Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (333)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu opožděný, ale přesto chutný epilog jednoho parádního seriálu. Funguje to jako nostalgická vzpomínka a zároveň k plné spokojenosti zakončuje otevřenou dějovou linku ohledně Jesseho. Gillganův rukopis i cit pro výstavbu scén je velmi patrný a tedy i přes pomalejší vesměs neakční tempo je to vtahující stejně jako seriál samotný. Robert Foster RIP. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Breaking Bad musím ještě dohnat, pátou sérii jsem neviděl i když vím víc než polovinu věcí, ale určitě si chci dát celé znova. Vince Gilligan je šikovný režisér. Film má precizní audiovizuál, zábavnou kameru Marshalla Adamse, multi-dimensionální, ambientní soundtrack Dave Portera a skvěle hrajícího Aarona Paula. Velký problém filmu není ani tak pomalé tempo, které prostě charakterizuje rukopis Gilligana, nýbrž že důležité, zábavné či zajímavé interakce jsou tvořený mikro zápletkama, a mezi tím vším se můžeme maximálně kochat pěknými záběry, či kamerovou vychytávkou. Chybí tomu však tah na branku a naprosto v pohodě by se něco takového vešlo do deseti minut. Trošku mě i mrzelo, že Jessieho psychika není tak rozervaná po tom všem, co se mu stalo. Čekal jsem, že tam bude víc scén jako ta s tou sprchou a ty jeho démony se budou víc projevovat. To se však odseklo po chvíli a pak už jen Jessie hledá způsoby jak co nejdřív utéct. Rád bych si přál vidět nějaký challenge, něco na co by se mi příjemně nekoukalo. Něco v tom smyslu, že by dostal panický ataky uprostřed něčeho. Malý náznak tohohle nastal po té menší přestřelce (což je jediná akční scéna ve filmu), ale byl to jen náznak. El Camino postrádá ... nebo.. spíš drtí divákama easter eggama na Breaking Bad, ale právě se drží zároveň i zbytečného komfortu a neprohloubí psychiku hlavní postavy do mrtě. Vzhledem k tomu, jak pomalý film to je, mě mrzí ten nenaplněný potenciál, protože prostor pro herecký koncert Aaron Paul zde fakt měl a i při tom málu je vidět, čeho je schopný. Víc než polovina interakcí a rozhovorů pak nepůsobí ani nijak informativně a tak nějak.... nijak. Tam kde jsem si sliboval něco zajímavého, nic nepřišlo a jen to klouzalo po povrchu. Rozhodně to není špatný film, ale právě ta absence čehokoliv mi nedovolí jít přes průměr a.... kdybych to neviděl, tak bych ani o nic nepřišel. Dokonalá scéna kde je nenaplněný potenciál, tak prolog, kde diskutuje Mike a Jessie. Škoda, že jsem ani nic nepocítil, bylo to i takové chladné. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Epilog za příběhem Jesseho Pinkmana. Zvládlo se to s bravurou. Poslední díl skládačky jménem Breaking Bad se může pyšně zařadit do této výborné série. Je to natočené s grácií, Aaron Paul znovu dokazuje, že je pán herec a camea potěší. Kéž by více tvůrců mělo stejný cit pro svou tvorbu jako Vince Gilligan. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmy, které vzniknou na podkladě úspěšného seriálu se mnohdy snaží zaútočit na širší publikum a tím se často atmosféře původního seriálu vzdalují. El Camino je pravý opak, jako samostatný film nemá šanci obstát, hodnotím jej vysoko jen proto, že se mi podařilo si během projekce užívat vzpomínky na původní seriál. Abych byl přesnější svojí atmosférou je El Camino nejpodobnější spin-offu Better Call Saul, ale to není důležité. Zamrzela mě chybějící sofistikovanost a vlastně i trošku nižší realističnost tohoto příběhu, který přichází o nějaký ten rok později, než byl po něm největší hlad. Přesto světe div se, užil jsem si to... 7/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo teda zásadní zklamání po dokonalém Breaking Bad s perfektním finále. Jasně, všichni herci hrají opět skvěle, je zde přítomná zdatná scénaristika a režie Vince Gilligana. Ovšem v mých očích jde o kompletně zbytečné navázání na finále, které nic zásadního nepřidává k původnímu dokonalému seriálu. Navíc jsou tu absolutně nesnesitelně nudné a nepotřebné flashbacky s Toddem, kterého hraje dnes už napuchlý a obtloustlý Jesse Plemons. Bylo to opravdu potřeba vzhledem k tomu jak se oproti jiným hercům liší od své původní verze postavy? Ne, nebylo. Stejně šlo jen o natahovanou vatu. Film přidává jen zbytečné kroky k tomu, co mohlo stejně zůstat na divákově fantazii. Není to nutně tragédie, proto i hodnocení o třech hvězdách. Většina věcí v přítomnosti se mi líbila, obzvláště tak Jesseho trauma. Některé momenty a uzavření s postavami bylo moc pěkné, ale celkově mi to příliš nedalo a ani nově naroubovaní "záporaci" na mě příliš nefungovali, protože si je vycucali odnikud. Až někdy budu dělat rewatch seriálu tohle s radostí vynechám. Jesseho finální záběr v seriálu je desetkrát dokonalejší než tento film. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Během scény, kde Jesse Pinkman (Aaron Paul) a Todd Alquist (Jesse Plemons) montují zastřešení na korbu auta, je možné si na jednom ze sloupů všimnout modrého vysprejovaného symbolu. Jedná se o znak státu Nového Mexika, ve kterém se děj filmu, stejně tak jako, děj Perníkového táty (od r. 2008) odehrává. (LucasAbelle)
  • Během prvního týdne po vydání vidělo film cca 25 milionů diváků. (dan4815)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama