Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělý, světově proslulý neurochirurg Michael Hfuhruhurr (Steve Martin) je vlákán do manželství bez lásky s Dolores Benedictovou (Kathleen Turner), kterou zajímají pouze jeho peníze. Během cesty do Vídně na lékařskou konferenci se zamiluje do mozku naloženého v líhu a také se zaplete do vražd, které na svědomí tzv. Výtahový vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie z několika naprosto perfektníma scénama. Bohužel, těch trapnejch je taky celkem dost (hlavně z počátku). Dalším negativem je nepovedený soundtrack. Nevim, jak ho přesně popsat. Takový lacino-šmírácký. Jinak nechápu, jak někdo může napsat, že je Martin v tomto filmu nevýrazný. Vždyť tu přehrává víc jak v Růžovém panterovi. 60% ()

charge 

všechny recenze uživatele

Nejdementnější, nejtrapnější a nejšílenější komedie s Martinem, která mi připomněla Návrat vražedných rajčat, což byl přímo děs. Ale je fakt, že taková Hlava rodiny není šílená, ale jen šíleně trapná a dementní. Odpad nedávám jen díky přítomnosti Kathleen Turner. S Martinem doporučuji s ním nejlepší Letadla, vlaky, automobily, ale tohle raději obejít. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pribeh je takova variace na klasicky vztahovy drama kde je jeden chlap a dve zensky, jenze jelikoz je druha zenska jen mozek, dava to radne uchylnou a zabavnou komedii. Nejvetsi podil ale na tom maj hlavni predstavitele. Turner je dokonala mrcha a pak tu je genialni Martin, vetsinu casu pobihajici s vyrazem naprostyho silence. Film ma sice i hluchy mista, ale proste tu je dost vtipu, sem tam naka uchylarna a slusne napinavy finale a hlavne silenec Martin, takze to da solidni komedii. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nejedná o žádnou skvělou komedii. Většina vtípků je založená na demnci celýho filmovýho obyvatelstva. Některý scénky jsou sice podařený, ale mockrát sem se nezasmál, protože to je podaný tak trošku chladněl, je to spíš tak na zvednutí nálady, na zabavení než na zasmání, takže žádnou plejádu vtipnejch scének rozhodně nečekejte, i když abych filmu nekřivdil, tak musim uznat, že pár scén je skoro geniálních a musí se nechat, že Steve Martin je tady fakt dobrej a Kathleen Turner sand ještě lepší ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

„Byl to největší anglický jednoruký básník. Zemřel v roce 1894. První člověk v dějinách, kterého přejelo auto.“ Romantická komedie podle mého gusta – šílený vědec, výtahový vrah zabíjející injekcí do zadku, sexy nymfomanka (po všech stránkách vynikající Kathleen Turnerová), gorily, mozkové záklopky – a mozky. Mezi tím se proplétá Steve Martin a hledá lásku za pomoci mimořádných gagů kalibru Bláznivé střely nebo Připoutejte se, prosím. Pro tvůrce filmu není žádný vtip příliš trapný nebo ulítlý (lezení po zdi, panebože!), a protože je dokážou podat opravdu zábavně (a drebinovsky říkat ty nejabsurdnější repliky jako by šlo o normální dialog příčetných lidí), tak ani pro mě jako diváka. Navíc řeší společensky závažnou otázku, zda lze milovat ženu jen pro její duši, respektive její mozek, obzvlášť pokud je ve sklenici. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Název metody mozkové operace Dr. Hfuhruhurra (Steve Martin), tzv. cranial screw-top (metoda lebečního víka), později inspiroval britskou punk-popovou skupinu Cranial Screwtop, která název převzala. (PogoJoe)
  • Jedna ze scén („...jakékoliv znamení, zatím tě dám na záchod“) se v ČR proslavila díky pořadu Banánové rybičky (od r. 1999). (Loik)
  • Tento film byl oblíbeným snímkem Donalda Hardena, který vyluštil šifru vraha jménem Zodiac. (Mornastr)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Reklama

Reklama