Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Marcell je bohatý, úspěšný, ale nešťastný architekt, který čelí nejhorší noci svého života. Poté, co stráví své 40. narozeniny na nudné firemní večeři, se na už tak příšernou oslavu dostaví i jeho neschopní kamarádi z dětství, kterým se posledních 20 let úspěšně vyhýbal. Členové této povedené sestavy, kterou tvoří talentovaný umělec Vinsz, bezstarostná idealistka Alexa, přehnaně úzkostlivý veterinář Guszti, budižkničemu Jet a neúspěšný herec Adrian, už se na něho nezlobí a jsou připraveni dát jejich přátelství druhou šanci. Ale večer náhle nabere temný a tragický spád, který Marcella přiměje učinit rozhodnutí – buď své přátele znovu zklame, nebo se za ně postaví a pomůže jim uskutečnit ten nejbláznivější nápad v jejich životě – propašovat obraz na nejprestižnější aukci umění v Budapešti. (Cinemax)

(více)

Recenze (13)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Naivné. To je to slovo, ktoré hľadáte. Celý dej, zápletka, plán, všetko bolo naivné. Ich motivácia bola vycucaná z prsta. Čakal som aspoň trochu nejaký zvrat, ktorý by ma zaujal. Namiesto toho som dostal ďalšiu maďarskú nevtipnú trapošinu, kde sa posere všetko, čo sa posrať má, kde sa humor varí z vody a kde dej nemá čím zaujať. Akonáhle príjimete fakt, že je to sranda a nie vážny film o nejakom heiste s vtipnými scénkami, nemá to čím udržať vašu pozornosť. K žehleniu ideálne. 1 z 5 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná maďarská jízda s rádoby gangstery napříč Budapeští, která není bůhví jak zábavná, ale jako relax funguje docela dobře. Má dobré momenty, ale i vysloveně špatné, trapné a otravné momenty. Celkově vzato je to ale přesně ta odpočinková komedie, kterou si pustíte, když se Vám do ničeho nechce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O budapešťskom podraze sa hovorí aj v Bruseli a Orbán sa len z diaľky smeje, ale nie o tomto bol tento film. Najväčší vtip je ozvena slova kokot v kostole a potom záber na Miazgovcov. Sú tu síce situácie, kde sa na hlúposti zainteresovaných dá pobaviť, ale dejovo nemá táto komédia žiadne eskapády, ktoré by diváka udržali v pozornosti a takzvané hlášky sú brzdené prechodom z komediálneho žánru na kvázi až dramatický. Potenciál tu bol, ale ostalo to v priemernej rovine. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil, protože mě balatonští Finové už nejednou přesvědčili o svých komediálních kvalitách. Tento snímek byl tedy asi onou pověstnou "jednou vlaštovkou", pro kterou na maďarskou tvorbu nezanevřu, ale přes veškerou snahu se mi pro něj nepodařilo najít výstižnější termín než sračka. Jedinou kvalitu úvodních příhod z dětství představovala třídní učitelka, protože humor tu byl tlačen tak na sílu, že jsem po prvních pěti minutách cítil průšvih. Později se navíc ukázalo, že tvůrci vykradli (nebo použili, jak kdo chce) všechna profláklá klišé z heist filmů, přidali humor, jež se svou "kvalitou" nelišil od toho z úvodních scén, a připsali romantickou zápletku, která mi fakt nedávala smysl. Ale jinak jo, uznávám, že to byla chvílemi sranda k popukání podobně jako Kameňák Mistra Trošky. / Poučení: Kdyby mě tvůrci neseznámili s Indiánem, cítil bych se mnohem lépe. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Maďarskí susedia teraz išli trochu vedľa. „Pesti balhé“ chce byť ľahkou komédiou a zároveň aj trochu serióznejším filmom (zameranie na dlhoročný „priateľský vzťah“ medzi dlhoročnými kamarátmi). Nejako sa im to teraz nepodarilo spojiť. Miestami trochu amatérsky, nie vždy fungujúcou „komédiou“, bez nečakaných zvratov a mierne slabšími hereckými výkonmi, aj od hercov/herečiek s väčšími skúsenosťami. Jedine „outsider“ Gábor Reviczky (vo vedľajšej roli) to so svojimi malými scénkami to drží nad vodou. Film (maximálne) na jedno pozretie. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Budapešťský trapas! Neskutečně naivní komedie, která svým blbým příběhem není vůbec zajímavá. Banda hungarianských nýmandů chce propašovat obraz po mrtvém kamarádovi na výstavu v luxusním hotelu. Všechno se nečekaně komplikuje ale nakonec vše skončí happy endem.  Přiblblé dialogy a amatérský vtip. 4/10 ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Netradiční partička "zlodějů" - úspěšný architekt, rádoby herec, mizerný zvěrolékař, indiánský magor a věčná puberťačka se žvejkačkou - spojí své síly a plánují propašovat dílo mrtvého kamaráda "malíře" do aukce.  Film jede podle zaběhnutého, léta neměnného formátu - hlavní hrdina se nejprve nechce akce zúčastnit, pak povolí, tak nějak první pokus nedopadne, všichni se na hlavní postavu naštvou, on pak zázračně prozře, všechny přemluví k opětovné akce a pozor nečekaný konec v podobě úspěchu :). Bohužel se tam těch klišé momentů a už někdy viděných scén nahromadilo mnoho, takže víc jak 3* nedám. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval kvůli Béla čili hlavní postava (ve své podstatě), neboť jsem viděl "pro mámu všechno" a říkal jsem si že když už jsem u Maďarských filmů tak proč ne... No, maďarské filmy mají problém (dle mě) že ten humor přichází až po docela dlouhým začátku, i přesto film se líbil, bylo to takové alá Dannyho parťáci no, každopádně já b spokojený, mělo to své mouchy ať už někde kde humor mohl být nebyl a kde byl být nemusel ale tak dá se to odpustit. Když zkrátka někdo bude nad tím přemýšlet že by si to pustil či nepustil, tak klidně pusťte je to takový odpočinkový. 8/10 - 4 hvězdy ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto z nabídky HBO.. A docela jsem se pobavil.. Guy ritchiovka po uhersku…o dost skromněji, ale přesto sebevědomá a odehraná s chutí v česku stále postrádanou. S neskutečnou písničkou na konci!! Ti maďaři se toho nebojej. Jen teda neměli moc šťastnou ruku při castingu. Hlavní figura byl dost nevýraznej týpek a právě přes něj to někdy docela drhlo. Ale přesto je to další maďarské překvapení. I když na Lajka – Cikána ve vesmíru to bohužel nemělo. Moc mě baví, jak se s tím ti uhři nemažou. *** Takže takhle asi. Jestli se vám líbila Teroristka, zejména od druhé poloviny, pak vám Budapešťský podraz přijde k chuti. Dávám 80% ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Klasická nenáročná popcornovka, která si nehraje na adepta Oscara. Ale překvapivě často se zasmějete a o to u filmů téhle kategorie jde. Herecké a filmařské umění dostává mnohdy docela na prdel, ale zase tak špatné to není. Občas film působí hodně amatérsky, ale některé pasáže jsou naopak zvládnuté na jedničku a zaslouží palec nahoru. Jako oddechovka výborné. Zápletka je docela neotřelá a celkový dojem je osvěžující. ()

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

..ani neviem prečo som dal aspon tú 1*... v tomto filme sa nepodarilo nič...viditelne to nie sú herci na komédie..nemajú ani štipku srandy v tele...to silenie humoru bolo iba trápne... ()

Bratyslavcan 

všechny recenze uživatele

Plán obrátenej lúpeži sa mi celkom páčil. Znelo to originálne. Bohužiaľ prevedenie zlyhalo. Umelé herecké výkony, z ktorých bol najpotenciálnejší Gábor Jászberényi v role Vinsza, no smolou je, že vo filme skončil celkom skoro. Dialógy celkom lacné. Postavy konali totálne absurdne. Pochybujem, že sa nájdu zdravý ľudia čo by takto uvažovali. Na tejto komédii som sa sa zasmial dokopy tak tri krát. Tento druh humoru si ma nechytil. Prišiel mi celkom detský, no od filmu pre deti to delia tri nahé scény a dva krát odzneta jedna nadávka. ()

Reklama

Reklama