Reklama

Reklama

Dark Encounter

  • Velká Británie The Encounter (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden rok po záhadném zmizení osmileté dívky se setkáváme s její truchlící rodinou, když se vracejí domů z jejího vzpomínkového obřadu v jejich malém městě. Později toho večera se v nedalekém lese objeví podivná světla a rodina je vystavena nevysvětlitelně podivnému jevu, který ji otřásá až do morku kostí. Zdá se, že původem světel jsou návštěvníci z jiného světa, kteří zdánlivě terorizují rodinu, opak je však pravdou. (DJMaroko)

(více)

Recenze (13)

Morien 

všechny recenze uživatele

Sice by člověk dokázal snad v každé scéně identifikovat několik filmů, kterými se to inspirovalo/kterým se to velmi podobá, ale přece jenom mi tenhle emo ufo amalgám nakonec připadal dostatečně zajímavý a dostatečně dobře udělaný, aby se dal brát vážně. Super herci a super práce s nasvícením a atmosférou. Za nejslabší místo filmu bych asi označila hudbu, která se tak moc snaží o to být mystická a povznášející, až díky tomu působí spíš amatérsky a nepatřičně. Sečteno podtrženo, asi bych neřekla, že to každý musí vidět, ale když už se na to jeden podívá, tak je dost možné, že si i něco odnese. Plusové body za strejdu se sekerou, co se bojí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1982. Když se rodiče vrátí domů, zjistí, že jejich malá dcerka Maisie zmizela. Rok na to se koná setkání přátel, aby si dívenku připomněli. A pak se to stane - objeví se tajuplní návštěvníci z vesmíru a rodiče se synem a příbuznými se rázem ocitnou v nebezpečí. Z nebe spadne mrtvý pták, nad nočním lesem se vznáší obří ptačí hejno a strýc Morgan zmizí. Světla na obloze, spotřebiče se samy spouštějí, bouře a mizí další lidé. Připomíná to tak trochu Blízká setkání třetího druhu, kde jsou z toho ale všichni na nervy. Co se stalo s Maisie si nechali tvůrci na konec. Zvláštní napětí umocněné výbornou kamerou a temnou hudbou. Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem byl příjemně překvapen. Zpomalené záběry, kterými se v závěru nešetří, mi vůbec nevadily a líbila se mi i pointa, byť se jeví dost jednoduše. Ale proč ne? Oceňuji, jak si autoři poradili s minimem efektů, co vypadají výborně. Komorní drama o hledání spravedlnosti je lepším průměrem, vzhledem ke zdejším procentům ale zaokrouhlím 3,5* na 4*. Jinak osobně bych konec zkrátil a nechal diváky v nejistotě, zda šlo skutečně o mimozemšťany, nebo se vše jen odehrálo mezi zúčastněnými. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Na pomezí tří a čtyř. Zezačátku zdánlivě ne až tak originální film, ze kterýho je cejtit silná inspirace u Shyamalana (hudba, atmosféra jednotlivých scén, některý kamerový záběry) se vyvine v rámci žánru v poměrně nevšední film s opravdu originálním rozuzlením (bohužel i tady tvůrce využil prvky, co už jsme předtím v hodně podobným formátu viděli). Některý scény jsou (i na můj vkus) až moc patetický, na druhou stranu to má ale i několik opravdu vyvedených scén. Zdejší procentuální hodnocení je samozřejmě málo, protože co se technický stránky týče (kamera, efekty, zvuk, střih), je film rozhodně v nadprůměru a scénář díky pointě taky rozhodně nespadá pod průměr. Je to pořád béčko-idní, ale s myšlenkou a lyrickým podtextem... což je možná na druhou stranu právě ten problém. PS: Podobnost mýho komentáře s horriblovo komentářem je čistě náhodná. Mrk. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Přesně rok poté, co byla malá holčička unesena z rodinného domu, se v okolí začínají objevovat jasná světla - není pochyb, že jde o UFO. Netrvá dlouho, než dojde k několika dalším zmizením. Rodiče dítěte jsou odhodláni zjistit, oč návštěvníkům z vesmíru jde a co udělali s jejich dcerou. Dark Encounter zpočátku evokuje rodinný sci-fi thriller téměř amblinovského ražení, jehož velkou inspirací zřejmě byla Spielbergova Blízká setkání třetího druhu, jak napovídá název i vizuální stránka filmu, ale postupně se to převrhne do jednoduché hříčky hodné leda tak televizní epizody nějakého sci-fi seriálu 90. let. Celé to hodně dlouhou dobu zůstává jen u tajemných úkazů a zmateného pobíhání lidí po domě a po lese, děj se posouvá až na úplném konci, kdy je nám odtajněna pointa toho, proč se mimozemšťané objevili, a v tu chvíli se z filmu stává tak nehorázně naivní nonsens, až z toho jdou oči kolem. K tomu si přimyslete asi desetiminutový slow-motion epilog, který má za doprovodu smyčcové hudby dohnat diváka zřejmě k slzám, ale působí jen jako velmi laciný nástroj pro získání citové odezvy. [Sitges 2019] ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dark Encounter to bude mať na čsfd ťažké. Tá pointa je výborná a originálna. A režisér vie pekne pracovať s atmosférou a výtvarnou stránkou. Horšie mu to ide s hercami, ale hlavne, niektoré podobnosti napríklad s takým Interstellarom už sú takmer na hrane plagiátu. A hororoví fanúšikovia sú schopní to poslať do čiernych čísel, pretože lyrický dej a neni to horor, a oni by tak chceli. Objektívne 3*, v kategórii béčkový art za 4*. Nadhodnocujem; užil som si to. Ps: Krásne plagáty. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Carl Strathie se hrozně moc snaží o jakýsi přesah a ke konci by i rád viděl v rukou diváků kapesníky – jenže pokud někdo ten kapesník vytáhne, tak určitě ne, aby si utřel slzy dojetí, ale spíš smíchu, jelikož tuhle groteskní slátaninu nemůže nikdo brát vážně a lze se jí jen vysmát. Nevybavuji si, zda jsem někdy viděl naivnější sci-fi, které by zároveň mělo velké ambice být něco víc. To snad ani kdybych chtěl parodovat The X-Files, tak by mě nenapadlo přijít s takhle dementním námětem. Vrchol neumětelství je pak závěrečná snad půl hodina kompletně ve slow motion za doprovodu děsně smutné hudby, která se snaží diváka emočně vyždímat, ale naprosto se míjí účinkem. Dark Encounter zasluhuje slow motion výsměch. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film se dlouho tváří jako klasická ufounská únosovka jako vystřižená z 80. let a jako taková by i obstála. Jak píše Morien, najde se tu řada motivů, které jste už někde viděli, ale díky vlastní osobitosti to nepůsobí jako plagiát. Největší devízou je hra světel, se kterými si filmaři poradili bravurně a své si odvedli i herci, ačkoliv mě zamrzel menší prostor pro Regana. Všechno šlo jako po drátkách až do odhalení pointy. Nic proti překvapivým zvratům, ale tohle mě prostě naštvalo. Ne že by to úplně nedávalo smysl, ale na mě to působilo hloupě a tak trochu i jako podraz na diváka. Neškodilo by natočit nějaký alternativní konec, protože ten aktuální sráží film do průměru. 50% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To teda byla hovadina. Ten námět zní skutečně zajímavě, bez ironie - v jednom městě se začnou ztrácet děti a do toho všeho se zde začne objevovat UFO, takže rodiče se rozhodnou zjistit, proč jim mimozemšťané unášejí děti. Tohle pátrání s pár tajemnými stopami trvá hodinu a samo o sobě moc napínavé není, ale pořád to je lepší než to, co přijde. Pak na rodiče zaútočí UFO, když jsou všichni v jednom baráku a všichni postupně někam mizí, mezitím se zkopíruje pár scén ze slavných scifáren (konkrétně ze Znamení, Kontaktu a Interstellaru) a potom je nám odhaleno, proč to ti mimozemšťané dělali - a já to původně nechtěl psát, ale takové wtf vysvětlení se jen tak nevidí, takže to napsat prostě musím - SPOILERY oni na ty dospělé ve skutečnosti nezaútočili, jenom jim chtěli ukázat, co se ve skutečnosti stalo s jejich dětmi. A dozvíme se to, že ve skutečnosti ty děti neunesly, ani jim nijak neublížili a že za všechno může jeden z policistů, co se to tam snaží vyšetřit, protože on všechny ty děti unesl, nejspíš je i znásilnil (to jim ufoni naštěstí neukázali) a pak zabil. Pak je všechny vrátí zpátky, na toho policistu jsou samozřejmě naštvaní, každopádně zbytek policejního sboru ho zatkne a on jim ještě ukáže, kam zakopal těla. A rodiče se s tou ztrátou musí smířit. KONEC SPOILERŮ. Asi není potřeba dalších slov k té demenci na konci. Asi ani není potřeba prodlužovat moje hodnocení, prostě ze slibného námětu vypadala nehorázná blbost. A nejlepší scéna z celého filmu je kompletně vykradená z Kontaktu. Slabé 2* ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Přijde mě, že si režisér řekl , že natočí film o mimozemšťanech , ale pak ho to asi trklo, že s tím díru do světa neudělá tak si natočil i půlku thrilleru , zmastil to dohromady a myslel si jaký není borec a všichni mu budou tleskat , ale opak je pravdou. Tak, že děj se má asi takhle před rokem zmizela Maisie po roce kdy ji ještě nenašly a je výročí jejího zmizení zaútočí na její rodinu mimozemšťané, aby později ta rodina zjistila, že jim nechtějí ublížit , ale ukázat jim co se stalo s jejich dcerou. Ke konci se to tváří strašně dramaticky všichni tam hážou ksichty jak jim je vše líto a , že život pro ně už skončil (člověk má i chuť se zabít dokonce kde se na tohle hrabe konec Titanicu kde Leo umíral sarkasmus), ale je to asi tak realistické jak trpasličí porno na pornhubu. Nyní přijdou spoilery k pointě jelikož nedává smysl tak, že pokud ji sledovali tehdy , když se to stalo proč nezakročili místo toho, aby unášeli její rodinu a ukazovali jim její poslední chvilky na světě případně pokud byli u toho jak ji zakopával proč ho nezastavili a čekali podělaný rok tím pádem to nejsou žádní ochránci ani andělé jak jich označují, ale dobří hajzlové a tyrani dalo by se označit i spolupachatelé jelikož ho rok kryli. P.s. kdyby na konci byla aspoň nějaká katarze dal bych i hvězdu, ale poté co se to dozví mu pouze jedna ženská dá facku mě přijde málo chápu, že tam byli policajti a na moc by se asi nezmohli, ale zmlátit ho aspoň mohli. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

První hodinu je to zoufale neatmosferická nuda plná nesympatických postav který jen blbě čumí na všudypřítomný světla, případně pomalu chodí po baráku a hystericky se překřikujou tím že neví co se děje. V posledních 30 minutách se však filmařům rozsypala cisterna fetu a štáb si dal pořádnou lajnu, jinak nechápu jak někdo mohl takovou kravinu vymyslet. Ta naivně debilní pointa jak kdyby vypadla z nejhorších dílů Věřte nevěřte. Stoprocentní odpad. ()

jenikok 

všechny recenze uživatele

ja cekal naprosty becko, taky to tak zacalo. Pak to plynule preslo v ocekavani lekacky, ze teda mimozemstani nebudou uplne kamosi. Ale konec jsem teda necekal a musim rict, zajimavy rozuzleni a prace s nametem. Zahanbeny ctyri, hlavne kvuli tomu, jak jsem si dopredu rikal, ze mam jasno, jak to bude ()

Reklama

Reklama