Reklama

Reklama

Pořádné pecky Billa a Teda

  • USA Bill & Ted Face the Music (více)
Trailer 3

Na této vzrušující cestě skrze prostor a čas budou William „Bill“ S. Preston, Esq. (Alex Winter) a Theodore „Ted“ Logan (Keanu Reeves) hrát o mnohem víc než kdy dřív. Aby zpečetili svůj rokenrolový osud, musí se tito dva nejlepší přátelé, kteří jsou nyní již ve středním věku, vydat na nové dobrodružství poté, co je návštěvník z budoucnosti varuje, že na jejich písni závisí záchrana celého světa. Při hledání hitu, který vrátí život do normálu a přinese vesmíru harmonii, jim pomůžou jejich dcery, nová skupina historických postav a několik hudebních legend. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (76)

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Už to není tak excellent jako předchozí díly, ale zase to není úplný průser. Akorát se mi zdálo se mi že je to takový mix prvních dvou dílů. Keanu Reeves i Alex Winter jsou fajn a jejich dcery taky nejsou nejhorší. Je to taková střeštěná komedie, která by asi fungovala v devadesátkách lépe. Nějak mě omrzely tyhle zbytečné návraty po letech. Ale finále bylo dost cool. Na jedno zhlédnutí to ujde. 6/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem mě překvapilo, že jsou americké kritiky poměrně pozitivní, čekal jsem podobný průser jako u Jaye a Tichýho Boba. Patrně v tom hraje svou roli nostalgie, jelikož je tato série ve státech celkem kultovka, osobně jsem o ní ještě možná před rokem neslyšel a doháněl to před nedávnem. Producenti teď musí být celkem nešťastní, že vlivem koronaviru vypustili většinu kin a třetí dobrodružství Billa a Teda nabízejí přes premiové VoD. Rozumně totiž vsadili na znovunalezenou star power Keanu Reevese, kterého teď všichni rádi kdekoliv vidí, i tak si ale nemyslím, že by ve větším množství nahnal lidi do kina bez bouchačky v ruce i v době míru a covid-klidu. Nicméně, nejsem fanoušek tohoto dua, ovšem na časomíru jsem koukl jen dvakrát a upřímně si myslím, že znalci budou i tentokrát spokojení. Jen jich asi v Evropě tolik nebude. PS : Smrťák a Tamara Weaving udělali radost ... 6,5/10 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem první dva filmy viděl, ale jistý si pořád nejsem a hlavně to je jedno. To nejdůležitější "stalo se dříve" jsem se z Pořádných pecek Billa  Teda dozvěděl i tak, no a na tom, co mi zůstalo utajeno a co vzniklo pro znalé diváky, ve finále záleželo asi jako na časových paradoxech. Tedy vůbec. Dětsky praštěná zábava, to je oč tu běží, a od začátku do konce jsem měl dojem, že se herci - od Keanu Reevese a Alexe Wintera po Samaru Weaving a Brigette Lundy-Paine   v rolích jejich dcer - při natáčení bavili přinejmenším úplně stejně. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsou nevkusný hovadiny bez nápadu u kterých jsem nechtěl trávit ani minutu... Trojka je naopak film u kterého jsem to jedno odpoledne zabil docela rád.. je to zábavný, v rámci možností slušně natočený a hravý film ale samozřejmě to stále vypadá jako levná slátanina protože to je levná slátanina ale Reeves a Winter to táhnou nahoru. Nejlepší díl ale další už prosím ne. 4,5/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Absolutně zbytečný návrat (Keanu Reevese) k něčemu, na co už se (v jeho filmografii) dávno zapomnělo. Bill a Ted jsou dva nezdolní hudební nadšenci, kteří už časem "zfotrovatěli", načež jejich komediální svěžest a především celý svět má spasit idea o sjednocení světa naprostou hudební peckou v jejich podání, neboť časoprostoru hrozí zánik. A bude to fuška, neb dva nerozluční kámoši na svém kontě žádný takový hudební hit dosud nemají. A k jeho složení jim byl zadán šibeniční termín. Oba ale mají své rodiny, konkrétně milující manželky a dospělé dcery, kvůli kterým se vyplatí vydat se na cestu napříč časem. Keanu Reeves před časem zažil herecké zmrtvýchvstání, diváci si oblíbili společnost jeho akčního Johna Wicka, zbytek jeho současných filmů, včetně tohoto návratu k postavě, kterou ztvárnil už potřetí, zajímá jen menší diváckou obec. V případě této dost specifické série, jejíž prvopočátek spadá do éry osmdesátých let minulého století, se ani nedivím, že kiny nový přírůstek jen prošuměl. V podstatě není ani o co stát. Film si neuvědomuje svoji bezbřehou naivitu, kterou by zabodoval tak leda před dvaceti lety, postupem času padá do pekelné pitominy, kde si dostaveníčko daly historické hudební osobnosti, co k sobě ani (hudebně) neladí, plus Smrťák, navíc je to celé slátanina. Slátanina, co se snaží být až téměř hudební filosofií, raději by ale udělala lépe, když by si více pohlídala svůj slabý komediální tah. Reeves je hlavní hereckou hvězdou filmu, jeho kolega Alex Winter nikdy slavný nebyl a nebude, s Reevesem se ale dobře doplňuje. Jedním z mála pozitiv jsou masky. Scéna z domova důchodců velmi realisticky zachycuje dva hlavní výtečníky namaskované ve věku vetchých starců, načež má své pokračování po doběhnutí závěrečných titulek. A i další porce scén, kde se maskéři vyřádili, stojí za to. Oproti tomu jsou velmi slabě natočeny scény, v nichž se současné "já" ústředních hrdinů setkává se svými alternativními podobami. Je znát, že herce ve společné scéně a v rolích dvojníků zastoupil nepodobný dubler, jenž je pro jistotu kamerou snímán jen zezadu. Když Bill s Tedem občasně zmizí ze scény, ke slovu se hlásí jejich dcery, které rovněž cestují časem. Samara Weaving, další známá herecká akvizice, a méně známá Brigette Lundy-Paine, která do jisté míry coby Reevesova dcera po něm přebírá i gesta a mimiku, ocitá se film na hraně nudy. Ke všemu režisér Dean Parisot netočí zázračně, občas dokáže dát filmu zábavnost, jedná se jen o malé fragmenty. V jeho neprospěch hovoří i fakt, že se delší dobu věnuje hlavně seriálové tvorbě, přičemž pro filmovou režii postrádá cit.  Hudební a časoprostorové úlety Billa a Teda dnes nemají nárok na pochvalu. Málokdo si vybaví dva předchozí filmy z jejich série. A o co méně jste s těmito filmy obeznámeni, tím hůř. I tak to žádná komediální pecka není. Prostě kravina se vším všudy. 2/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Ve scénáři jsou verze Billa a Teda z roku 2022 označeni jako „padesátiletý Bill“ a „padesátiletý Ted“. Ironické je, že v době natáčení filmu bylo Alexu Winterovi 55 a Keanu Reevesovi 56 let. (animaxis)
  • Když se hlavní postavy dostávají z pekla v dodávce, jedná se o odkaz na původní scénář k prvnímu dílu. Tam měli protagonisté cestoval časem v dodávce, ale ta byla nakonec změněna na telefonní budku. (animaxis)

Reklama

Reklama