Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Recenze (333)

Shit 

všechny recenze uživatele

Sám osobě je film solidní, dobrá atmosféra, Jesse je drsňák a i když El Camino Perníkovýho tátu nějak zásadně nerozšiřuje a spíš je to taková nalepenina na závěr seriálu, tak pro fanoušky minimálně fajn návrat. Ale sledovat Jesseho Plemonse ve flashbacích situovaných do doby seriálu, kde byl mladíček a teď je z něj starej buřt s milanem, je fakt lehce kontroverzní a navíc děsně chybí Walt a modrej perník, abych byl ochoten to připojit k seriálu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Solidní dovětek k nejlepšímu seriálu všech dob. Thrillerový slow-burner, pomalu odkrývající potřebné informace (neustále víme méně než protagonista), v němž jeden perfektní záběr střídá další a každému kroku pokračující kalvárie Jesseho Pinkmana se (konečně) dostává luxusního prostoru. V podstatě jde v duchu seriálu o několik delších scén soustředěných na zachycení určitého procesu, se znamenitě budovaným napětím a často nečekanou pointou (související právě s oním dávkováním informací a naší nejistotou, kdo blafuje). BB univerzum film zásadně nerozšiřuje, ale coby dodatečné uznání Pinkmana jako skutečného tragického hrdiny seriálu naplňuje svou ambici výborně. Mj. zásluhou vyprávěcí struktury přepínající elegantně mezi minulostí a přítomností. Kromě vyprávění o zoufalé touze po úniku (a nemožnosti návratu) sledujeme převážně melancholickou, ale místy zároveň hodně vtipnou rekapitulaci toho, kterak Jesseho setkání s Heisenbergem nejdřív naplnilo nadějí a posléze jej o veškerou naději připravilo. Jestli jste BB neviděli, moc vám to zřejmě neřekne. Jestli ano, množství odkazů k seriálu (vizuálních, dialogových, situačních) vás rychle dostane do rauše. 85% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V podstate zbytočný, ale solídne zábavný, dobre napísaný a zručne natočený epilóg k jednému z najlepších seriálov všetkých čias. Sú tam dve scény, kedy si s Jessem poviete "yeah, bitch!" - prvou je krátky, ale parádny westernový súboj, druhou nástup "vy viete koho" na scénu. A vôbec by som sa nehneval, keby to bol pilot k novému seriálu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Na danej ploche ta až tak moc neberie, nájdu sa tu kde tu dobré úseky, nápady, úlety ale viac než na nejaký ten priemer sa to nevytiahne. /60%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ukázkový fan-servis. Návraty starých milovaných postav, výborné mikrozápletky. Pro milovníky seriálu nejhezčí možné rozloučení (že to jde ukázkově posrat ukázaly třeba nové Gillmorky, takže o důvod víc, proč zaleskat) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jessiho labutí píseň. Důstojný celovečerní dovětek jednoho z nejlepších seriálů vůbec...epilog jak má být! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo teda zásadní zklamání po dokonalém Breaking Bad s perfektním finále. Jasně, všichni herci hrají opět skvěle, je zde přítomná zdatná scénaristika a režie Vince Gilligana. Ovšem v mých očích jde o kompletně zbytečné navázání na finále, které nic zásadního nepřidává k původnímu dokonalému seriálu. Navíc jsou tu absolutně nesnesitelně nudné a nepotřebné flashbacky s Toddem, kterého hraje dnes už napuchlý a obtloustlý Jesse Plemons. Bylo to opravdu potřeba vzhledem k tomu jak se oproti jiným hercům liší od své původní verze postavy? Ne, nebylo. Stejně šlo jen o natahovanou vatu. Film přidává jen zbytečné kroky k tomu, co mohlo stejně zůstat na divákově fantazii. Není to nutně tragédie, proto i hodnocení o třech hvězdách. Většina věcí v přítomnosti se mi líbila, obzvláště tak Jesseho trauma. Některé momenty a uzavření s postavami bylo moc pěkné, ale celkově mi to příliš nedalo a ani nově naroubovaní "záporaci" na mě příliš nefungovali, protože si je vycucali odnikud. Až někdy budu dělat rewatch seriálu tohle s radostí vynechám. Jesseho finální záběr v seriálu je desetkrát dokonalejší než tento film. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film, který mě ale bavil. Je fakt divný sledovat tlustého Plemonse, když v seriálu tu cejchu ještě neměl. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jedna z těch slabších Breaking Bad epizod. Na druhou stranu i slabší Breaking Bad epizody jsou pořád silnej nadprůměr, takže ve finále spokojenost. Zdejší komentáře ale bohužel nelžou, je to hezká, ale ve své podstatě naprosto zbytečná tečka. 7/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejlepším dílům Breaking Bad se to nevyrovná, ale jde to svou cestou a je to prostě fajn epilog famózního seriálu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmy, které vzniknou na podkladě úspěšného seriálu se mnohdy snaží zaútočit na širší publikum a tím se často atmosféře původního seriálu vzdalují. El Camino je pravý opak, jako samostatný film nemá šanci obstát, hodnotím jej vysoko jen proto, že se mi podařilo si během projekce užívat vzpomínky na původní seriál. Abych byl přesnější svojí atmosférou je El Camino nejpodobnější spin-offu Better Call Saul, ale to není důležité. Zamrzela mě chybějící sofistikovanost a vlastně i trošku nižší realističnost tohoto příběhu, který přichází o nějaký ten rok později, než byl po něm největší hlad. Přesto světe div se, užil jsem si to... 7/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Z fleku mě sice napadá asi tucet jiných seriálů, které by na rozdíl od Breaking Bad filmový přídavek skutečně potřebovali (Dexter!), ovšem zrovna Gilligan stvořil tak fascinující svět, že každý návrat do něho rozhodně stojí za vidění. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Důstojná tečka za světem Breaking Bad. Samo o sobě bych snímku udělil silné 4 hvězdičky, ale jako fanoušek seriálu půjdu výš, protože Gilligan na mě po celou dobu spiklenecky pomrkává a vkusně mi servíruje, ať už za pomoci flashbacků nebo návratů ikonických postav Breaking Bad, vzpomínky na ty úžasné chvíle strávené během 5 řad seriálu. Je spoustu podobných pokusů, které vyznívají zbytečně anebo jako nastavovaná kaše - viz dvojka Trainspottingu. Celkový dojem: 90 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Byť toto epizódový bonus, tak tomu naparím plné hodnotenie bez mihnutia oka. Bohužial veľmi bolo z toho cítiť, že sa malo jednať len o kraťas a nie o plnohodnotný celovečerák. Ak ste nevideli Breaking Bad, tak si spravte láskavosť a napravte túto osudovú chybu. Ani nie tak kvôli tomuto filmu, ktorý vám inak nebude dávať zmysel, ale kvôli sebe. Ukrátili ste sa totiž o seriálový zážitok svojho života. Keďže ja som megafanúšik pôvodného seriálu, tak som hltal každú scénu, aj tie, ktoré boli len vatou a mali za úlohu len vyplniť hluché miesta. Konieckoncov, vôbec nič by sa nestalo, ak by film nevznikol, ale keď už ho tu máme, tak som zaň vďačný. Stará partia, totožná atmosféra, kamerové filtre, feeling, jednoducho nostalgia ako sviňa. Asi si idem celý pustiť do tretice znova. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rozlučka se seriálem Breaking Bad i s legendárním Robertem Fosterem, který tu s námi od včerejška není. El Camino je jako poslední uzel, který bylo třeba rozplést. Přilepením k seriálu to malinko mění vyznení, protože se završuje Jessieho cesta ne Waltova. Z pointy "svému osudu neutečeš" je teď trochu něco jiného, možná i optimističtějšího. Flashbacky zpět do doby seriálu, ať vysvětlující nebo jen připomínající některé z klíčových postav jsou super, ale součastná linie plná posttraumatu má co nabídnout. Téměř westernové finále potěší. Rád jsem se do Albuquerque ještě jednou vrátil. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Trochu mě děsila představa, že El Camino bude stylem vyprávění připomínat spíše BCS (pomalé, nicneříkající scény, když už člověk čeká, že přijde vyvrcholení, nic se nestane)... Naštěstí je příběh Jesseho důstojným zakončením Breaking Bad, které si nehraje na nic víc. Je to takový fajn dezert po výborném hlavním jídle. Držel mě napjatou, potěšil nostalgií i SPOILER hořkosladkým happy endem, který si podle mě Jesse zasloužil. Jenom mě mrzí, že jsme se nedozvěděli, jestli dostal Junior svoje peníze... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To takhle jednou probleskla zprávička, které nikdo nevěnoval moc pozornosti, že poslední sezóna Better Call Saul dorazí o rok později. A přitom ten samorost Gilligan kutil v naprostém utajení za prachy Netflixu BB epilog, od kterého hned všichni fanatičtí fanoušci měli obří očekávání. A který se zapíše na nějakou dobu do netflixovské knihovny (IMDB 8,6/10) jako jeden z nejlépe hodnocených filmů (Netflix ty filmy pořád moc neumí) a to čistě proto, že jsme dostali zkrátka dvouhodinový speciál s postavami, které jsme před pár lety tolik žrali (jasně, že je tu ON!), u něhož Vince Gilligan rezignoval na nějakou pompéznost a megalomanství a jenom nám pomalým tempem dovyprávěl, co bylo po ...(ví víte čem). Zklamaný nejsem, ale musím uznat, že jsem na to nebyl úplně připravený a místy jsem se nudil. Samozřejmě je to opět precizně natočené, ale i když za pár let budu znovu Breaking Bad sjíždět (bohužel už si přesně nevzpomínám v jaké situaci Aaron "Jesse" Paul ve finále skončil), El Camino si už pravděpodobně znovu nepustím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že půjde o úplně nový příběh (který by začínal třeba tam, kde El Camino končí), ne o epilog seriálu... Ale stejně to bylo dobré. Dobré? Celá část s prohledáváním bytu byla vlastně přímo výborná! A co se týče starých známých postav a míst, nejvíce mě potěšila návštěva v servisu vysavačů ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jako upřímně, jestli něco nepotřebuje dvojitej epilog, tak je to rozhodně epickej seriál Breaking Bad, kterej má jedno z nejlepších televizních finále všech dob, a jehož spin off Better Call Saul už tak sám o sobě znamenitě doplňuje nejoblíbenější albuquerqovskej televizní vesmír... Jenže občas vás prostě nostalgie políbí tak nesmlouvavě, že člověk nepřemejšlí nad tím, že se doopravdy nepotřeboval vrátit ke svýmu minulýmu životu, kterej považoval za uzavřenej, ale prostě si ty vzpomínky užívá. Užívá si třídílnej vejlet za oblíbenejma postavama, novou dávku napětí a Gilliganův osobitej scénář a režii, který z perníkovýho univerza udělaly jedno z divácky nejvděčnějších míst k navštívení. Zas a znovu. ()

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama