Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve Martin, bláznivý a nezkrotný chlapík, se poprvé představuje v tomto bláznivém a nezkrotném filmovém hitu Cvok. Martin hraje Navina Johnsona, adoptivního syna chudé černošské farmářské rodiny, jehož šílené vynálezy mu nejprve přinesou miliony a pak mu je zase vezmou. Mezitím se stačí bezhlavě zamilovat do motocyklové závodnice, o vlásek unikne útokům psychicky nevyrovnaného zabijáka a stane se slavným díky svému "držátku na brýle". Steve Martin zde jednoznačně dokazuje, že má jeden z největších komediálních talentů současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film presne nabizi to, co slibuje nazev. Martina v jedny ze svejch prvnich roli, tudiz docela mladyho a presto uz prosedivelyho, kterej se chova 90 minut jako cvok. I kdyz cvok je slaby slovo, tohle je totiz ultimatni retardak, takze kdyz dojde na nakou scenu a predstavite si, co by tak moh udelat za kokotinu, udela vetsinou demenci jeste tak dvakrat vostrejsi nez ste cekali. Sice ne uplne pokazdy to rozesmeje, jednotlivy vtipy jsou kolisajici urovne, ale vse tahne naprosto libovej Martin, kterymu toho dementna budete verit od zacatku do konce. Takze sice hodne jednoducha a pitoma, ale zaroven paradni komedie. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Komediální pumelice natřískaná nápady hodně rozkolísaných kvalit, ty nejlepší ale na 4* vydají. Pro příznivce mladého a nabušeného Stevea Martina v roli retarda, který to dotáhne na miliardáře i bezdomovce, mají tohle DVD v prachu zaváté v půjčovně ve Francouzské. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První hlavní role Stevea Martina, který zde víceméně vytvořil postavu, kterou ve svých dalších filmech upgradoval podle potřeby. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Neviem, čím si to zaslúžilo byť medzi 140 najlepšími komédiami a medzi 1001 filmami, ktoré musíte vidieť, ale ja som sa ani raz nezasmial a nič extra som tu neobjavil. Obyčajná podpriemerná americká "komédia". ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Budem v tomto prípade tak trošku rozporuplný. Ak by tento snímok vznikol dnes ( čo by zrejme nevznikol, nebyť dnes tak podkopávajúcej, politickej korektnosti ), zrejme by som ho označil ako mix toho starého dobrého komediálneho žánru rokov 80. a 90. ( hlavne to nekorektné - viď komédie bratov Farrellyovcov ). Ale zrejme to bude opačne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až s tímhle filmem jsem si uvědomil, že vlastně pořádně filmografii Steva Martina neznám. Jsem rád, že jsem se k filmu "Cvok" dostal, protože to je parádně ujetá podívaná, která ukazuje, že ten člověk má smysl pro humor a taky měl skvělé nápady na gagy, což se v tomhle případě rozhodně ukázalo. Bavil jsem se. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, pre ktory sa inteligentny komik ako Styv Martin snad narodil - blazniva ujeta komedia, v ktorej sa US styl humoru - samozrejme vdaka inteligentnemu humoru Styva Martina - vyrazne priblizil Europe. Treba akurat vydrzat trochu dlhsi rozjazd, ale potom uz film velmi dobre slape : 68 % ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Veľmi vtipné pasáže striedané s trochu menej vtipnými .. ale v celkovom hodnotení to bolo fakt veľmi vtipné keďže v tých vtipných častiach to bolo NAOZAJ vtipné. A to je už naozaj čo povedať keď toľko krát vtipné poviem v dvoch vetách :D:D .Veľa skvelých nápadov. Hlavne sa mi páčilo aké následky mala optichopka :D. Steve Martin v tej dobe ukázal, že prichádza skutočná komediálna hviezda :) a súčasnosť to myslím že potvrdzuje :) ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Steve Martin tady je opravdu i komik. Gagy vynikající, Martin taky, bohužel ale tento dá se říct uragán humoru vydrží tak nějak asi jen do poloviny. Pak se to změní na nějaký impotentní romantický film, což je velká škoda. 3/5 ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

O dost vkusnější a inteligentnější kousek, než by člověk čekal z popisů, plakátů a většiny komentářů, místy dokonce s příjemně melancholickým nádechem a s několika vysloveně zabijáckými fóry (kornet v milostném duetu), ale taky s nejedním hluchým momentem – žádný Manhattan, ke kterému by se člověk vracel pro životní optimismus, ani nepřetržitá šílená komediální jízda, spíš jen mile praštěný filmeček na ukrácení jednoho odpoledne. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

"Bravo. Do vašich kin přichází patnáctihvězdičková komedie. Steve Martin hraje retarda. Hůře než Billy Bob Thornton, lépe než Ben Stiller. Steve Martin je CVOK. Rated R." Zanechme tento hloupý výstřižek z filmového týdeníku a někdo mi prosím vysvětlete jak může být Steve Martin úspěšný, v koutech této galaxie i oblíbený. To jezdí rozjetá kariéra lidem ze SNL na setrvačnost až do důchodu? Ten chlap není absolutně vtipný dnes a ani před třiceti lety na tom nebyl lépe, a doufám, že za další tři dekády se už o to pokoušet nebude. Vtipů je tu tolik, že mezi těmi všemi trapnými se najde i jeden dva slušné. 30 % ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Díky zmínění, že je to jeden z oblíbených filmů Stenleyho Kubricka jsem se na to musel podívat. A ono hle je to totální nářez. Troufám si říci, že by se snímek měl dostat více mezi lidi, protože hodnocení by vzrostlo. Dá se říct, že se jedná o určitého kladného a svou hloupostí ohromně vtipného hrdinu. Steve Martin tu předvádí svůj nejlepší výkon snad vůbec a to rovnou na začátku své kariéry. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Poměr trapných a povedených fórků v této buranské komedii činil víceméně přesných 50 na 50 (ještě jich spousta vyšuměla úplně do prázdna), takže žádná sláva. Martinova přepálená kreace poloretardovaného prosťáčka mi taky dvakrát nesedla (naopak mě konstantně otravovala), proto 5/10 zaokrouhlím tentokrát dolů. ()

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Reklama

Reklama