Reklama

Reklama

Recenze (3)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Výborně provedené bitky, na úvod jihoindická spartakiáda a v závěrečné bitvě nastoupí svatební komando. Nevím, zda toho hlavního herce taky trochu nezdigitalizovali. Na 63 fakt nevypadal, ale asi je v Ándhrapradéši zdravé ovzduší. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Hrdinský epos o povstaní ľudu pod vedením Narasymha Reddyho v Indii proti krutovláde Angličanov a boji za nezávislosť Indie. Malú úlohu si tu zahral Amitabh Bachchan. Hodne akčné, hodne mŕtvol, hodne vlastenectva a sebaobetovania sa pre vlasť a slobodu a hodne odporných Angličanov, neviem kde také typy stále do tých historických filmov berú :-) ()

Reklama

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Vydařený historický snímek o událostech odehrávajících se před největším indickým povstáním proti koloniálnímu útlaku ze strany Britské Východoindické společnosti v roce 1857. Proti tomu nemohu nic namítat, byla a je to jejich zem, ale ten způsob prezentace nepřítele, v tomto případě Britů, je stále tak žalostný, zoufalý, ubohý, naivní, hloupý, směšný..., že už opravdu ztrácím trpělivost a klid. Ten mezi vlastními spolubojovníky pro své ohavné činy nejzavrženíhodnější člen SS, by byl v porovnání s britskými vojáky, všemi oblíbený veselý šprýmař a dobrák od kosti, pomáhající starým indickým babičkám s nákupem, ufff... To bych se ale už opakoval, což nemá smysl. Tak mi nezbyde nic jiného, než nad tím mávnout rukou a myslet si své. Komu není rady, tomu není pomoci a s Indy to musím v tomto směru nadobro vzdát, neb jsou nepoučitelní. Prezentace vlastenectví funguje uvěřitelně, ale občas se již tlačí na pilu přespříliš, což vždy přináší efekt nevěrohodnosti, ale dobrá... Jak můžeme vidět, tak mnoho vůdců a království, značí přespříliš vlastních zájmů, což tříští jednotu. Proto taková povstání proti organizované, dobře technicky vybavené a jednotné síle nemají šanci, i když by je jinak čistě počtem umlátili turbany. Rovněž takové ty vzkazky na závěr (nikoliv jen tu), že tyto boje vedly k současnému stavu a konečné svobodě, jsou trochu zavádějící, opět budiž... Vizuál je parádní, množství soubojů a větších vojenských akcí mi opět dodávalo sílu, kterou jsem mnohdy ztrácel z důvodů již popsaných. Ovšem příběh sám mi nepřišel až tak zajímavý, postrádal spád, napětí, nějaké oživení a ani po stránce emoční to žádná velká sláva nebyla. Působil na mě až odtažitě. Rozhodně jsem se po ty skoro celé tři hodiny nenudil, ale... První hodina byla dle mého jasně nejlepší, poté nastoupily již jen klesající tendece a atraktivita děje počala postupně vybledat. Chiranjeevimu je prosím 65 let a na akčním projevu to nebylo vůbec znát, klobouk dolů. Jen tvrdit, že jeho postava je vrstevníkem své ženy, kterou hrála sympatická Nayantara (36 let) je už kapku přespříliš. T. Bhatia měla jen roli vedlejší, ale její taneční čísla patřila mezi to nejlepší a její přítomnost mě velmi potěšila, stejně jako herecké legendy A. Bachchana. Hudba příjemná s nádherným propracovným vizuálním projevem. Přesně dle mého vkusu. Jeden z mnoha faktorů, které na indické kinematografii zbožňuji. V hodnocení jsem na krátkou chvíli ze začátku přemýšlel i nad pěti hvězdami, ve střední části už bylo jasno, že nad čtyři se již nepůjde a v poslední byla ve hře i trojhvězda. Nakonec jsem se rozhodl pro slabou čtyřhvězdu. V podstatě povedený historický příběh, ale vyprávění působí nekonzistentním dojmem bez potřebné energie, kterému s každou další minutou docházel dech i přes závěrečné dramatické události. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama