Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 811 nášho letopočtu. Runa (Moa Enqvist Stefansdotter) žije so svojou sestrou, matkou a starým otcom v odľahlom dome uprostred hustého lesa. Rodina prechádza ťažkými časmi a nádej je iba na otcovi, ktorý sa stále nevracia z námornej plavby. Keď už stratia nádej, že ho znovu uvidia, vráti sa, ale úplne iný. Runa sa snaží prísť na to, čo sa s ním stalo, a ako sú s tým spojené podivné stvorenia, ktoré sa pravidelne objavujú v lese... (dixx)

(více)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek „The Huntress: Rune of the Dead“ rozhodně není z těch, které vás nadchnou svým nadupaným tempem. Ne, tohle je skoro dvě hodiny dlouhý a hlavně pomalý film, kde jde o postupné budování atmosféry a odhalování toho, co se zde děje. Není to vyloženě temně děsivý horor, ale funguje to jako depresivní podívaná o rozpadu rodiny ve specifickém prostředí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to nuda a nízké hodnocení docela chápu. Tady se totiž celou dobu na něco čeká a když se toho divák nakonec dočká, jsou z toho spíš rozpaky. Nicméně mě se líbilo, že za pár švédských kováků režisér dokázal vystřihnout dobovou atmosféru jak vyšitou a navrch přidal krásně tajemné prostředí švédských lesů. Že tyto atributy nedokázal zcela využít je věc druhá. K průměrnému hodnocení mě nakonec dotlačila hlavní hrdinka, která sice není bůhvíco, ale má něco do sebe a hrát také umí. 50% ()

Reklama

xzajox 

všechny recenze uživatele

Švédske lesy cez deň, švédske lesy v noci. Záhadná atmosféra a pomalé, ale fakt pomalé gradovanie napätia s tým, že v pozadí sa neustále niečo zlé skrýva. Slepý dedo, matka, veľká dcéra, malá dcéra. Čakajú, kedy sa ich otec vráti z vikingskej výpravy. Je preč už dva roky a ony ako tak prežívajú. Potom nájdu raneného bojovníka a dozvedia sa pár vecí o tatkovi. Super, tešíme sa, no niečo stále nie je v poriadku... Verím, že divák, ktorý má rád pomalý vývin deja, trpieť až tak nebude, ale na mňa to bolo moc. Vlastne okrem zopár divných snov a vidín sa nedeje nič extra až do posledných cca 20 minút. A aj tá akcia podľa mňa za veľa nestojí. Musím síce uznať, tvorcovia do toho dali zopár pekných vikingských rekvizít, vierohodné kostýmy a ani herci neboli až takí hrozní až na to, že to ich mumlanie sa nie vždy dalo nazvať angličtinou. Celkovo idea Viking vs Zombie má potenciál a štipku originality. Ale museli by to spracovať oveľa lepšie. Tiež vymyslieť trochu lepší koniec. Slabšie 2* - 44% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

O některých pomalých, zádumčivých, dušezpytných filmech plných všelijakých symbolismů a jinotajů, se běžný (=jednodušší) divák vyjádří, že "jsou o ničem", protože je svou omezenou mozkovou kapacitou nedokáže vstřebat, nebo protože mluví jinou filmovou řečí než které on rozumí a kterou má v oblibě. To není tenhle případ. A pak jsou filmy, které si naoko hrají na cosi jiného, netradičního, snaží se o tajuplnou atmosféru, jsou plné dlouhých a pomalých záběrů a všelijakých jakoby významných pohledů a žvástů a rádoby mysteriózních scén, ale přitom jsou zoufale banální, trapně melodramatické, infantilní, povrchní a uvnitř prázdné jako pšouk. A to je přesně tenhle případ. Celá tahle otravně zdlouhavá, sterilní, vyumělkovaná záležitost s otřesnými kostýmy a ochotnickými herci mi připomínala nějakou inscenaci ČT pro děti a mládež. A neumětelský, nechtěně zábavný pokus o závěrečnou rubačku s vikinskými zombiemi je kule... no, spíš mozkorvoucí. A navíc - švédský film hraný Švédkami a Švédy, odehrávající se ve staré pohanské Skandinávii a přesto mluvený v angličtině, si plným právem zaslouží nálepku "na efekt vyrobená komerční sračka" (a ještě k tomu brutálně nepovedená). Ehh, to jsem si krásně zchladil žáhu. Ale ty dvě hodiny života mi to už nevrátí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama