Reklama

Reklama

Další jehňátko

  • Irsko The Other Lamb (více)
Trailer

Film Další jehňátko je temný hororový příběh dívky Selah, která se narodila do alternativně žijící náboženské komunity známé jako „Stádo“. Toto čistě ženské „Stádečko“, tvořené ženami a dívkami v rozličném věku, žije izolovaně v zemědělské osadě a je vedeno jediným mužem. Svého vůdce přezdívají „Pastýřem“ a každá z dívek je buď jeho milenkou, nebo dcerou. Náctiletá Selah je naprosto oddanou stoupenkyní sekty, současně s tím se ale spřátelí se Sarah, ženou, která pro svou skepsi vůči Pastýřově učení byla z komunity vyloučená. Přijde den, kdy se Selah dostane pocty účastnit se posvátného rituálu „rození jehňátek“. Ten se pro ní ale stává zážitkem, který ji navždy změní. Navíc se jí od té doby ukazují zvláštní vize, které zpochybňují vše, co jí i její sestry Pastýř učí… (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V kostce je to o mladé příslušnici náboženské sekty, které se blíží první menstruace a s ní i přefiknutí od vůdce smečky. Jenže holka si najednou uvědomí, že o válení se samozvaným mesiášem zase tak moc nestojí. A taky je tu spousta ovcí a jeden beran. Vizuál je sice hezký, ale zase není takovým žrádlem, aby dokázal utáhnout celý film. Ale je fakt, že tady by se kamera mohla stavět na hlavu a stejně by to nebylo nic platné. ono je to totiž k uzoufání nudné a prakticky nic se tu neděje. Halucinace hlavní hrdinky spočívají v tom, že má malinovku mezi nohama a strašně u toho řve. Jinak se tu jen chodí a plká. Po čase jsem si začal vypomáhat rychloposuvem, protože jinak bych to prostě dokonce nedal a i tak to neskutečně táhlo. Nikdy víc. 15% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

The Other Fail. Vizuálně prvotřídní menstruační horor / zastaralá, křečovitá feministická bajka o osvobození se od mužské oprese a nalezení ženy-vlčice. Szumowská a Englert jsou sehraná dvojice, ty plátna bych si někam pověsil, ale tu strašnou scenáristickou hlušinu a bohužel neuhlídané herecké výkony bych si teda za rámeček nedal. Občasné pošilhávání po radikalitě Antikrista a odpoutanosti první řady Top Of The Lake jenom zvýrazňuje, jak mělce a neškodně tohle jehně bečí. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film má zde dosti mizerné hodnocení.Ale vzhledem k tomu, že poukazuje na nebezpečnost sekt v plném světle dávám pět.Divil se někdo jak oblbnul klientky guru Jára?Normální člověk to nechápe, ale tohle se děje.Stádo.Člověk se nedivil těm ovcím vepředu ale divil se těm ovcím vzadu při pohledu kdy uprostřed mezi těmi dvěma stády šel ten mesiáš . ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Selah (Raffey Cassidy) žije v komunite spoločne s viacerými ženami, ktoré vedie muž, ktorého nazývajú pastierom (Michiel Huisman). Keďže je Selah vo veku, kedy prechádza komplikovanými fyzickými a psychickými zmenami, začína mať o vodcovi a jeho autorite pochybnosti a snaží sa odhaliť, aké sú jeho úmysly. - Na film ma nalákal jeden z posterov a aj popis k nemu znel fajnovo, ale to som ešte netušil, že je režisérka zberatelkou džendžer ocenení a je len ďalšou z tvorcov, ktorým sa zachcelo riešiť náročné sociálne témy, ale absolútne nemajú na to, aby zaujali bežných divákov a prinútili ich svojím dielom k zamysleniu. Slečna Raffey Cassidy tu má na pleciach fakt všetko a nie je ešte tak skúsená, aby sama utiahla film, ktorý sa snaží mať nejaký hlbší zmysel, takže aj keď hrá najlepšie ako sa dá, jednoducho to nestačí. Je ale nutné pochváliť vizuály, ktoré sú počas púte tohto stáda v záverečnej tretine úchvatné. Nie je to zlé a možno to ženy budú vnímať inak, ale keď už sa mám pozerať na ženu, ktorá po prvý raz krváca, tak radšej volím Carriettu. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na Další jehňátko se divák může dívat tím základním pohledem a tím se z filmu stává "další sektová žanrovka". Nebo tím druhým, který tvůrci zamyšleli s tím, že to točí pro ty, kdo pochopit chtějí, protože "tu strašnou nudu" nevypnou po půl hodině. Jenže tady je ten druhý pohled zpracovaný strašně dobře. Během sledování jsem přemýšlela, kdy naposled jsem viděla takhle skvělou a originální práci s kamerou. A všechny ty záběry "vnitřního pohledu" byly prostě strašně krásně natočený. Několikrát mi bylo vnitřně hodně úzko a na konci jsem to cítila se Selah. A ne protože se film evidentně může líbit jenom ženám, které opovrhují muži. Ale protože to byl mistrně vedený film. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama