Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (333)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To takhle jednou probleskla zprávička, které nikdo nevěnoval moc pozornosti, že poslední sezóna Better Call Saul dorazí o rok později. A přitom ten samorost Gilligan kutil v naprostém utajení za prachy Netflixu BB epilog, od kterého hned všichni fanatičtí fanoušci měli obří očekávání. A který se zapíše na nějakou dobu do netflixovské knihovny (IMDB 8,6/10) jako jeden z nejlépe hodnocených filmů (Netflix ty filmy pořád moc neumí) a to čistě proto, že jsme dostali zkrátka dvouhodinový speciál s postavami, které jsme před pár lety tolik žrali (jasně, že je tu ON!), u něhož Vince Gilligan rezignoval na nějakou pompéznost a megalomanství a jenom nám pomalým tempem dovyprávěl, co bylo po ...(ví víte čem). Zklamaný nejsem, ale musím uznat, že jsem na to nebyl úplně připravený a místy jsem se nudil. Samozřejmě je to opět precizně natočené, ale i když za pár let budu znovu Breaking Bad sjíždět (bohužel už si přesně nevzpomínám v jaké situaci Aaron "Jesse" Paul ve finále skončil), El Camino si už pravděpodobně znovu nepustím. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo teda zásadní zklamání po dokonalém Breaking Bad s perfektním finále. Jasně, všichni herci hrají opět skvěle, je zde přítomná zdatná scénaristika a režie Vince Gilligana. Ovšem v mých očích jde o kompletně zbytečné navázání na finále, které nic zásadního nepřidává k původnímu dokonalému seriálu. Navíc jsou tu absolutně nesnesitelně nudné a nepotřebné flashbacky s Toddem, kterého hraje dnes už napuchlý a obtloustlý Jesse Plemons. Bylo to opravdu potřeba vzhledem k tomu jak se oproti jiným hercům liší od své původní verze postavy? Ne, nebylo. Stejně šlo jen o natahovanou vatu. Film přidává jen zbytečné kroky k tomu, co mohlo stejně zůstat na divákově fantazii. Není to nutně tragédie, proto i hodnocení o třech hvězdách. Většina věcí v přítomnosti se mi líbila, obzvláště tak Jesseho trauma. Některé momenty a uzavření s postavami bylo moc pěkné, ale celkově mi to příliš nedalo a ani nově naroubovaní "záporaci" na mě příliš nefungovali, protože si je vycucali odnikud. Až někdy budu dělat rewatch seriálu tohle s radostí vynechám. Jesseho finální záběr v seriálu je desetkrát dokonalejší než tento film. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Sakra koukám, že Breaking Bad universa se jen tak nezbavím. :D Máme tu Better call Saul, teď El Camino, tak další očekávám pokračování v podobě Waltova syna, kterej se inspiruje tatíkem a vybuduje si vlastní drogový impérium. Každopádně ač jsem tímhle universem už celkem přechucená, a když Breaking Bad skončilo, upřímně se mi ulevilo, že už nebudu muset koukat na Skyler a její sračkoidní hádky s Waltem a spol, jsem za tenhle film ráda. Je to takový uspokojivý zakončení, který se sice z poloviny skládá jenom z toho, jak Jesse někoho sleduje, pak ho zabije a zbytek filmu je PTSD, ale ten skvělej pocit nemuset pořád koukat na Skyler a její šílenou rodinu je neskutečná úleva, takže jsem si to velmi užila a vůbec si nestěžuju. Hodnocení: 8/10 ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

El Camino pokračuje přesně tam, kde seriál skončil. Bez zhlédnutí seriálu na to nemá moc smysl koukat, protože spousta událostí navazuje na seriál a i když jde část původních událostí z příběhu trochu domyslet, stejně z toho nebudete mít takový zážitek, jako když znáte seriál. Je to takový jeden dlouhý díl, kvalitou srovnatelný se seriálem. Jen to nemá takový účinek, jako když vidíte celou jednu sérii seriálu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sám osobě je film solidní, dobrá atmosféra, Jesse je drsňák a i když El Camino Perníkovýho tátu nějak zásadně nerozšiřuje a spíš je to taková nalepenina na závěr seriálu, tak pro fanoušky minimálně fajn návrat. Ale sledovat Jesseho Plemonse ve flashbacích situovaných do doby seriálu, kde byl mladíček a teď je z něj starej buřt s milanem, je fakt lehce kontroverzní a navíc děsně chybí Walt a modrej perník, abych byl ochoten to připojit k seriálu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Scény z úplně prvního traileru, kde Skinny (Charles Baker) vypovídá na stanici policie, se ve filmu vůbec neobjevily. (UncleMorty)
  • Scéna, během které si Jesse Pinkman (Aaron Paul) vezme do ruky brouka, je odkaz na epizodu Schovávaná (2009) z původního seriálu, ve které si Jesse brouka téhož druhu nechá rovněž přelézt přes ruku. (LucasAbelle)
  • Ve filmu se objeví i postava ochranky (David Mattey) ze seriálu Volejte Saulovi (od r. 2015), která se během epizody Pimento (2015) ucházela o práci ozbrojeného doprovodu Daniela Wormalda (Mark Proksch). Ve filmu potom ztvární roli řidiče escortního servisu. (LucasAbelle)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama