Reklama

Reklama

Psanci: Krvavá mise

  • Jižní Korea Beomjoidosi 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Uběhly 4 roky od toho, co detektiv Suk-do Ma (Dong-seok Ma) porazil Chena Janga a jeho gang. Nyní Suk-do a jeho tým dostali nový úkol – přivést podezřelého, který uprchl do Vietnamu, zpět do Jižní Koreje. (mikki089)

Recenze (33)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sequel povedeného Outlaws je nadupaná Akční jízda z Jížní Koree. Ma Dong-seok jakožto Beast Cop je zpět a tentokrát ve Vietnamu, kde řádí šílený Son seok-Koo, který unáší a vraždí turisty. Film má opět výborný vizuál, skvělá kamera, prachy na tom jdou vidět, herci hrají skvěle, akce je parádní a o napětí taktéž není nouze. Ma Dong- seok je docela variace na Buda Spencera, jednou ranou odstřeluje všechny nepřátelé na metry daleko a vypadá to skvěle. Potěšil mě záporák, to je ultra zákeřná slizká nemilosrdná svině, který nožem párá a řeže absolutně všechny, kteří mu příjdou pod ruku, rozhodně se jedná o Villaina, který tahá celý film. Film má výborné tempo, je tu slušná nálož akčních scén- skvělá choreografie i kamera, dostatek násilí - byť krve mohlo být ještě více na můj vkus, ale nevadí. Humorné vložky mě příliš nestrhly, korejský humor není moc má parketa, ale některé diváky to potěšit může. Příběh je i na poměry akčního žánru dostatečně poutavý a zajímavý a celé to směřuje do slibného finále v autobuse ( Zdravím Nobody), kde je sakra velmi satisfakční fight dvou úhlavních rivalů. Letos tuším z JK nebyl větší akční nářez, takže ikdyž je to pocitově spíše na 4, mile rád nadhodnotím, takových kvalitních kousků zkrátka není nikdy dost. Hodné i opáčka.  Na to jak mě zklamala korejská čarodějka, tak tohle se ukázalo jako jasný vítěz. Tyhle realistické a drsné řežby cops vs gangsters jdou Korei zkrátka nejlépe. Příběh 4/5. Akce 5/5, Humor 3/5, Násilí 1´4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Seok-do razantne pritvrdil! Má teraz vysekané, brutálne ťahy ako nasratý Steven Seagal! Vtipné hlášky opäť v akcii, ale už to je kopírka, takže tri. Ako oddychovka však účel splňa výborne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Korejský Bud  tu na chvíli dostal i Terence a tak  poručík Seok-do Ma cestuje do Vietnamu s vcelku legračním kapitánem Jeon Il-manem. Dvojka korejské mlátičky je de facto na chlup ta stejná zábava jako jednička.  Dal jsem si je hned za sebou a kdybych si měl zahrát hru najdi pět rozdílů, tak bych po 106 minutách prohrál bez jediného kroužku. I když teď mě napadá, že tady už nebyla ani ta malá úlitba patosu v podobě nějakého "loztomilého smlada", čili ano, jeden a fajnovej rozdíl tu je. Jinak je to zase hlava-nehlava a finální mlata na jedničku s hvězdičkou.  Není důvod měnit hodnocení, čtyři obratle praskají. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přímočařejší a možná i svižnější, oproti prvnímu dílu ale určitě ne lepší. Bitky jsou stále fajn, ale nikdy nepřijde žádný wow moment nebo vyloženě kulervoucí akční scéna, která by film posunula výš než je lepší průměr. Stále povedená akční kriminálka, kterou dost pozvedává, korejský Bud Spencer, Dong-seok Ma. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Hoci ide o pokračovanie filmu, ktorý som zatiaľ nevidel, dvojka funguje aj bez tejto znalosti. Dej je absolútne prostý. Policajný tím na čele s "búchačom" a svojráznym detektívom, má zastaviť gangstra, ktorý unáša a vraždí bezbranných kórejských turistov vo Vietname. No a napriek absolútnej schematickosti deja, všetko (vrátane takých pre mňa samozrejmých komponentov ako je kamera, strih či hudba) funguje na jednotku. Na neotesaného detektíva a jeho "konfrontácie" s kórejskou mafiou či gangstrami najrôznejších úrovní kórejského podsvetia je radosť a zábava pozerať. Bitky sú nekompromisné, krvavé a dovolím si tvrdiť, že uspokoja každého diváka frustrovaného márnym bojom s neprávosťami akéhokoľvek typu. Fungujú aj vtipné hlášky a scény medzi akčnými zábermi takisto nepovažujem za druhoradú vatu. A ešte musím vyzdvihnúť nadpriemerný český dabing so skvelým Pavlom Vondrom. Za štyri nasrdené vdovy. (3.11.2023) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Úplně stejná šablona jako jednička, mohl bych opsat svůj komentář k ní. Kombinace infantilně komediální gangsterky s postavami šaškujících trapáků, a drsné krvavé gangsterky s postavami psychopatických bijců a vrahounů. Sekáčky, sekery, nože, spousta krve a čvachtavých zvuků, to vše v konfrontaci s "humornými" postavami pro náctiletá děcka. Nějak mi tahle kombinace nesedí. Tři hvězdy můžou být spokojené i zklamané, ty moje jsou rozhodně zklamané. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade môžem režisérovi jednotky aj dvojky vytknúť len jednu jedinú vec. Tá jediná im zabraňuje v tom, aby sa mohli podpísať pod výborný akční film z detektívneho prostredia. Tou výčitkou je, že veľmi viditeľne nahrávajú svojim protagonistom. Nečudujem sa im. Táto nesúrodá partička detektívov je sympatická a chvíľu v ich spoločnosti máte aj vy chuť pridať sa k policajným zložkám a hádzať zloduchov cez výklenky. Hlavne Dong-seok Ma s tými jeho Bud Spencerovskými údermi tu doslova žiari, ako nejaký superhrdina. V obidvoch častiach máme hnusných záporákov, ktorý v sociopatickom vyčíňaní neberú ohľad na nikoho a na nič. Preto zamrzí, že vtedy, kedy môžu zneistiť diváka aj postavy, v rámci vyššie spomenutého nahrávania tak nerobia. S konfrontácií s akoukoľvek postavou okrem policajného zboru z nich ide des a psychotickosť. Keď sa ale stretnú s dobrákmi, tak sa stávajú tradičnými druhotriednymi antagonistami. Kvôli tomu majú obidve časti odo mňa 4*. To nič ale nemení na tom, že je to formálne a scenáristicky zvládnutá rezanica s drsným humorom a s funkčnými postavami. Táto druhá časť sa mi dokonca páčila o trošičku viac. Teším sa na trojku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Typická dvojka. Všetkého je viac ako minule, ale funguje to horšie. Ešte bitky sú ok (akurát sú zase zbytočne brutálne, čo ku komediálnemu ladeniu filmu nesedí) a finále v autobuse je lahôdka, ale vôbec na mňa tentoraz nefungovala komediálna stránka a pousmial som sa možno tak dvakrát. Dong-seok Ma je proste buldozér a po každej jeho rane záporák odletí tak ďaleko, že ho už nikto nikdy neuvidí. Ale až na finále po choreografickej stránke nič extra nepredvedie. Len fackuje jak Reno vo Wasabi. Záporák je strašne namachrovaný, ale po hereckej stránke je nevýrazný, takže žiadny strach z neho nešiel. Posledná tretina mi už pripadala strašne naťahovaná, ale finále to nakoniec zachránilo. Takže celkovo len ok jednohubka, ktorú si rozhodne druhýkrát nepustím. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zábavné, ale potom už nudné, protože to není ani moc temné a není zde prostor pro to abych se bál o hlavní charaktery. Audiovizuál bomba, typické u Korejců, bitky tvrdý... nevim, opakoval bych se. Takovej ten typ filmu, kterej kdyby nevznikl, tak bych ani neměl pocit že by nějak chyběl. Průměr, není zde žádná scéna která by fakt vyčnívala nad podobnými filmy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima mírné zklamání, jednička na mne zafungovala mnohem lépe, dvojka o poznání méně.. Místy to drhne a humor poněkud zvláštní.. Krvavá řežba to samozřejmě je, pár světlých chvilek i zajímavých bitek jsem zaznamenala, ale suma sumárum žádná sláva.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Korejský řízek Dong-seok Ma se vrací! A s ním i v zásadě identické herecké obsazení (zejména jeho policejní šéf ve dvojce hláškoval o sto šest!) a stejná jména i za kamerou. Trochu jsem se obával, jestli tvůrci zvládnou udržet vysoce nastavenou laťku po stránce kvality, ale naštěstí se to povedlo. Vizuál asi nemá moc cenu hodnotit, s tím se Korejci mohou hrdě pyšnit. Stejně tak potěšilo, že první polovina je příběhově zasazená do Vietnamu. To neokoukané prostředí této asijské zemičky se mi dost zamlouvalo! Jinak akce opět perfektní, druhý díl za mě v tomto ohledu daleko říznější než jednička (ono i těch vtipných momentek zde bylo méně), bitka v bytě s mačetami či závěrečný fight v autobuse se mi zaryjí do paměti na hodně dlouhou dobu. Proč tedy "jen" 4 hvězdičky? Více mi sedl záporák v jedničce. I přesto silná čtyřhvězda. Za mě 8,5/10 ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Ma Dong-seok opět vyráží do akce. Nejdřív trochu proškolí policajty ve Vietnamu a pak už to rozehraje na svém písečku. Tentokrát mu do klína padne případ týkající se únosů a vražd korejských turistů v jihovýchodní Asii. Přijde mi to hodně podobné prvnímu dílu. Drží se to stejného schématu a i úrovně. Ma Dong-seok opět bitkaří, kde se dá, používá nezvyklé metody výslechu a nebere si servítky. Je tam opět pár vtipných scén, kde jsem se i zasmála. Jen, co oproti prvnímu dílu decánko pokulhává, je hlavní záporák. Né že by mu to s nožem nebo sekáčkem šlo špatně, ale nemá Yoon Kye-sangovo charisma. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ma Dong-seok je Bud Spencer moderní korejské akční kinematografie. I když jsem si říkal, že nám od minula nějak zpuchl a zestárnul, tak jakmile začne těma svýma lopatama propleskávat různý hejsky, je zas veselo. Na pořádný grázly (a že je Korejci umí fest) zatne pěsti a pořádně přitvrdí, až už připomíná parní válec kombinovanej s bucharem. Výborná akční zábava s perfektním humorem ("Dej mi svoje klíčky, líbí se mi tenhle typ auta, USB." "Je to SUV...." :-)) ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Já jsem se teda opravdu královsky bavil. Oproti jedničce se hodně přitvrdilo. Jednoduše řečeno - jednička byla nakládačka, dvojka je řezačka. Záporák charismatický, nekompromisní a řezá všechno, co mu přijde pod ruku, od ochranky po policajty. Dong-seok Ma jako klasickej policejní badass opět zaválel a podal vynikající výkon plný gagů/pořádných ran, které zastaví snad i king-konga. Párkrát jsem se zasmál, párkrát zase trhal vlasy, zde se určitě jedná o výbornou kombinaci pro diváka, která je dávkována parádně a nezasahuje kam nemá. Celá stopáž ani chvilku nenudí, furt se něco děje. Sice se žádné velké zvraty nekonají (jak je u Koreje zvykem), ale tentokrát na to nikdo nemusí dávat důraz, díky svižně pohlcujícímu tempu a velké půlhodinové naháněčce po městě. Musím určitě pochválit i choreografii soubojů viz. scéna v bytě, kde se náš záporák pořádně vyřádil. Rozšíření prostředí o Vietnam byl určitě dobrý tah, protože hlavní hrdinové byli trošku v prdeli z toho, kde jsou, a tak jsme se mohli smát všem těm blbostem, co vyvádějí. Ve finále se jedná o parádní počin, kterej si žádnej fanoušek Korejských filmů nesmí nechat ujít. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Viac akcie ale aj slabší záporáci a celkovo, už to nemalo ten feel pouličných gangov a temna z jednotky. Stále však 4 z 5 ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

I kdybyste mě zabili, asi protože jsem sledoval první díl (pravděpodobně) spálenej jak jetel, nevzpomenu si absolutně, o čem jednička byla, krom toho, jak koukám, že to byl poslední film roku 2017, co jsem viděl a že se mi to líbilo a že tam Dong-seok Ma hraje gorilu-policajta, co si zrovna s předpisy hlavu neláme a zrube každýho, kdo mu k tomu dá záminku (a jeho humor stojí na jeho fyzikalitě). A tak jsme tu, o pět let později, s druhým dílem. Dong-seok Ma tentokrát letí se svým kapitánem (taky úžasná figurka) do Vietnamu, aby tu sebrali a převezli zadrženého zpátky do Koreje. Vše se samozřejmě začne zamotávat... gangy, vrahové-vyděrači, dávkovaná akce, spousta násilí (pobodání je dost často způsob - příběh je hodně na nože, a mezi tím vším batmanovský hlavní hrdina, co používá jen svoje pěsti a sílu). Co pro nás je mafie z jiných zemí, pro Jihokorejce je Čína, Vietnam, jako pro nás Rusko nebo Albánie a je zajímavé to celé sledovat z tohohle mezinárodního pohledu. Slušná záležitost, ale myslím si, že s typickým neduhem dvojek: "same same, but different, but still same". Slabý scénář. Možná to chtělo trochu víc akce a míň kecání okolo (jen aby se ukázalo, že má film příběhovou kostru). Dong-seok Ma se ani nezadýchá. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tak už aj Kórejci vedia robiť akčné filmy. Roundup je sympatická ázijská mastenica s neortodoxným hlavným hrdinom, ktorý má nejaké to kilečko navyše a rozdáva rany ako Hulk. Humor funguje, akčné pasáže sú kvalitné, bitky výborné natočené a efektne zostrihané, no a charizmatický hlavný hrdina ma dokázal zaujať a ťahal výsledný dojem nahor. Jednotku som nevidel, ale možno si ju spätne zopakujem. 75% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Za mě výrazně lepší než minule. Zbytečná teatrální konverzační cvičení se omezila na minimum, kratší stopáž a děj fantasticky jede. Vrchní mlátička je ještě víc “v ráži” a jeho “one shoty” jsou fenomenální a to nemluvím o “pojď sem” :D. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dong-seok Ma: "Volal si na mna?!" :) Nie, pane.. Vyborny charakter, zavaliteho, ale svizneho a inteligentneho nekompromisneho policajta. Snad bude i dalsi film s touto postavou. "Vyjednavanie" s korejskym sefom a so svojim zranenym kapitanom stalo za to. Zabavilo. Odporucam. 75% ()

Reklama

Reklama