolepé ale ako oddychovka to postačí. /60%/ ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Primitivní a trapný americký humor, Steve Martin mi jako herec nikdy moc nesedl, bohužel ani jednou jsem se nezasmál a spíš se nudil, stará vyčpělá konzerva, která dnes už tolik neohromí. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Poslední z řady ulítlých komedií dvojky Martin-Reiner, tentokrát o muži, který se o své tělo musí dělit s nesnesitelnou ženskou. Hlavním důvodem k vidění téhle taškařice je samozřejmě Martin v divokých letech, který do své kreace zapojuje snad všechny části těla - ksicht, oči, obočí, ruce, nohy, vlasy... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zabavně trhlé a hravé, s řadou úsměvných momentů, několika úlety směrem k trapnosti a neuvěřitelnými pohybovými kreacemi Stevea Martina, ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad a k tomu Steve Martin v dobách největší slávy. Bohužel jsem se ale velice nudil a i když se Steve snažil ani jednou jsem se nezasmál. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Martin predvadi uzasnou kreaci, zvlada hrat muze, zenu i pul na pul:), ale bohuzel komedie neni jinak moc vtipna. Scenariste se nezmohli na vic nez dialogy bez hlasek a vykradani uz v te dobe mockrat videnych zapletek. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No, zasmál jsem se, ale nevím, trošku divný, radši mám jiný druh komedií. Tady u tíhle sem si místy čet noviny. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Kolosálna sprostosť, ale Steve Martin si zaslúži uznanie, že niečo také dokázal s prehľadom ustáť. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Solo pro dva je hlavně herecký koncert pro Steva Martina,která zde hraje právníka ženy,která moc času nemá a tak chce,aby její duše přešla do těla mladé ženy,dcery jejího chovatele koní,ale jak to tak bývá v těchto filmech tak náhoda nebo osu jak chcete tomu chce jinak a přenese duši do těla Edwina,který se tak musí potýkat s tím,že půlku těla ovládá on a druhou žena se kterou se předtím moc neshodl.Steve Martin byl za tuto roli nominován na zlaté glóby.Film mě vcelku pobavil i když to pro mě zase nebyl nějak závratný zážitek.Za mě celkově 60 % a tři hvězdy. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Jak je mozne, ze tahle vytecna komedie neni povazovana za vetsi klasiku, treba jako tematicky mirne podobna TOOTSIE? Pravda, rozjizdi se pozvolna a pusobi ponekud staromodne (ostatne i dobovy recenzent Variety snimek prirovnal ke klasickym screwball komediim a filmum Franka Capry), ale jakmile dojde k "prevteleni," nasleduje jeden genialni moment za druhym. Pro Martina to je zde jedinecny herecky (a doslova fyzicky) koncert, kterym se smele muze radit i k nejvetsim klasickym komikum. Vyborne jsou ale i vedlejsi postavy, predevsim guru a slepy muzikant. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane geniálny Steve Martin...na druhej neskutočne otravná Lily Tomlin...vychádza mi slušná komédia ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nic jsem v tom neviděla. Pěkná volovinka, ale muzika posledních 5 min. ve filmu je bezva. Asi to bude tím, že já Steva Martina nijak nemusím, není to komik mého gusta. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě tahle komedie překvapila. Nikdy dřív jsem ji neviděl, ani jako mladší v televizi, a tak na mě nepůsobila nostalgie. Působil na mě Steve Martin, který je jednou pro mě snesitelný, a to hlavně proto, že mu role byla skvěle napsaná na míru. Role muže/ženy mu skvěle sedla a já jsem se dobře bavil. Škoda skoro zbytečné romantické roviny. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Este v 80. rokoch Bol Styv martin znesitelny, dalo sa parkrat zasmiat, obcas vsak ten US styl humoru sa az moc vzdialil Europe - predsa len nase staty a mentalite ludi je blizsi humor TS/BH, De Funs, Mr. bean a Hill .... spatne to nebolo, len hovorim, ten US styl humoru som nie vzdy chapal : 50 % ()

danecek24

všechny recenze uživatele

42. Zlatý Glóbus za rok 1984 - nominace (2) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Lily Tomlin, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Steve Martin ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kladem této komedie je rozdvojená osobnost oboupohlavní postavy. Vzhledem ke svému původu, film občas klouzá a padá do lascivních trapností, naštěstí se to celé daří udržet stále ještě v přijatelném duchu ozvěny. A plní to, co má: přináší záchvěvy úsměvu a veselí a není zapotřebí dávat mozku příkazy k přemýšlení a chápání. I rozdvojení osobnosti dokáže přinést zábavu. V maličkostech, v rozdílných pohledech na život, v odlišných potřebách, dovednostech, znalostech a cítění veškerého snažení a představ. Není na škodu zavítat do myšlenkových pochodů opačného pohlaví. Hlavní postavou je právník a nadšený hudebník Roger Cobb (ztřeštěný Steve Martin), který konečně v den svých osmatřicátých narozenin učiní důležité životní rozhodnutí. A snad by se jeho plán dočkal pozitivního rozvoje, nebýt náhlého propuknutí psychopatické poruchy osobnosti a splynutí duší zároveň. Další hlavní postavou je radující se, smrtelně nemocná a bohatá žena Edwina Cutwater (sympatická Lily Tomlin), s jasnou představou a nadšením o reinkarnaci. A kdo jiný, než žena, může mít ucelenou představu o životní cestě muže? Z dalších postav: mladá, pohledná, svůdná a prohnaná Edwinina služebná Terry Hoskins (zajímavá Victoria Tennant), náročná a nekompromisní Rogerova přítelkyně Peggy Schuyler (Madolyn Smith-Osborne), tibetský duchovní a roztržitý přemísťovač duší Prahka Lasa (Richard Libertini), Rogerův nadřízený, otec Peggy a muž s druhou mízou Burton Schuyler (Dana Elcar), Rogerův kamarád a pouliční muzikant Tyrone Wattell (Jason Bernard), či otec Terry a Edwinin podkoní Fred Hoskins (Eric Christmas). Většina diváků se nebude popadat za břicho, ale stále jde o titul vhodný k odreagování po nedělním obědě. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá ma pobavila nad moje očakávanie vdaka skvelému Stevovi Martinovi, ktorého ako herca až tak nemusím, ale v tomto filme ma milo prekvapil svojim komickým výkonom. Je to uletená americká komédia, ktorá by si zaslúžila viac pozornosti a propagácie. Vecička s originálnym námetom a dobrým spracovaním. K vyššiemu hodnoteniu mi niečo chýba. 70% ()

Reklama

Reklama