Reklama

Reklama

Třída z Itaewonu

(seriál)
  • Jižní Korea Itaewon keullasseu (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Bývalý vězeň lačnící po úspěchu i pomstě míří vysoko: otevře si bar v rozmanité čtvrti Soulu. (Netflix)

Recenze (14)

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

"Nie som si celkom istá, čo máš robiť, ale tvoj vnútorný kompas ti to obvykle povie. Skús sa sústrediť na to, čo chce tvoje srdce." Hneď takáto skvelá myšlienka v úvodnej epizóde spolu s perfektným theme song-om You Make Me Back predznamenala, že toto bude stáť za to. Po zhliadnutí tohto skvostu musím dať kredit skvelej JTBC, ktorá má v portfóliu takisto niekoľko set-sakra dobrých seriálov (spolu s tvN u mňa TOP). "Nasledovať svoje srdce a byť sám sebou. Život bez ľútosti bez ohľadu na následky. O tom život je. Pokým žiješ, môžeš prekonať čokoľvek." Impozantný príbeh o pomste a túžbe po spravodlivosti hlavného hrdinu Park Se-roy-a (skvelý Park Seo-joon), s ktorým sa ako diváci dozaista stotožníte - minimálne toto je pridaná hodnota tohto seriálu. Príbeh sa v priebehu prvých troch epizód krásne sformoval, a ja som hltal každú ďalšiu epizódu. Skvelá hudba, výborné obsadenie s perfektne vyskladaným scenárom, kde v podstate všetky postavy (aj tie vedľajšie) neboli len do počtu, ale každá so sebou priniesla to svoje; o ich osobnom vývoji v priebehu času ani nehovorím - či už hlavný rival, z ktorého postavy budete 100%-ne zhnusený (a podobne, ako Se-roy, aj vám sa bude chcieť v 10. epizóde zvracať), jeho vyhýčkaný syn (ktorý je, ako to už niekto správne podotkol, najtragickejšia postava), Se-roy-ovi zamestnanci a kamaráti (vrátane Soo-ah v podaní krásnej Nara) a najmä očarujúca Yi-seo (v podaní geniálnej Kim Da-mi), pri ktorej som mal chvíľu problém, ako sa k nej postaviť - jej postupný vývoj priniesol vytúžené uspokojenie. "Rozmýšľam, či má život nejaký zmysel. Je tak márny a očividný. Všetci vyrastime a zomrieme ešte predtým, než nám bude 100 rokov. Ale všetci sa strašne snažíme žiť usporiadaný život." Celkový dojem zo seriálu napriek slabšiemu koncu zostavá vynikajúci, a trebárs tých 16 epizód málo nie je, zhliadnutie neľutujem ani náhodou. Dojem, že Kórejci to opäť dokázali a ja som im to zožral aj s navijakom mi vo finále vôbec nevadí, lebo práve o tom to má byť :o). Preto dávam (aj napriek slabšiemu záveru) full-ku - 5* - seriál konštantne gradoval, viaceré postavy dokázali prekvapovať (pozitívne aj negatívne), a nejakú extra slabinu som naozaj nenašiel. Je to moderný a velice "cool" seriál odohrávajúci sa v krásnych exteriéroch (nielen) Itaewon-u. S jeho koncom budete podľa mňa plne stotožnení a spokojní. P.S."Život sa môže tváriť monotónne, ale nikto nevie, čo bude zajtra." ;o) ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Parádní drama seriál o ponížení, lásce, nenávisti a poučení. Hlavní hrdina je velice sympatický a celá tahle aférka bojováním se ctí mě fakt bavila. Teda až na některé díly. Zkrácení na takových slušných 10 epizod by vůbec neuškodilo, protože občas seriál jede po stejné koleji a nikam se neposouvá. Ke konci dílu se lehce něco zvrtne, ale v tom dalším se jakoby jede opět po té stejné dráze, leč malinko upravené, aby to jako celek nevypadalo hloupě. Mezitím se řeší spíše starosti hlavního hrdiny s dívkami, u kterých si nemůže vybrat. Protože jedna je manažerka jeho vlastní restaurace a druhá je spolužačka z mládí, která se přidala ke konkurenci Čcho (proti které mimochodem hlavní hrdina vede finanční válku kvůli vraždě svého otce). Obě ho milují a tudíž se válčí i trošku jinak. Samozřejmě Korejci umí neskutečně hrát na city, takže o ukápnutý slzičky není nouze. Jako celek to ale vidím velice pozitivně, protože jsem seriál nevzdal a poctivě dokoukal do konce, kde se dostavil velice smutný, ale zároveň přenádherný happy end. Takže za mě spokojenost, kterou milovníkům dramatu/romantiky můžu doporučit. Akci zde úplně nečekejte, něco málo se stane, ale jinak nic. Čisté čtyři hvězdy. ()

Reklama

Bumkybunny 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha seriálů o pomstě a síle přátelství, kde vás hlavní protagonista nadchne svým odhodláním a silnou osobností, která graduje celých 16 dílů. Přesto je ale z nějakého důvodu hrozně osvěžující. Člověk si odpočine a užije si podívanou na lidi, jejichž osobnosti jsou úplně odlišné od těch, se kterými se dennodenně potýká. Díky tomu si i ve světě, kde vládne korupce a nespravedlnost a který se dá skoro nazvat definicí kruté reality moderní doby, budete připadat jako v pohádce. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mělo to výborné ohlasy, tak jsem si říkala, že třeba to bude trefa do černého a fakt se mi bude líbit. No, nevydařilo se. Nejprve bych ovšem ráda vzdala hold Kim Dami, protože ta byla opravdu výborná! Ty její štěněčí očka, když měla z něčeho radost, byla skvěle rozpustilá i uměla být vážná, nemluvě o její podlý stránce. Ona i její postava jsou to, kvůli čemu by se měli lidé na tenhle seriál podívat. Pak je tu Park Seo-joon, průměrný fešák, co umí zahrát – pokaždé když si jeho postava přejela rukou přes vlasy zezadu dopředu dokázal přesně divákovi zprostředkovat, co jeho postava cítí. No a pak je tu ten zbytek. Postava Park Seo-joon byla vlastně neměnná; ukázalo se nějakých 15 let jeho života a on se vůbec nezměnil. Netvrďte mi, že existuje člověk, který se za tak dlouhou dobu nezmění, nemluvě o tom, že ten člověk dost prožil. Na příběhu není nic nového, jde o pomstu a vlastně na konci těžko říct, zda k ní došlo. Spíš šlo o příčinu a následek (něčeho, co začalo ještě před pomstou). První dva díly mě absolutně nebavily, pak mě to chytlo a vcelku ušlo do nějakého devátého dílu, kdy to nabíralo rychlost dolů, aby se to vybouralo v nějakém třináctém díle. Od tohoto dílu jsem v podstatě do konce trpěla a kvůli tomu jsem měla možnost si seriál víc promyslet a zjistila jsem, že za něčím, co vypadá novátorsky (transgender, rasismus a černá postava), je to vlastně tupé. A přestože hlavní postava za sebou měla silnou manažerku, většina jeho úspěchu byla postavena na náhodě (SPOILER - Toni s bohatou babčou výborně umístěnou na místo, kam se přestěhovali apod. KONEC SPOILERU). Vlastně to ani není kritika společnosti, je to jen utvrzení toho, že „silnější pes mrdá“ - pardon za ten výraz, ale jinak to v tomhle seriálu prostě nejde. Nakonec je nejtragičtější postava zkažený syn, který zhřeší, a je to právě on – kupodivu – se kterým jsem dokázala nejvíc soucítit. Byl semlet. OST lehce nad průměrem, ta sladká matlárna na konci je jen vykrádačka jiných, ale ústřední píseň je vydařilá. Seriál je přesně na hranici 2 a 3 *. Dvě jsou málo, tři moc. 50 %. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu ma pritiahla titulná pieseň a vôbec neľutujem, Seo-joon Park  je skvelý herec, ktorý vlastne nikdy nesklame, nech už hrá akúkoľvek rolu, ale tieto role životom skúšaných a nešťastných sú pre neho ako šité. Charaktery postáv boli jasné a zaujímavé, páčilo sa mi, že tu zvíťazila tá druhá. Ako celok to bolo skvelé a zaujímavé. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (3)

  • Před začátkem natáčení si herec Park Seo-Joon založil vlastní YouTube kanál kvůli lepšímu propojení s fanoušky, kde mimo jiné i zdokumentoval trnitou cestu k jeho netradičnímu účesu, který si musel kvůli roli nechat udělat. Pomocí tohoto kanálu se i snažil seriál efektivněji propagovat a dostat ho do povědomí širšímu publiku. (Roby)
  • Píseň „Sweet Night“ napsal a zazpíval člen skupiny BTS Kim Taehyung (V), který je jedním z blízkých přátel Park Seo Joona, hrajícího hlavního protagonistu. (Bumkybunny)

Reklama

Reklama