Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ako volajú na strednej škole Ocean Front High tvora, ktorý rozbíja okuliare, nenávidí domáce úlohy a žije len pre letné prázdniny? Učiteľ! Stredoškolský učiteľ Freddy Shoop (MARK HARMON) má na leto veľké plány. Sníva o leňošení na Hawaji. Svoje dovolenkové cesty však musí zrušiť, pretože mu pridelia vyučovanie angličtiny na Letnej škole! Zástupca riaditeľa Phil Gil (ROBIN THOMAS), ktorý je za Letnú školu zodpovedný, mu navyše pridelí doučovanie najväčších blbcov a flákačov, ktorí sa celý rok ulievali, a ktorí zásadne nemajú pred akademickými kapacitami žiaden rešpekt! Nadšením teda neoplýva žiadna zo zúčastnených strán. Našťastie, Freddyho skvelý, žartovný a nekonvenčný prístup vzbudí u študentov neslýchaný zápal, ba dokonca rozdúcha na oboch stranách aj veselé iskierky úprimných vzájomných sympatií (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jedna z najpríjemnejších komédií aké poznám. Oddychový film na príjemné letné popoludnie s množstvom vtipných momentov, ale už som to videl veľmi dávno. Chcelo by to repete. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Typická letní 80tková komedie s bandou hovad, který musí pohodářskej učitel nějak zvládnout,i když by nejradší byl na Hawaii. Slušná zábava, ale ne něco výrazně zapamatovatelnýho ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Presne takto si predstavujem vzor úplnej oddychovej vypínačky. Príjemná téma, nenásilné, odľahčujúce vtipíky a kvalitne uletené obsadenie. Síce som sa nepopukal od smiechu, ale dostal som viac ako som chcel od podobného žánru. 75%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jako oddychovka a na nic si nehrající teenager comedy je Letní škola vynikající. Trochu mi to připomnělo Zlaté časy - Letní škola je ale zábavnější. Pohodář Shoop Marka Harmona a jeho třída plná pošuků, analfabetů a výtržníků vás bez problémů vcucnou a vyplivnou z kolotoče kvalitní zábavy a floridské letní atmosféry až těsně před koncem, kdy se mi trochu zajedl limonádový žánrový happy ending. Ale s tím člověk u těhle slunečných snímků musí počítat. 70% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších komédií osemdesiatych rokov a aj jedna z top komédií všetkých čias. Množstvo humoru, politická nekorektnosť (ani na milisekundu tvorcovia nemoralizujú), odkazy pre hororových fanúšikov (krvilačné králiky!), dokonalé herecké obsadenie, úžasný synth popový soundtrack (prispel aj Danny Elfman, či E.G. Daily so skvostnou vypaľovačkou Mind over Matter) a najmä božská atmosféra osemdesiatych rokov. Nepoznám lepší oddychový film na letné popoludnie ako tento skvost. PS: výnimočne skvelý slovenský dabing! ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Vyznění filmu - poplácáme se po zádech i s podprůměrnými výsledky (jak příhodné pro USA) - mi sice trochu vadí, ale ten zbytek... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jedna * za charismatického sympaťáka Harmona, půl další za jeho společnou konzumaci pokrmů s velmi sympatickým psem. Ale jinak je to blbost až na půdu. Když vypnete IQ, opijete se, budete se fakt šíleně nudit a jedinou další možnou zábavou bude něco, co hodně bolí, podívejte se na Letní školu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá osemdesiatková klasika, od ktorej by si dnešné tupé teeneagerské blboviny mali brať príklad. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi dobre to napísal JohnnyD a ja s ním úplne súhlasím , ale zvlášť musím pochváliť excelentný slovenský dabing. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny oddychovy film, reziser Carl Reiner /Mrtvi muzi nenopsi skotskou sukni/ bol skuseny reziser, skolske prostredie v USA 80. rokov dokaze zaujat, dialogy stravitelne. Velmi dobry nadpriemer : 75 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších tínedžerských komédií z 80. rokov. Postavy sú vtipné a zápletka veľmi zaujímavá. Osobne najlepšie postavy sú Dave a Chainsaw kvôli ich „bezstarostným“ postojom vo filme. Dobrý výkon odvádza aj Mark Harmon. 6,5/10 ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Excelentná komédia s Markom Harmonom, ktorého tu ako učiteľa Shoopa pod hrozbou ukončenia pracovného pomeru donútia namiesto dovolenky na Havaji, vyučovať cez leto najhorších žiakov na škole. Títo študenti samozrejme majú úplne iné priority, medzi ktoré patrí surfovanie, výlety a párty. Teda všetko to, čo plánoval robiť aj ich učiteľ! Obojstranne výhodná dohoda sa rysuje... Komentáre iných užívateľov tu už všetko podstatné spomínajú, ale je raritou možnosť napísať, že slovenský dabing je vynikajúci, tak sa k tomuto pridávam aj ja a dodávam, že presne takto si predstavujem dokonalú letnú komédiu. 100% ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Jediná tínedžerská komédia čo poznám,ktorá neobsahuje fekálny humor,stratu panictva alebo podobne "humorne" scenky! Jednoducho povedané,takéto filmy sa už dnes netočia. ()

ink flo

všechny recenze uživatele

komediální verze "Breakfast Clubu", která je stejně dobrá jako "Zlaté časy na Ridgemont High", což je silné tvrzení :-)) ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama