Reklama

Reklama

Černý víkend

Trailer 1

Obsahy(1)

Lily (Susan Sarandonová) a Paul (Sam Neill) pozvou své blízké na poslední setkání v jejich domě na pláži poté, co se Lily rozhodne ukončit dlouholetý boj s neurologickým onemocněním zvaným ALS. Pár plánuje láskyplný víkend plný svátečních tradic, ale napětí zhoustne, když se mezi Lily a jejími dcerami Jennifer (Kate Winsletová) a Annou (Mia Wasikowská) objeví nevyřešené problémy. Ke společnému rozloučení se připojí také Lilyin zeť (Rainn Wilson), stará dobrá přítelkyně (Lindsay Duncanová), dceřina partnerka (Bex Taylorová-Klausová) a vnuk (Anson Boon). Srdcervoucí příběh rodiny nakonec vypráví o naději, lásce a oslavě života. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Roger Michell, režisér tohoto dramatu, za mě naprosto selhal a nezvládl svou práci, jelikož natočit tak emočně silný příběh, s tak vypjatým tématem a tak hvězdnou hereckou sestavou, tak strašně odtažitě a nezáživně, na to už musí mít člověk vážně jako že talent, samozřejmě tedy v negativním slova smyslu myšleno. Tomu filmu totiž chybí naprosto vše, co v něm mělo dominovat, a to emoce, vyhrocené konfrontace, slzopůdné scény, prostě veškeré možné dramatické momenty, které by diváka co nejvíce vtáhly do děje a co nejvěrohodněji ho následně přesvědčili o dané, velice těžké situaci. Jenže místo toho film nabízí jen několik slaboučkých konfliktů, utopených v prázdných dialozích, bez přímého tahu na divácké pudy, a to klidně i za pomoci kýčovitých berliček, hlavně že by bylo dosaženo výsledného efektu, jenže opakuji, pár mdlých hádek, několik vlažných výčitek, žádná gradace a v závěru očekávané nepřesvědčivé smíření se s osudem a usmíření se, zkrátka trestuhodně chladný zážitek, bez šance zaujmout. Nevyužití přítomných, skutečně výrazných herců, je pak dalším jen těžko pochopitelným tvůrčím selháním, jelikož nikdo z nich tu nedostal šanci pořádně předvést něco ze svého umu a talentu a přitom k tomu bylo příležitostí také nespočet. Mě zkrátka toto drama dost zklamalo, jelikož vzhledem ke všem okolnostem se mohlo jednat o opravdu mimořádně emočně silný filmový zážitek, daný výsledek ovšem nabízí jen nepůsobivý příběh, s minimálním dopadem na diváka. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tu si pomôžem užívateľom Tempter, pretože jeho slová presne definujú môj pocit: „je to progresivistická sračka a herci robia užitočných idiotov.“ Respektíve skôr užitočných libiotov. Depresívny film nielen svojím obsahom, ale hlavne svojimi myšlienkami. Lebo presadzovanie názoru, že úžasná rodina je len taká s lesbickým párom, inak to nie je ono, ma naozaj dostáva do depresií. Ale ešte viac má dáva dole téma eutanázie, ktorá sa za posledné roky pretlačuje ako super cool, že najlepšie pre človeka je zomrieť, to je ten ozajstný progresivizmus a rozvoj. Už nie pomoc blížnemu aj v tých najťažších chvíľach je znakom lásky, sebaobety a úcty k danému človeku a jeho životu, ale jeho usmrtenie je to, čo je vraj najľudskejšie. Ale nečudujme sa, veď nemenovaná prezidentka tiež razí tento štýl, ktorý potvrdila slovami v predvolebnej kampani: „Chcem, aby sme boli krajinou, kde sa ľudia nebudú báť zomierať.“ Hneď sa cítim lepšie. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Keďže som videl skvelý dánsky originál Tiché srdce, nevedel som sa na tento film pozrieť očami, ktorými by si to zaslúžil. Nesedel casting, neprekvapilo ma to, nemalo to ten feeling, ale opäť len preto, že som videl originál. Určite pre niekoho to bude skvelé. Ja tomu dám len súcitne dve za pokus a Sjúzan, ktorá tam ako jediná neprekážala. 2 z 5 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Blackbird" možno spracovaním nepatrí medzi najoriginálnejšie drámy čo som videl, no rozhodne má čo ponúknuť. Čo ho podľa mňa robí zaujímavým je vynikajúci casting, kde všetci herci dokážu svoje role predať absolútne na výbornú. Susan Sarandon, Kate Winslet, Sam Neill, Mia Wasikowska, všetci sú tu absolútne skvelí a dokážu dať postavám srdce a dušu. A to je v prípade tohto filmu veľmi dôležité. Veril som, že sa pozeráme na skutočnú rodinu, kde jednotlivé postavy majú skutočné vzťahy, riešia skutočné problémy a každý sa k tomu môže inak postaviť. A možno niektoré veci sa dajú vyriešiť s pokojm a rozvahou, tak inokedy začnú reagovať a ponímať veci vysoko emocionálne. To podľa mňa dáva filmu veľkú dávku správnej dramatickosti. Pretože po emocionálnej stránke som to bol schopný prežiť s úplne všetkými. Ako som povedal, vieme asi ako príbeh nakoniec dopadne a je to veľmi uspokojivé, no viac je to v rukách hercov a ich stvárneniu postáv, než v rukách scenáru. Scenár je dobrý a funkčný, no mohol fungovať o niečo silnejšie. Stojí ale film za pozornosť. Učite áno. Hodnotenie: B+ ()

Kitcat 

všechny recenze uživatele

Blackbird je film, který jsem si chtěla pustit ze dvou důvodů, zaprvé mám ráda komorní drama, zadruhé miluju Miu Wasikowskou a zbytek obsazení taky není k zahození :D. Je to pomalý, docela jednoduše natočený snímek, nehraje si na nic velkého a nesnaží se diváka nějak přehnaně dojmout. Bohužel je to ten typ filmu, na který brzo zapomenu. Nic v něm nebylo vyloženě špatné, ale na druhou stranu, mi tam chybělo něco odvážného, něco čeho bych se mohla víc chytit. Film mi sice ubíhal, ale přesto mě ani jedna postava dostatečně neoslovila, abych celý příběh více prožívala. Připadala jsem si zde jako skutečný divák, který sleduje život jedné rodiny odvedle, se kterou však nemá mnohé společného a vlastně je jen zvědavý jak to drama celé skončí. Nepředpokládám, že bych se na Blackbird koukla znovu, ale ani mě nemrzí, že jsem u něho strávila svůj čas. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Herci se při natáčení filmu natolik sblížili, že si poslední natáčecí den nechali všichni symbolicky vytetovat na ruku malého kosa. Původní název filmu je „Blackbird“, což v překladu do češtiny znamená „kos“. (makimarketa)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se v nemetropolitním hrabství Západní Sussex (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama