Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Diskuze

meti

meti (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

Já jsem třeba doopravdy rád, že Gluchovskij neprodal Američanům práva na Metro. Ruku na srdce, roky experimentální činnosti za kamerou jsou dávno pryč. Vše drtí neuprosna realita zisku a nákladů tržního hospodarstvi. Tvůrčí a umělecká činnost jsou příliš riskantní. I ta Duna na mě působí strašně zmatlane. 

na příspěvěk reagoval Helo

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Já taky nepotřebuju, aby každý SW seriál nebo film řešil záchranu Galaxie a svržení zlého režimu. Problém je ale v tom, že u Manda nevidím nic, co bych nazval příběhem nebo alespoň dějovým obloukem, který směřuje odněkud někam. A podle mě si toho, že nemají žádný nosný základ, jsou moc dobře vědomi i samotní autoři, a proto tam neustále cpou známé postavy z kánonu, což je imho úplně stejný problém, s jakým se potýkala i nová trilogie. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

meti

Souhlasím, že Hyperion je super, ale ten jsem četl už tak před dvaceti lety. Já se teď brodím v úplně jiných vodách (Hrabal a průběžně i Ztracený ráj nebo dokonce Bible😁), ale čas od času prostě zatoužím po nějaké SW knížce. Minule jsem tento absťák řešil Revanem a musím napsat, že to sice není Darth Bane, ale na poměry SW je to pořád hodně dobrá věc, Karpyshyn má ten starorepublikový svět prostě v krvi a umí psát. Když jsem naopak zkoušel něco z těch nových knížek, jmenovalo se to myslím Lost Stars, tak z toho vylezl prachsprostý young-adult, který se maskuje za SW.

na příspěvěk reagoval meti

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

W.Dow

Problém E7 tkví už v samotné produkci, kdy Arndta, který psal scénář, vyhodili po roce psaní, protože chtěl víc času, a pak to narychlo převzali JJ s Kasdanem a začali "vymýšlet" nový příběh. A protože na to neměli čas a byla to ve své podstatě víc damage control než nějaká kreativní činnost, tak šáhli po už prověřeném (a provařeném) průvodním příběhu. A to byla podle mě cesta do pekel...

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

Práve to letom svetom sa mi páči. Nepotrebujem aby sa všade riešila nejaká osudovosť sveta a tak. Trošku by mohli viac zapracovať na worldbuildingu a budem rád. Problém je,  že sa to odohráva medzi 6 a 7 a všetci vieme k akým sračkám ten svet smeruje :D

na příspěvěk reagoval J.e.r.e.c

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Mando začal výborně jako eastwoodovský western, ale zejména ve druhé řadě vyhnil do pro mě absolutně nezáživného letem-SW světem, který se snaží příběhovou hlušinu zalátat všudypřítomným fanservisem. Na mě to teda nefunguje, ale vzhledem k hodnocení uznávám, že jsem spíš brblající menšina a obecně je to hodnocený jako to nejlepší z nových SW. Což mi přijde dost smutný...

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

W.Dow

Další Thrawnova trilogie je dobrá. Na SW na průměr. Pecky SW knihy mají, Le mě paradoxně nebaví. Zatím asi vede trilogie Darth Bane. Z nový éry je cajk vše. Žádný vyloženě průšvih, jak se často vydával za Lucas.

na příspěvěk reagoval W.Dow

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

Jo, E7 to odstartovala. Já říkám velice kvalitní film, ale špatný SW. Ale jak píše W.Dow. Pojebala to E9. Ten megalomanskej nesmysl a oživení Palpatina atd. Bylo strašný. Kdyby se zbytek držel jak si plno lidí po E7 myslelo - Rey Luka dcera apod. Nemuselo to být tak špatný. 

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Nemyslím si, E7 byla jen hrubý náčrt a začátek konfliktu, problém bylo že nebyl žádný plán pro různé linky kterých by se drželi ale místo toho si každý režisér dělal co chtěl :)

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

W.Dow

Problém už bola E7. S príbehom sa nikam inam ísť nedalo, ako to, čo sme videli už v pôvodnej trilógií. Alebo sa dalo spraviť to, čo spravil Ryan no a hotovo.

na příspěvěk reagoval W.Dow

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Rypicong , J.e.r.e.c

E7 není špatná, ono já myslím že na jejich místě by to každý hrál na jistotu, když dáte 7 miliard za značku, kde poslední filmy (prequely) byly dost nenáviděný, tak to byla asi nejlepší možnost jak to znovu nastartovat. Naopak si myslím, že E7 měla dobře nakročeno a nebylo tam nic, proč by z toho nemohla být slušná trilogie. Problémy přišli až s E8, o které si myslím že rozhodně nebyla špatná a nezasloužila si ten hejt, ale průser byla E9 kde se tak strašně chtěli zavděčit, že plnili všechna přání fanoušků a popírali film předtím, takže z toho vnikl mišmaš bez logiky nejhorší romancí, která předčila i Anakina s Padmé :D

Jinak nemůžu moc mluvit o knihách, nepřijde mi ale že by SW někdy měli vyloženě nějakou pecku až na Thrawnovu trilogii která je tak nějak doporučována všemi ale to je tak jediné na čem se většina, co mi nějaké knihy doporučovali shodli, jinak zatím všechno co jsem četla není nic víc než relaxační četba a Disney mě asi bavil zatím mnohem víc.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, Rypicong, J.e.r.e.c

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

Mando je SW verze heroic fantasy. Mlčenlivý badass hrdina řeší zakázky, postupně se vyvíjí jeho charakter a jeho vztah k ostatním i světu. A funguje to zatím hodně dobře :)

na příspěvěk reagoval J.e.r.e.c

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

Rypicong

E7 je za mě hlavní důvod, proč je to všechno tam, kde je. Strašně špatný rozhodnutí udělat poloviční remake, ze kterého pak ty další faily více či méně logicky pramenily.

Mando mohl být čímkoliv, začátek byl výborný, ale postupně z toho leze jen sled nepříliš záživných epizod, které nemají vlastně žádný význam. Přitom ho klidně mít mohly, mohly se snažit budovat nový post-imperiální svět, který po uklizení EU do koše jménem Legends nemá žádné jasné kontury.

Koukal jsem, že Timothy Zahn napsal před pár lety další Thrawnovu trilogii😁 Má to jedno z nejlepších hodnocení z Disney éry, ale jsou to mraky stránek a nevím, jestli se do toho zase pouštět. Už mi to přijde trochu moc. Nicméně, ta nová éra High Republic mě podle ohlasů na neláká už vůbec.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, W.Dow, TheDarKnig, Rypicong

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

E7 je ve své podstatě cajk, ale vydává se směrem, kterým se vydat neměla. Jinak celkově sequel šrot je.

Mandalorian neměl ani přinést nic novýho atd. prostě western oddychovka. Boba Fett nakonec vyšel dobře - oproti Kenobimu :). Co se týče knížek, tak já hlavně oceňuji to, že se konečně vydávají více do minulosti a netočí se to kolem Skywalker ságy. Rozhodně šla kvalita knížek od propadu typu Tarkin a DP nahoru. Pecky jako Darth Bane a Thrawnova trilogie asi jen tak nebudou, ale šlo to nahoru.

na příspěvěk reagoval J.e.r.e.c, W.Dow

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

Rypicong

Souhlasím, že Rogue je boží (ale to byla spíš náhoda, vzhledem k těm šíleným problémům s produkcí), Solo se mi taky líbil (opět tuny problémů), ale hlavní trilogie, což by měla být hlavní vlajková loď, je totální šrot, na který se snaží všichni zapomenout, a ty seriály... To je prostě přinejlepším průměr. Mando je podle mě nepochopitelně nadhodnocený fanservis, který se táhne odnikud nikam a ten zbytek jsem radši ani nezkoušel. Tohle je přece na největší filmový vesmír strašně málo. A upřímně mě ta snaha kopírovat Marvel a dojit každou vedlejší postavu ve vlastním seriálu začíná pěkně srát. Co se týče knížek, neslyšel jsem o ničem, co by mělo status pořádné pecky. Věřím tomu, že hry jsou fajn, ale to je jako kdybych tleskal tomu, že jedna ze čtyř noh stolu není shnilá.

na příspěvěk reagoval Rypicong

Maniax

Maniax (hodnocení, recenze)

Rypicong

"Hry super" - SW Battlefront 2 od EA/Dice begs to differ. Squadrons byly ok, Jedi Order mírnej nadprůměr. Rozhodně bych neřekl super.

na příspěvěk reagoval Merengues9

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

hele Rogue one super, Solo OK, seriály kromě Kenobi taky cajk. Sequel přiznávám průměr až podprůměr, hry super, to samé knížky se zlepšují. Zas tak černě bych to neviděl.

na příspěvěk reagoval Maniax, J.e.r.e.c

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

Takže další Star Wars fail... už je nějak přestávám počítat. Rád bych se dočkal něčeho super, ale začínám se smiřovat s myšlenkou, že, jak hlásilo rádio Jerevan, "líp už bylo" a minimálně pod Disneym už nic parádního z tohoto světa neuvidím. Z SW se stala veleprůměrná a zaměnitelná masová produkce, která je zajímavá už jen z nostalgie. So, so sad...

na příspěvěk reagoval Rypicong, meti

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Záporák jde udělat z většiny postav a zrovna Vos už s temnou stranou koketoval v Učni temnoty :) Ale myslím, že by to byla škoda takhle zahodit takovou postavu, myslím že má mnohem větší potenciál jako někdo kdo je prostě v šedi.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Blackhand47

Toho Quinlana vlastně jen zmínili ve třetí epizodě, a pak už nic. Ale už to podle mě znamená, že s tím určitě plánujou pracovat i dál. Šel by z něj udělat i záporák?

na příspěvěk reagoval W.Dow

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

Seriál síce nezaujal hoci istý potenciál tam bol ale nedokážem tomu dať odpad pretože tá nostalgia a zároveň obrovský odpor ku sequelovej trilógii ma nútia ohodnotiť to ako priemer. Proste radšej sa budem dívať na toto ako na všetky 3 posledné epizódy SW dokopy. 

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Můžou ukázat, jak Kenobi podstupuje zkoušky Síly a případně zadaptovat jeho souboj s Krrsantanem, který má jizvu na obličeji právě kvůli Obi-Wanovi. Seriál teoreticky ale může být rozdělen do dvou dějových linek, kdy by druhá byla o Revě a tom, jak se snaží vypořádat s novým životem... třeba i s malou pomocí od Bena.

Dále je možnost více ukázat, jak funguje ona Stezka sloužící k pašování Silou nadaných jedinců a třeba nechat Kenobiho znovu potkat Quinlana Vose, což je jeho dobrý přítel z řádu. Druhá řada už může čerpat právě z méně známých věcí a nejet jenom mainstreamové charaktery.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama